ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 3 دي 1404
چهارشنبه 3 دي 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 4 مهر 1390     |     کد : 25829

زنان سعودي حق راي يافتند

پادشاه عربستان در یک تصمیم تاریخی به زنان این کشور حق رای و شرکت در انتخابات داد. ‎ملک عبدالله همزمان اعلام کرد زنان می‌توانند به عضویت شورای مشورتی کشور درآیند. اعضای این شورا توسط پادشاه عربستان انتخاب می‌شوند.

جام جم آنلاين: پادشاه عربستان در یک تصمیم تاریخی به زنان این کشور حق رای و شرکت در انتخابات داد. ‎ملک عبدالله همزمان اعلام کرد زنان می‌توانند به عضویت شورای مشورتی کشور درآیند. اعضای این شورا توسط پادشاه عربستان انتخاب می‌شوند.
به گزارش دويچه وله، شورای مشورتی عربستان به ملک عبدالله، پادشاه این کشور پیشنهاد کرده بود به زنان حق رای بدهد. عربستان تنها کشور اسلامی بود که زنان در آن از حق شرکت در انتخابات نداشتند و از حق رای برخوردار نبودند.

پادشاه عربستان یکشنبه 25 سپتامبر در مراسم افتتاح دوره کاری جدید شورای مشورتی عربستان از اعطای حق رای به زنان و موافقت با اجازه نامزد شدن آنها در انتخابات خبر داد.

حضور زنان در شورای مشورتی کشور

نکته مهم دیگر در سخنان ملک عبد‌الله، موافقت وی با حضور زنان در شورای مشورتی کشور است. تمامی اعضای شورای مشورتی توسط پادشاه عربستان تعیین می‌شوند. ملک عبدالله یکشنبه از تصمیم خود مبنی بر حضور زنان در ترکیب آینده این شورا خبر داد.

پادشاه عربستان در سخنرانی خود به «نقش مهم زنان در تاریخ اسلام» اشاره کرد و از اعطای حقوق برابر با مردان به زنان در چهارچوبی خبر داد که حکومت برای مشارکت شهروندان در نظر گرفته است.

این حقوق در عربستان، کشوری که زنان به تنهایی اجازه سفر ندارند و حتی برای مراجعه به پزشک نیز باید همراه داشته باشند، گام مهمی به شمار می‌رود.

حقی که از 4 سال دیگر اعتبار دارد

در عربستان، کشوری که نظام آن پادشاهی است، حزب سیاسی و مجلس نمایندگان وجود ندارد، انتخابات شورای شهرها تنها انتخابات کشوری به شمار می‌رود. نخستین انتخابات شورای شهرها که نخستین انتخابات در تاریخ عربستان به شمار می‌رود، سال 2005 میلادی برگزار شد.

با برگزاری این انتخابات به "مردان" اجازه داده شده نیمی از اعضای شورای شهرها را انتخابات کنند. نیمه دیگر اعضا توسط دولت عربستان تعیین می‌شوند.

اکنون در آستانه دور بعدی انتخابات شورای شهرها که پنج‌شنبه‌ 29 سپتامبربرگزار می‌شود، ملک عبدالله به زنان عربستان حق رای داده است.

زنان عربستان سعودی از این پس حتی اجازه دارند نامزد شرکت در این انتخابات شوند.

البته این حق از سال 2015 میلادی، یعنی برای شرکت در انتخابات 4 سال دیگر اعتبار دارد.

زنان عربستان سعودی که به محدویت‌های قانونی معترض هستند و در چند ماه اخیر در حرکت‌های نمادین مخالفت خود را با این محدودیت‌ها اعلام کردند. از جمله اعتراض‌های مدنی زنان سعودی در ماه‌های اخیر، برخوردار شدن از حق رانندگی بوده؛ حرکتی که بازتاب گسترد‌ه‌ای در رسانه‌های عربی و بین‌المللی داشته است.


نوشته شده در   دوشنبه 4 مهر 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode