دبيركل حزبالله لبنان با اشاره به تلاش برخي گروههاي لبناني براي تقسيم اين كشور تاكيد كرد كه با هر انديشه و ايدهاي براي تجزيه و تقسيم لبنان مقابله خواهد كرد.
به گزارش فارس به نقل از شبكه تلويزيوني المنار لبنان، سيد حسن نصرالله در سخنراني امروز 25 ارديبهشت خود كه به مناسبات فارغ التحصيلي 2هزار و 883 دانشجوي بخش بسيج تربيتي حزبالله در جنوب بيروت ايراد كرد، با اشاره به خواست برخي براي تقسيم لبنان تاكيد كرد: ما خواستار لبناني يكپارچه، ملت و دولتي متحد هستيم و با هر انديشهاي براي تقسيم لبنان كه به ذهن هر كسي خطور كند، مقاومت ميكنيم.
وي افزود: برخي گروههاي سياسي در لبنان انديشه تقسيم را در سر ميپرورانند و براي رسيدن به آن برنامهريزي ميكنند ولي بايد بگويم كه فدراليسم در لبنان جايي ندارد.
سيدحسن نصرالله تصريح كرد: هرگونه اصلاح اساسي در نظام بايد براساس گفتوگو و توافق جدي ملي باشد زيرا اعمال يك خواست و اراده گاهي پيامدهاي خطرناكتري از اينكه نظام كنوني با نواقصش باقي بماند به همراه دارد.
دبيركل حزبالله لبنان افزود: ما خواهان لبناني هستيم كه كشور متعلق به همه افراد آن باشد و همگان در حقوق و وظايف مساوي باشند.
سيد حسن نصرالله گفت: ما از حاميان ملت واحد و دولتي واحد هستيم و بايد از اين سخن كه قائل به ملتهاي لبناني است خود را برهانيم.
ما يك ملت هستيم و منافع ما در امنيت، ثبات، آزادي، حق حاكميت، استقلال، رفاه اجتماعي و اقتصادي و همه امور ديگر زندگي يكي است و فقط در تشخيص آن اختلاف داريم.
دبيركل حزب الله لبنان در بخشي ديگري از سخنان با تمجيد از تلاش دانشجويان اين كشور براي فراگيري علم و دانش خطاب به آنان گفت: شما صحنهاي روشن و واضح براي كساني ارائه كردهايد كه به قدرت نيروهاي معارض لبنان براي اداره لبنان ترديد دارند.
نصرالله گفت: انديشههاي شما كه بر قدرتمندترين جباران دنيا غالب شد، قادر است كه كشوري بزرگتر از لبنان را نيز اداره كند و مخالفان روي شكست شما در اداره كشور حسابي شكست خورده بازكردهاند و ميگويند اگر معارضان در انتخابات پارلماني پيروز شدند با آنان همكاري نميكنيم ولي ما ميگوييم كه مايليم شما با ما مشاركت كنيد زيرا ما خواهان مشاركت هستيم.
وي همچنين خطاب به مخالفان گروههاي معارض لبنان[جريان حاكم] تصريح كرد، كساني كه ميگويند اگر معارضان در انتخابات پيروز شودند قادر به اداره لبنان نخواهند بود.
من به تمامي اين افراد ميگويم كه شراكت در حكومت و اداره كشور حق ماست ولي اگر در صورت پيروزي در انتخابات قصد نداشته باشيد ما را شريك كنيد، به شما التماس نخواهيم كرد.
نصرالله افزود :كساني كه به در اختيار داشتن يك سوم از وزراي كابينه توسط مخالفان اعتراض دارند بايد اين سوال را مطرح كنند كه در زمان نخستوزيري رفيق حريري چرا وي از تشكيل دولت در آخرين روزهاي زندگي خود انصراف داد؟بدين ترتيب ايده يك سوم وزرا كه اكنون به عنوان يك سوم تعطيل كننده [يك سوم بعلاوه يك كرسي هاي دولت] خوانده ميشود، از ايدههاي رفيق حريري بود.
دبيركل حزبالله لبنان افزود: ما در مرحلهاي جديد قرار داريم و بايد مسئوليتپذير باشيم. مسئوليت ساخت كشور، دولتي قدرتمند و عادل هستيم زيرا قدرت بدون عدالت ديكتاتوري است و عدالت بدون قدرت بيپشتيبان است.
سيدحسن نصرالله با اعلام اينكه ما خواهان دولتي هستيم كه پارلماني قدرتمند داشته باشد، افزود: ما دولتي ميخواهيم كه از پارلمان قدرتمند و دستگاه قضايي مستقل و ارتشي توانمند برخوردار باشد. اختلافها بر سر راهبرد دفاعي و سلاح مقاومت است.
دبيركل حزبالله لبنان تاكيد كرد: ما هنوز بر اين موضوع تاكيد ميكنيم كه هيچ منافاتي ميان اين نيست كه لبنان هم دولتي قوي و مقاومتي قدرتمند داشته باشد.
سيد حسن نصرالله همچنين گفت: ما در پي دولتي هستيم كه اصلاحات اداري واقعي ايجاد كند و كشور را نيك و موثر اداره كند. ما خواهان قوانين انتخاباتي نوين و ايجاد دولتي هستيم كه از پس بحرانهاي معيشتي برآيد.
وي با اشاره به دستگاه قضاي لبنان گفت: دستگاه قضايي بايد قدرتمند و مستقل از سياستمداران و همه پايگاههاي سياسي رسمي و غير رسمي باشد و آنچه اكنون در لبنان هست، دستگاه قضايي نيست بلكه آميزهاي از قضات پاكدامن، فاسد، آزاد، مستقل در تصميمگيري است.
وي افزود: اين چه دستگاه قضايي است كه مزدوران و جاسوسان را براي يك ماه يا يك سال محكوم به حبس ميكند ولي پس از آن آزاد ميشوند و برخي از آنان دوباره روي به جاسوسي ميآورند و بعد افسران بلندپايه را به زندان مياندازند.
آيا اين دستگاه پاكدامن و مستقل است؟
نصرالله تاكيد كرد: ما خواهان دستگاه قضاي واقعي، مستقل و قدرتمندتر هستيم كه طبق عدالت قانون را اجرا كند. ما در پي حكومت وحدت ملي هستيم.
حكومت وحدت ملي بهترين گزينه براي لبنان است زيرا حكومتي كه جريانها و گروههاي اساسي ملت لبنان را ناديده بگيرد در لبنان موفق نميشود حالا اين حكومت چه از موافقان باشد چه از جريان معارض.
دبيركل حزب لبنان در بخشي ديگر از سخنان خود با اشاره به اولين سالروز درگيري در لبنان كه در پي تصميم دولت فواد سنيوره مبني بر غيرقانوني اعلام كردن شبكه مخابراتي حزب الله در گرفت، اظهار داشت: هفتم ماه مي 2008 روز مباركي براي مقاومت در لبنان بود.
وي گفت: ما در اپوزيسيون تصميم گرفتيم كه در اين شرايط بر اين موضوع اشارهاي نداشته باشيم چرا كه باعث تحريك شده و اوضاع را به هم ميريزد ولي متاسفانه طرف مقابل از تمامي اهرمها براي برانگيختن اين موضوع استفاده كرده و گمان كرد سكوت ما در برابر اين موضوع بيانگر خجالت و يا ضعف ماست.
سه شنبه 17ارديبهشت سال 1387(هفتم ماه مي 2008) بود كه دولت لبنان طي دو مصوبه، شبكه مخابراتي حزب الله را غيرقانوني و "وفيق شقير رئيس دستگاه امنيتي بيروت را از مقام خود بركنار كرد.
در پي اين اقدام غيرقانوني دولت لبنان، حزبالله اين اقدام دولت سنيوره را اعلام جنگ عليه خود خواند و اعلام كرد كه اين شبكه در جنگ 33روزه با رژيم صهيونيستي در سال 2006 نقشي كليدي و اساسي داشته است و از دولت فواد سنيوره خواست تا در تصميمات خود در اين باره تجديد نظر كند. در جريان اين درگيريها، دستكم60تا 80 نفر كشته و 205 نفر ديگر زخمي شدند.
سيدحسن نصرالله در ادامه سخنان خود افزود: ما به احترام خون پاك شهداي هفتم ماه مي 2008 در برابر اين طوفان رسانهاي سكوت كرديم و تنها به اين سخن اكتفا ميكنم كه كساني كه از هفتم ماه مي سخن ميگويند به ياد بياورند كه پنجم ماه مي چه كردند.
آنها اموري را تصويب كردند كه عليه مقاومت بود. آيا امروز كسي شك دارد كه اسرائيل در لبنان با پيشرفتهترين وسايل استراق سمع ميكند؟ مهمترين سلاح مقاومت و دقيقا مهمترين سلاح در زمان جنگ 2006 شبكه مخابرات ويژه حزب بوده كه سيستم بسيار پيشرفتهاي عليه استراق سمع داشت.
دولت لبنان عصر پنجم ماه مي تصميمي را خارج از چارچوب اتخاذ كرده و سيستم مخابراتي حزبالله و افراد دستاندركار آن را به سيستم قضايي واگذار كرد.
همه بايد بدانند كه روز پنجم ماه مي روزي ننگين براي دولت سابق لبنان بود چرا كه تصميم گرفت كاري را انجام دهد كه اسرائيل در 33روز جنگ قادر به تحقق آن نشد.
دبيركل حزب الله لبنان با تاكيد بر اينكه ما ظرف روزهاي گذشته خبرهاي زيادي شنيديم در اين زمينه كه بسياري از افراد مقاومت قبل از روز هفت مي به بيروت منتقل شدند اين سوال را مطرح كرد كه چه كساني بيروت را پر از افراد امنيتي و نيروهاي شبهنظامي دقيقا قبل از مصوبه دولت در روز پنجم ماه مي كرد؟ طرح و برنامه چه بود؟ آنها ميخواستند دولت، پنجم مي طرحها را تصويب كند و سپس حزبالله تظاهراتي را برگزار ميكرد يا بيانيهاي ميداد و سپس آنها وارد مرحله دوم ميشدند.
در اين مرحله سكوت حزبالله باعث ميشد تا آنها وارد درگيري با ارتش شوند. طرح آنها ظرف مدت گذشته بر ايجاد درگيري ميان ارتش و مقاومت متمركز بود ولي آنها در اين طرح هميشه شكست خوردند چرا كه ما ارتشي ملي و ميهني داريم.
وي افزود: آنها به خوبي ميدانستند كه چه ميخواهند بكنند و چه مناطقي را قصد دارند از باقي مناطق جدا كنند.
آنها ميخواستند بيروت را تبديل به فضايي سرشار از درگيري كنند و سپس از نيروهاي بينالمللي بخواهند كه وارد فعاليت شده و بيروت را از درگيري نظامي مذهبي نجات دهند.
اگر واقعا اين تصميم وجود نداشت چرا دولت عصر پنجم ماه مي تا صبح جلسهاش را طول داده و با عربستان تلفني هماهنگ كرد؟ دولت سابق لبنان تصميم گرفت تا كشور را وارد جنگ مذهبي ميان شيعه و سني كند و آنچه كه گروههاي مخالف انجام داد اين بود كه مانعي سريع در برابر جنگ مذهبي و طائفهاي در لبنان و بيروت ايجاد كند.
هفتم ماه مي خونها و جانهاي زيادي حفظ شد كه در پنجم ماه مي تصميم به ريختن آنها گرفته شده بود.
دبيركل حزب الله لبنان تصريح كرد: من تمام سال گذشته بر اين موضوع تاكيد داشتم ولي اكنون با توجه به حملات تبليغاتي روزهاي گذشته به صراحت ميگويم كه هفتم ماه مي 2008 روز مباركي براي مقاومت در لبنان بود.
هفتم ماه مي روزي بود كه لبنان را در برابر راهحل قرار داده و از بنبستي كه آنها كشور را بدان راهنما شده بودند، نجات داده و باعث انتخاب رئيسجمهور توافقي و دولت وحدت ملي شد.
لبنانيها ظرف سال گذشته روزهاي نسبتا آرامي داشتند و اين را مديون خون شهدايي هستند كه هفتم ماه مي بر زمين ريخته شد.
سيدحسن نصرالله گفت : سخنان و شعارهايي را شنيديم با اين مضمون كه هفتم ماه مي را فراموش نميكنيم.
من به شما ميگويم كه ما از شما ميخواهيم اين روز را فراموش نكنيد چرا كه اين خواسته واقعي ماست. هفتم ماه مي نبايد فراموش شود تا كسي ديگر هرگز مرتكب حماقت پنجم ماه مي نشود.
قرار است دبيركل حزبالله لبنان دوشنبه شب به مناسبت شصت و يكمين سالروز اشغال فلسطين و نيز درباره شبكههاي جاسوسي رژيم صهيونيستي و مانور اسرائيل و مسئوليتهاي لبنان در قبال آن سخنراني كند.
همشهري آنلاين