جام جم آنلاين: يكي از روشهاي بسيار مفيد براي حفظ سلامت بدن، مصرف دانههاي طبيعي است.
سايت اينترنتي مدگورو در مقاله جديدي نوشته است: مصرف دانههاي خوراكي يكي از ضروريات رژيم غذايي انسان است و نبايد آنها را از برنامههاي تغذيهاي حذف كرد. دانهها، منبع غني از آنتياكسيدانها و ويتامينها هستند كه مصرف انواع آنها براي سلامت بدن و ذهن حياتي است.
تخمه آفتابگردان، دانه كتان، تخمه كدو و كنجد همگي خوراكيهاي طبيعي، خوشمزه و حاوي چربيهاي مفيد اشباع نشده هستند. تخمههاي آفتابگردان غني از ويتامين E هستند.
اين ويتامين ميتواند به بهبود فعاليت دستگاه گردش خون كمك كند. همچنين تخمه آفتابگردان تاثير آرام بخش روي مغز دارد، چون منبع غني از تريپتوفان است كه موجب ايجاد آرامش ميشود.
تخمه كدو نيز ميتواند بدون عوارض جانبي التهاب را برطرف كند. تخمه كدو در برطرف كردن افسردگي بدون عوارض جانبي داروها، موثر است.
تخمه هندوانه نيز كه اغلب همراه ميوه آن خورده نميشود، معمولا پس از خشك كردن در آفتاب به عنوان يك خوردني جداگانه مصرف ميشود.
تخمه هندوانه منبع غني از آهن، پتاسيم، ويتامينها، چربيها و كالريهايي است كه براي تغذيه روزانه ضروري هستند. براي بهرهمند شدن از خواص تخمه هندوانه حتما بايد آنها را پيش از قورت دادن خوب بجويد.
كنجد هم بهعنوان غنيترين منبع غذايي املاح معدني در جهان شناخته شده است. دانه كنجد سرشار از كلسيم، منگنز، مس، آهن، منيزيم، روي، ويتامينها و فيبر خوراكي است. همچنين يك ماده قوي ضد سرطاني موسوم به «ليگنين» به وفور در دانه كنجد يافت ميشود.(ايسنا)