ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 5 دي 1404
جمعه 5 دي 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : جمعه 6 آبان 1390     |     کد : 27494

ابوعلی‌سینا به عرفان عقلی باور دارد

مدیر گروه فلسفه دانشگاه امام صادق(ع) با بیان این که اسلام هیچ‌جا توصیه به شهود نکرده است، گفت: شیخ بوعلی‌سینا تنها فیلسوف عقلی است که اگر به عرفان معتقد است به عرفان عقلی اعتقاد دارد.

مصطفوی: ابوعلی‌سینا به عرفان عقلی باور دارد 
مدیر گروه فلسفه دانشگاه امام صادق(ع) با بیان این که اسلام هیچ‌جا توصیه به شهود نکرده است، گفت: شیخ بوعلی‌سینا تنها فیلسوف عقلی است که اگر به عرفان معتقد است به عرفان عقلی اعتقاد دارد. 
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، آیت‌الله «سیدحسن سعادت مصطفوی» مدیر گروه فلسفه دانشگاه امام صادق(ع) در همایش دو روزه ابن سینا فیلسوفان اسلامی در سالن تلاش وزارت تعاون در حال برگزاری است، با طرح این پرسش که بحث فلسفه اسلامی درست است یا خیر گفت: فلسفه اسلامی درست و در مورد حقیقت شیء بحث می‌کند به طور مثال در مورد انگشتر نقره‌ای بحث کرده و ذات انگشتر را تبیین می‌کند.
وی افزود: اسلام مردم را به توحید مطلق هدایت می‌کند و مردم را متوجه می‌کند که زندگی دنیوی همه قوای خود را صرف می‌کند.
مصطفوی ادامه داد: در اسلام می‌گویم خدا بر همه چیز عالم است، فلاسفه ما که در مهد اسلام تربیت شده‌اند ثابت می‌کنند خدا واحد است و هیچگونه تجزیه و تکثر در آن راه ندارد.
وی با طرح این پرسش که آیا اگر فیلسوف اسلامی در مسائل اعتقادی مانند نبوت، معاد و امامت وارد می‌شود به متکلم تبدیل می‌شود، گفت: امتیاز علوم نسبت به علوم دیگر به موضوعات، روش و غایات است.
وی افزود: در علم نحوی و معانی بیان هر دو به موضوع علم کلام می‌پردازند علم نحو به بحث کلام از این حیث که فعال و مفعول اشتباه نشود می‌پردازد و علم معانی بیان از حیث مقتضای حال بحث می‌کند که در کجا از فعل مضارع یا ماضی استفاده شد.
استاد فلسفه دانشگاه امام صادق (ع) ادامه داد: متکلم در چارچوب دین بحث می‌کند برای اینکه دفاع از عقاید دین بکند فیلسوف به لحاظ عقلی بحث می‌کند و می‌خواهد بداند از نظر عقلی وجود خدا لازم است یا نه.
وی ادامه داد: خدایی که فیلسوف ثابت می‌کند با فلسفه متکلم خیلی فرق می‌کند فیلسوف زمانی خدا را اثبات می‌کند که خدای فیلسوف در همه زندگی او حضور دارد و تعبدی نیست.
وی گفت: تمام فلاسفه اسلامی به عقل اهمیت می‌دهند برخی به عقل محض اعتقاد دارند و برخی عقل را با شهود ترکیب کردند این در حالی است که شهود زبان گفت‌وگو نیست و زبان گفت‌وگو عقل است.
وی ادامه داد: دو نحله فکری عقل را با شهود پیوند زدند و زمانی به وسیله برهان غیر عقلی و شهود به نتیجه و معارفی رسیدی مورد پذیرش است اما نمی‌توان آن را به دیگران انتقال داد. البته عقل محدود است برای همین عقل در هر زمان ممکن است فیلسوف متوقف شود.
مصطفوی افزود: ملاصدرا می‌گوید زمانی که عقل نتواند به حقیقت دست پیدا کند این امکان برای او به وسیله شهود میسر است اما متأسفانه شهود را نمی‌توان به دیگران انتقال داد.
وی گفت:‌ شیخ بوعلی‌سینا تنها فیلسوف عقلی است که اگر به عرفان معتقد است به عرفان عقلی اعتقاد دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: من به دوستان خود سفارش می‌کنم عقل را اهمیت بدهند اسلام هیچ‌جا نگفته شهود کنید شیخ فیلسوف عقلانی محض است که از مسیر عقل به حل مسائل بغرنج می‌پردازد. 


نوشته شده در   جمعه 6 آبان 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode