ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 14 تير 1403
پنجشنبه 14 تير 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 5 خرداد 1388     |     کد : 2802

مصرف نمک ايراني ها سه برابر بيشتر از متوسط جهاني است

اگر نمکي احيانا به عنوان نمک صنعتي به صورت غير مجاز عرضه شود نبايد خريداري شود زيرا نمک صنعتي مصرف خانگي ندارد. ...

اگر نمکي احيانا به عنوان نمک صنعتي به صورت غير مجاز عرضه شود نبايد خريداري شود زيرا نمک صنعتي مصرف خانگي ندارد.

دکتر "پريسا ترابي" در يک نشست خبري به مناسبت هفته جهاني اطلاع رساني تيروئيد، افزود : اين در حالي است که نبايد بيش از پنج گرم در روز نمک مصرف کرد.

دکتر ترابي اظهارداشت: در زمان حاضر برخي خوراکي ها و تنقلات در کشور از جمله انواع آجيل ها نيز حاوي نمک زياد است.

وي به ميزان نمک زياد در برخي دوغ هاي موجود اشاره کرد و گفت: يک ليوان دوغ که حاوي نمک زياد است گاهي با نصف مصرف نمک مورد نياز روزانه برابري مي کند.

وي مصرف زياد نمک را يکي از عوامل مهم بيماري هاي قلبي - عروقي در سنين ميانسالي عنوان کرد و گفت: افرادي که در خانواده خود سابقه فشار خون و يا بيماري هاي قلبي - عروقي دارند بايد از مصرف زياد نمک خودداري کنند.

وي به اختلال در حس چشايي در سنين سالمندي نيز اشاره کرد و اظهارداشت: سالمندان نيز به دليل وجود اين اختلال ممکن است نمک زيادي استفاده کنند.

وي در بخش ديگري از اظهاراتش با بيان اينکه نمک يد دار تصفيه شده آشپزخانه تنها نمک قابل استفاده محسوب مي شود گفت: اگر نمکي احيانا به عنوان نمک صنعتي به صورت غير مجاز عرضه شود نبايد خريداري شود زيرا نمک صنعتي مصرف خانگي ندارد.

وي با بيان اينکه برخي سودجويان اخيرا نمک صنعتي را عرضه مي کنند گفت: اين اقدام آنها غير قانوني است و تحت پيگيرد قانوني قرار مي گيرند .

وي گفت: مصرف نمک صنعتي براي مصرف غذايي به علت داشتن املاح سنگين باعث بروز مشکلاتي از جمله مشکلات کليوي و کبدي مي شود .

به گفته اين مقام مسوول در وزارت بهداشت ، خانواده ها در زمان تهيه نمک بايد به مجوز توليد ، تاريخ توليد و کد بهداشتي محصول توجه کنند.

ترابي همچنين به برخي غذاهايي که مدت پخت آنها طولاني است اشاره کرد و توصيه کرد که بايد نمک اين غذاها را در مرحله آخر پخت آنها اضافه کرد .

وي اظهارداشت: اگر غذا سرد شود ميزان شوري غذا بيشتر آشکار مي شود بنابراين بهتر است هنگامي که غذا گرم است نمک ريخته نشود.

رييس اداره بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي به اقدامات وزارت بهداشت با همکاري مرکزت تحقيقات غدد در خصوص سنجش ميزان ادرار دانش اموزان بين هشت تا 10 سال اشاره کرد وگفت : هر سال هر دانشگاه علوم پزشکي به صورت انتخاب تصادفي ، ادرار 240 دانش اموز را بررسي مي کند و هر پنج سال يکبار نيز علوم پزشکي ها در هر استان ، ادرار دو هزار و 400 دانش اموز دختر و پسر را آزمايش مي کنند.

بررسي کشوري در سال 81- 1380 نشان داده که علاوه بر استمرار کفايت يد رساني که با مناسب بودن ميانه يد ادرار در تمام استان ها (بيش از يکصد ميکروگرم در ليتر) مشخص شد، درصد گواتر دانش آموزان کشور به کمتر از 10 درصد کاهش يافته است . ه گزارش روز يکشنبه خبرنگار ايرنا دکتر "پريسا ترابي" در يک نشست خبري به مناسبت هفته جهاني اطلاع رساني تيروئيد، افزود : اين در حالي است که نبايد بيش از پنج گرم در روز نمک مصرف کرد.

دکتر ترابي اظهارداشت: در زمان حاضر برخي خوراکي ها و تنقلات در کشور از جمله انواع آجيل ها نيز حاوي نمک زياد است.

وي به ميزان نمک زياد در برخي دوغ هاي موجود اشاره کرد و گفت: يک ليوان دوغ که حاوي نمک زياد است گاهي با نصف مصرف نمک مورد نياز روزانه برابري مي کند.

وي مصرف زياد نمک را يکي از عوامل مهم بيماري هاي قلبي - عروقي در سنين ميانسالي عنوان کرد و گفت: افرادي که در خانواده خود سابقه فشار خون و يا بيماري هاي قلبي - عروقي دارند بايد از مصرف زياد نمک خودداري کنند.

وي به اختلال در حس چشايي در سنين سالمندي نيز اشاره کرد و اظهارداشت: سالمندان نيز به دليل وجود اين اختلال ممکن است نمک زيادي استفاده کنند.

وي در بخش ديگري از اظهاراتش با بيان اينکه نمک يد دار تصفيه شده آشپزخانه تنها نمک قابل استفاده محسوب مي شود گفت: اگر نمکي احيانا به عنوان نمک صنعتي به صورت غير مجاز عرضه شود نبايد خريداري شود زيرا نمک صنعتي مصرف خانگي ندارد.

وي با بيان اينکه برخي سودجويان اخيرا نمک صنعتي را عرضه مي کنند گفت: اين اقدام آنها غير قانوني است و تحت پيگيرد قانوني قرار مي گيرند .

وي گفت: مصرف نمک صنعتي براي مصرف غذايي به علت داشتن املاح سنگين باعث بروز مشکلاتي از جمله مشکلات کليوي و کبدي مي شود .

به گفته اين مقام مسوول در وزارت بهداشت ، خانواده ها در زمان تهيه نمک بايد به مجوز توليد ، تاريخ توليد و کد بهداشتي محصول توجه کنند.

ترابي همچنين به برخي غذاهايي که مدت پخت آنها طولاني است اشاره کرد و توصيه کرد که بايد نمک اين غذاها را در مرحله آخر پخت آنها اضافه کرد .

وي اظهارداشت: اگر غذا سرد شود ميزان شوري غذا بيشتر آشکار مي شود بنابراين بهتر است هنگامي که غذا گرم است نمک ريخته نشود.

رييس اداره بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي به اقدامات وزارت بهداشت با همکاري مرکزت تحقيقات غدد در خصوص سنجش ميزان ادرار دانش اموزان بين هشت تا 10 سال اشاره کرد وگفت : هر سال هر دانشگاه علوم پزشکي به صورت انتخاب تصادفي ، ادرار 240 دانش اموز را بررسي مي کند و هر پنج سال يکبار نيز علوم پزشکي ها در هر استان ، ادرار دو هزار و 400 دانش اموز دختر و پسر را آزمايش مي کنند.

بررسي کشوري در سال 81- 1380 نشان داده که علاوه بر استمرار کفايت يد رساني که با مناسب بودن ميانه يد ادرار در تمام استان ها (بيش از يکصد ميکروگرم در ليتر) مشخص شد، درصد گواتر دانش آموزان کشور به کمتر از 10 درصد کاهش يافته است .

 

ایرنا


نوشته شده در   سه شنبه 5 خرداد 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode