ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 4 دي 1404
پنجشنبه 4 دي 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : جمعه 18 آذر 1390     |     کد : 29477

خسوف در آسمان ایران در 19 آذر ماه قابل مشاهده است

رییس مركز تحقیقات نجوم و اختر فیزیك مراغه گفت: خسوف و ماه گرفتگی در 19 آذر ماه جاری در آسمان ایران قابل مشاهده است.

رییس مركز تحقیقات نجوم و اختر فیزیك مراغه گفت: خسوف و ماه گرفتگی در 19 آذر ماه جاری در آسمان ایران قابل مشاهده است.


علی عجبشیرزاده، روز پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: این پدیده كه در پنج تماس سایه كره زمین بر روی ماه اتفاق می افتد از تماس اول و شروع ماه گرفتگی ورود به نیم سایه اول زمین از ساعت 15 و 10دقیقه شروع و پایان خسوف و خروج از نیم سایه دوم زمین تا ساعت 20 و 37 دقیقه روی می دهد.

وی گفت: تماس دوم در ساعت 17 و 10 دقیقه ، بیشینه (ماكزیموم) این خسوف در ساعت 17 و 37 دقیقه و آغاز گشودگی ماه از تماس سوم 18 و سه دقیقه و پایان گرفتگی كامل ماه و خروج از سایه زمین یا تماس چهارم نیز در ساعت 19 و 23 دقیقه خواهد بود.

وی اظهاركرد: خسوف امسال آخرین ماه گرفتگی تا سال 1394 در آسمان ایران خواهد بود كه ماه گرفتگی قابل رویت در آسمان كشور ما باردیگر در سال 1397 اتفاق می افتد.

رییس مركز تحقیقات نجوم و اختر فیزیك مراغه گفت: برای رویت خسوف در كشور نیاز به خارج شدن از محدوده شهر نبوده بلكه از حدود ساعت 17 به بعد ماه گرفتگی در بسیاری از نقاط كشور قابل مشاهده است.

عجبشیرزاده ، افزود: با توجه به اینكه خورشید در آسمان مراغه در ساعت 16 و 43 دقیقه غروب می كند، خسوف در مرحله دوم تماس در این شهرستان قابل رویت است.

وی ادامه داد: ماه گرفتگی امسال چهارمین خسوفی است كه توسط محی الدین مغربی بعد از سال های 1265میلادی (بین سال های 630 تا 642 ه.ق) زمانی كه رصدخانه مراغه پابرجا بود رویت شده بود، قابل مشاهده است.

وی گفت: ماه گرفتگی وقتی روی می دهد كه خط گره نقاط تقاطع صفحه زمین به دور خورشید و ماه به دور زمین اتفاق بیافتد.



نوشته شده در   جمعه 18 آذر 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode