کشته شدن عثمان بن عفان در سال 35 هجري قمري
عثمان بن عفان، سومين خليفه راشدين، در سال ششم عامل الفيل، در مکه معظمه ديده به جهان گشود و پدر و مادرش هر دو از بني اميه و تنها از سوي جدّه مادري اش هاشمي بود.
وي، پس از انتخاب شدن به مقام خلافت اسلامي، دست بني اميه را که در دشمني با پيامبر اکرم(ص) و مسلمانان، سابقه ديرينه داشتند، در مناسب مهم و پست هاي کليدي مملکت پهناور اسلامي باز گذاشت و افرادي چون مروان بن حکم، معاوية بن ابي سفيان، سعيد بن عاص، وليد بن عقبه، عبدالله بن سعدبن ابي سرح وغيره را که شايستگي زمام داري و حکمراني نداشته و صرفاً به خاطر فاميلي و تشکيل باند قدرت در اطرافش گرد آمده بودند، بر مسلمانان مناطق مختلف عالم اسلام تحميل نمود و به آنان مقام حکومت و فرماندهي واگذار کرد و آنان نيز با بر خورداري از پشتيباني هاي آشکار و پنهان عثمان و دستگاه خلافت، شيوه چپاول گري و ستم کاري در پيش گرفته و مو جبات نا خرسندي مردم را فراهم کردند.
مسلمانان دل سوز که از خلاف کاري هاي عاملان عثمان به وي شکايت مي بردند، مورد بازخواست و آزار و اذيت قرار مي گرفتند و حتي برخي از صحابه معروف پيامبر(ص) مانند ابوذر غفاري و عمّار ياسر در اين باره متحمل آزار ها و اذيت هاي فراوان روحي و جسمي شدند. سر انجام کاسه صبر مسلمانان، لبريز شد و براي اتمام حجت با خليفه وقت، از شهر هاي مختلف اسلامي به سوي مدينه منوره رهسپار شده و اقدام به تحصن نموده تا از اين راه، خليفه و عاملان وي را از کردار غير اسلامي و غير انساني باز دارند وليکن چون با دسيسه هاي پنهان و فريب کاري هاي آشکار آنان روبرو گرديدند، به تنگ آمده و اقدام به محاصره خانه اونمودند و قريب به دو ماه، خانه اش را در محاصره خويش گرفتند. ولي چون به خواسته خود مبني بر استعفاي عثمان از خلافت نرسيده و عثمان بر ادامه خلافت پا فشاري مي نمود و اطرافيان او به ويژه برخي از افراد طائفه بني اميه نسبت به اعتراضات مردمي،بد دهني کرده و با آنان مشاجره و حتي مقاتله مي کردند، تعدادي از معترضين در شب هجدهم ذي حجّه وارد قصر عثمان شده و وي را ناباورانه به قتل آوردند و در اين ميان يکي از انگشتان دست همسرش نائله بنت فرافصه، قطع گرديد. بيشتر معترضان و يورش آوران به خانه عثمان،از اهالي مصر بوده و پس از قتل او، مانع دفنش گرديدند.
اما با وساطت امير مؤمنان علي بن ابي طالب(ع)، بدنش را در حَش کوکب، که در جوار گورستان يهوديان و پشت قبرستان بقيع بود دفن نمودند.