موضوع: شعر - ادبيات - مذهبي
نويسنده: محمد صحتي سردرودي
ناشر: پرتو خورشيد
اين كتاب زندگاني فاطمه زهرا (س) را از ولادت تا شهادت از زبان شاعران و ستايشگران روايت ميكند كه در چهارده فصل و چهل باب تنظيم شده است و برخي از سر فصلهاي آن عبارتند از:« ميلاد كوثر»، « نامهاي نور»، «پيوند دو دريا»، « در خانه عدالت»، « زيبا مثل زن»، « عرفان فاطمي»، «فضائل فاطمي»، «خطبهها و خطابهها»، « در غربت مولا» و «فاطمه و مهدويت».
سردرودي در مقدمه كتاب درباره شعر فاطمي مينويسد: در شعر فاطمي ،وجه غالب « مصيبت نامه نويسي» است تا آنجا كه مصائب گرايي، مناقب و مدايح را به مسلخ تحريف و تحقير ميبرد و شعرها را از مدح به ذم ميكشاند و انسان را به ياد سخني از مولا علي(ع) مياندازد كه گفت: دشمن دانا به از دوست نادان. مصيبت بدتر آنگاه رخ مي نمايد كه مداحان شاعر نما پس از آنكه از قله شعر به چاه شعار ميافتند و در تنگناي قافيه گير ميكنند و ميبينند كه در ستايش ممدوح نميتوانند سخنانشان را پيش ببرند به ورطه لعن ديگران ميغلتند. غافل از اينكه در مدح نور، نيازي به ذم سياهي نيست.
اين پژوهشگر ادامه ميدهد: نميدانم اينگونه مداحان را كه ترجيع كلامشان در مدح فاطمه به لعن اين و آن ختم ميشود « لعنت گرايان» بخوانم يا لعنتيان بنامم كه اگر قاعده اسم با مسما را رعايت كنيم چاره اي جز اين نخواهيم داشت.
وي درباره فصلهايي كه شعر كمتري نسبت به دیگر فصلهاي كتاب دارند، مينويسد: با اينكه اصرار داشتيم فصلهاي «زيبا مثل زن» ، «عرفان فاطمي» و «خطبهها و خطابهها» فربه و پربار باشند سوگمندانه هرچه بيشتر گشتيم كمتر يافتيم، اميدواريم كه شاعران جوان و معاصر با مطالعه اين كتاب به سر ذوق آيند و طبع شعرشان بجوشد تا فاطمه زهرا (س) را به عنوان زني به راستي بزرگ و كامل و بسيار تاثير گذار و تاريخ ساز بشناسند و به عنوان مادري مقدس و با تمام اوصافي كه يك انسان كامل بايد داشته باشد بستايند و تنها به اين بسنده نكنند كه بگويند فاطمه دختر پيامبر يا مادر حسين بود كه فاطمه خود عالمي دارد و جهاني ديگر است.