املت اسفناج، يكي ديگر از غذاهاي حاوي سبزيجات است كه به عنوان شامي سبك و سالم ميتواند مورد استفاده قرار گيرد.
مواد لازم:
- 90 گرم يا سهچهارم پيمانه آرد گندم
- يك عدد تخممرغ [خواص تخممرغ]
- دوسوم پيمانه ماست
- 3 قاشق سوپخوري آب
- يك قاشق سوپخوري روغن
- 500 گرم برگ اسفناج (آبپز و كوبيده شود) [خواص ميوه و سبزي]
- نوك قاشق جوز هندي رندهشده
- نمك و فلفل، به مقدار لازم
مواد لازم داخل املت:
- يك قاشق سوپخوري روغن مايع
- 3 عدد پيازچه
- 225 گرم يا يك پيمانه خامه
- 4 قاشق سوپخوري ماست شيرين
- 90 گرم يا سهچهارم پيمانه پنير پيتزايي رندهشده
- يك عدد تخممرغ (آرام زده شود)
- 125 گرم يا يك پيمانه گردو [خواص گردو]
- 2 قاشق سوپخوري جعفري خردشده
- نوك قاشق چايخوري فلفل سياه
طرز تهيه:
1 - آرد را الك كرده و با مقداري نمك مخلوط كنيد. در ظرف ديگري تخممرغ، ماست و آب و روغن را با هم مخلوط كنيد؛ سپس مخلوط آرد و نمك را كمكم به آن اضافه كرده و هم بزنيد.
پوره اسفناج (اسفناج كوبيده شده) را نيز به همراه فلفل و جوز هندي به اين مواد بيفزاييد. به اين ترتيب، مايه املت آماده ميشود.
2 - براي درستكردن مواد داخل اين املت، روغن را در تابه نچسبي ريخته و پيازچه را در آن كمي تفت دهيد؛ پس از آن در ظرف ديگري خامه، ماست شيرين و نيمي از پنير پيتزا را با هم مخلوط كرده و سپس تخممرغ زدهشده را همراه گردو و جعفري خردشده به آن اضافه كنيد. حالا اين مخلوط را با نمك و فلفل قرمز، مزهدار كنيد.
3 - كمي روغن در تابه گرد كوچك و نچسبي بريزيد و روي شعله اجاقگاز داغ كنيد و باتوجه به اندازه تابه چند قاشق سوپخوري از مايه املت را در روغن داغ بريزيد و تابه را كمي تكان دهيد تا لايهاي از مايه در كف ظرف پخش شود.
حرارت دادن را تا 3 دقيقه يا تا زماني كه حبابهايي در مركز املت ظاهر شود، ادامه دهيد. حالا آن را برگردانده و روي ديگر را نيز 20 دقيقه سرخ كنيد. پس از آن، املت را به بشقابي منتقل كرده و با لايهاي از فويل آلومينيوم روي آن را بپوشانيد تا گرم بماند. سپس بقيه املتها را به همين ترتيب درست كنيد.
4 - حالا مواد داخل املت را داخل نيمهاي از هركدام از املتها ريخته و نيمه خالي آن را روي مواد برگردانده و دوباره يكبار ديگر تا كنيد. اين كار را درمورد همه املتها انجام دهيد؛ سپس يك عدد پيركس گود را چرب كرده و املتها را كف آن بچينيد و بقيه پنير پيتزا را روي آنها بريزيد.
پس از آن، ظرف حاوي املتها را به مدت يك ربع داخل فر (با دماي 180 درجه سانتيگراد) قرار دهيد. |