دانشمندان با تعبيه بادبانهاي ويژهاي ميخواهند ماهوارهها و موشكهاي فضايي را پس از پايان ماموريتشان به سرعت به زمين بازگردانند.
با افزايش پرتاب ماهوارهها به فضا و انباشته شدن زبالههاي فضايي بيشماري در اطراف جو زمين، دانشمندان به اين فكر افتادهاند كه بهنوعي از شر اين زبالهها خلاص شوند و به اين ترتيب ريسك برخورد ماهوارههاي جديد با زبالههاي فضايي را كاهش دهند.
در اين طرح جديد فضايي دانشمندان با نصب يك بادبان روي ماهوارهها آنها را به سوي جو زمين هدايت خواهند كرد تا با برخورد به جو بسوزند.
اين طرح كه از سوي يك شركت فضايي اروپايي ارائه شده بهترين راهكار براي هدايت ماهوارههايي است كه پس از پايان ماموريت بدون هيچ نيروي پيشرانشي در فضا رها ميشوند.
در اين طرح دانشمندان ميخواهند با نصب بادبان، ميزان كشش ميان ماهواره و مولكولهاي هوايي را كه هنوز در ارتفاع 750 كيلومتر وجود دارد زياد نمايند و به اين ترتيب آنها را به سمت كره زمين هدايت كنند.
اما دانشمندان براي ايجاد چنين بادبانهايي بايد از مواد بسيار سبكي استفاده كنند. به همين خاطر آنها به سراغ ساختارهاي گوسامر رفتهاند.
اين سازهها از ديركها بسيار سبك و پوستهاي بسيار نازك تشكيل شدهاند. قرار است از بادبانها براي نخستينبار در ماهواره فرانسوي تلسكوپ كه بهزودي به فضا پرتاب ميشود، استفاده شود.
اين ماهواره يك سال در فضا خواهد ماند و با پايان ماموريتش قاعدتا بايد در فضا رها شود اما با اين بادبانها، دانشمندان اميدوارند تلسكوپ را به زمين بازگردانند تا براي ديگر ماهوارهها مشكلي ايجاد نكند.
جواد نصرتي
همشهری انلاین