راهحل مقابله با بحران مالي جهاني استفاده از بانكداري اسلامي است
اقتصاددان تاجيك معتقد است، يكي از راه حلهاي پيشنهادي براي مقابله با بحران مالي جهاني استفاده از نظام بانكداري اسلامي و مداخله دولت در امور اقتصادي ميباشد، حرفي كه امروز حتي كشورهاي غربي به آن رو آورده اند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس از تاجيكستان، حاج محمد عمراف در گفتگويي كه در آخرين شماره هفته نامه ملت چاپ تاجيكستان منتشر شد، گفت:اولين بانك اسلامي كه شكلي جديد در نظام اداري بانكداري بود در دهه 1960 در مصر تاسيس شد و با موفقيت هاي قابل ملاحظه اي همراه بود و بعدها بانك هايي، كه سال هاي 80 پيدا شدند، رشد يافتند.
وي افزود: در سيستم بانكداري اسلامي تمام مجموعه مركب از عوامل بانكي و غيربانكي براساس معيارهاي شرعي تاثير گذار هستند.اين نكته بدان معنا نيست كه براي تاسيس بانك اسلامي تنها دانستن آيات و احكام شرعي كافي است. بلكه براي راه اندازي بانكداري اسلامي با تكيه به فرموده هاي قرآن صدها كتاب نوشته شده است، كه جوهر اين سيستم از اخلاق قرآني منشا مي گيرد.
عمراف تاكيد كرد: متاسفانه اطلاعات ما در اين خصوص كم است اين در حالي است كه بانك هاي اسلامي منافع زيادي از جمله منافع وام دهندگان را مد نظر دارد. مثلا، سيستم وام دهي اكثر بانك ها در دنيا و به ويژه تاجيكستان غيرمتعارف و مقابل بشري مي باشد، كه در برابر ضرر شخص بدهكار وحشتناك رفتار مي كنند و حتي اكثر خانواده ها را با زن و بچه هايشان به كوچه مي اندازند و خانه آنها را در عوض قرض هايشان غارت مي كنند.
وي تصريح كرد: اما سيستم بانكداري اسلامي اصل سودجويي را محكوم مي كند و تنها در سود به دست آمده از قرض داده شده شريك مي شود. حتي در ضرري هم كه شخص بدهكار مي بيند، بانك هاي اسلامي شريك مي شوند و آن را برطرف مي كنند. از اين رو امروز غرب ضرورت رو آوردن به اين سيستم را ضروري دانسته است.