مطالعه ای تازه در آمریکا حاکیست که نوزادانی که وزن آنها هنگام تولد کمتر از ۱.۸ کیلوگرم است با خطر بیشتر ابتلا به بیماری اوتیسم روبرو هستند.
محققان آمریکایی در نشریه "پیدیاتریکس" (طب اطفال) گزارش دادند که با مطالعه ۸۶۲ نفر در ایالت نیوجرسی از نوزادی تا ۲۱ سالگی به این نتیجه رسیده اند.
مطالب مرتبط'قهوه ممکن است از افسردگی جلوگیری کند'تماس اجتماعی باعث کاهش وزن در موش ها می شودمحققان: بی خوابی بر روابط عاطفی اثر منفی دارد لینکهای مرتبط
موضوعات مرتبطبهداشت و درمانحدود پنج درصد از نوزادانی که وزن آنها کم بود مبتلا به اوتیسم شدند درحالی که این آمار برای کل جمعیت یک درصد بود.
اما کارشناسان می گویند که برای تایید این ارتباط و درک آن به مطالعات بیشتر نیاز است.
ارتباط میان وزن کم هنگام تولد و طیفی از مشکلات مغزی و کنترل بدن در مطالعات قبلی فاش شده بود.
اما محققان می گویند که این اولین مطالعه ای است که نشان می دهد این کودکان ممکن است در معرض خطر بزرگتر ابتلا به اختلالات اوتیستی باشند.
افراد مورد مطالعه در فاصله سپتامبر ۱۹۸۴ تا ژوئیه ۱۹۸۷ در سه بخش نیوجرسی به دنیا آمدند.
همه این نوزادان از نیم کیلوگرم تا دو کیلوگرم بودند.
۶۲۳ نفر از آنها در سن ۱۶ سالگی برای تعیین میزان خطر ابتلا به اوتیسم معاینه شدند. از ۱۱۷ نفری که نتایج معاینه در مورد آنها مثبت بود، ۷۰ نفر در سن ۲۱ سالگی بار دیگر مورد ارزیابی قرار گرفتند.
معلوم شد که ۱۱ نفر از این گروه اختلال طیفی اوتیستی دارند.
محققان براساس این نتایج محاسبه کردند که از ۶۲۳ کودک، ۳۱ نفر مبتلا به این اختلال هستند که معادل پنج درصد است.
دوروتی بیشاپ استاد روانشناسی عصبی در دانشگاه آکسفورد گفت: "این ارتباط واقعی به نظر می رسد، اما بیشتر نوزادان کم وزن اوتیسم ندارند، و بیشتر بچه های مبتلا به اوتیسم هنگام تولد وزنشان کم نبوده."