بهمني: بسيار حساب شده عمل كنيد تا زيان هنگفت نبينيد
هشدار بانك مركزي به فعالان بازار سكه
در حالي كه قيمت طلا در بازارهاي جهاني متلاطم و داراي نوسانهاي شديد است، رئيس كل بانك مركزي به فعالان بازار سكه كشور هشدار داد.
به گزارش خبرنگار ما، قيمت طلا در بازارهاي جهاني در 4 روز اخير با نوسانات شديدي همراه بوده است؛ به طوري كه اونس جهاني از سهشنبه هفته گذشته تا ديروز كه آخرين روز كاري بازارهاي جهاني بود، حدود 110 دلار بالا و پايين شده است. بر اين اساس قيمت جهاني هر اونس طلا در سهشنبه هفته گذشته به 1770 دلار سقوط كرد؛ اما در طول يك روز با 52 دلار افزايش به 1822 دلار رسيد.
براساس آخرين قيمتي كه عصر ديروز بهدست آمد، قيمت هر اونس به 1880 دلار رسيد كه به اين ترتيب از سهشنبه گذشته تا به امروز 58دلار افزايش يافته است. اين در حالي است كه ميان صاحبنظران نيز اتفاقنظري درباره اينكه قيمت طلا كاهش يا افزايش خواهد يافت، وجود ندارد كه البته با توجه به بيثباتي گستردهاي كه در اقتصاد جهاني و بويژه منطقه يورو وجود دارد، اين امر كاملا طبيعي است.
محمد كشتيآراي، رئيس اتحاديه كشوري طلا و جواهر كه اتحاديهاش يكي از اصليترين بازيگران بازار طلا و سكه محسوب ميشود، هفته گذشته و پيش از تعطيلات عيد فطر در كشور پيشبيني كرده بود قيمت طلا كاهش خواهد يافت.
وي دليل اين امر را دخالتها و كمكهاي دولتهاي غربي به بازارهاي مالي و سرمايهاي و همچنين رشد شاخص بورسها ذكر كرده بود.
به گفته وي، اين اقدام دولتها سبب شده است از ركود اقتصادي تا حدودي جلوگيري شود و لذا قيمت طلا كاهش بيشتري خواهد يافت؛ اما روند قيمتي كه بازار جهاني در پيش گرفت و افزايش 58 دلاري قيمتها از سهشنبه گذشته تا ديروز نشان داد كه نميتوان پيشبيني دقيقي روي آينده بازار طلا ـ حتي آينده بسيار نزديك ـ انجام داد. اين چنين وضعيت غيرثابتي كه بر بازارهاي جهاني طلا حاكم است، ديروز محمود بهمني را بر آن داشت تا در گفتوگو با ايرنا به مردم هشدار دهد مراقب باشند از اين وضعيت غيرثابت «زيان هنگفت» نبينند.رئيس كل بانك مركزي با توجه به وضعيت طلا در بازارهاي جهاني به فعالان بازار سكه در داخل كشور هشدار داد و گفت: قيمت سكه در تمام دنيا نامتعادل است و فعالان اين بازار مراقب باشند زيان هنگفتي نبينند.
وي اظهار كرد: بانك مركزي ميتواند هم اكنون نياز بازار سكه را تامين كند، زيرا اين بانك سكهها را ارزانتر از بازار جهاني ارائه نميكند و به همين دليل نگراني در اين خصوص ندارد.
وي ادامه داد: بانك مركزي معادل سكههاي عرضه شده شمش وارد كشور كرده و پس از ضرب سكه با دريافت كارمزد، مجددا به بازار ارائه ميكند.بهمني با بيان اينكه قيمت سكه هم اكنون در تمام دنيا نامتعادل است، اظهار كرد: اين امر ميتواند تنشهايي را ايجاد كند و افرادي كه وارد اين بازار ميشوند بايد بسيار حساب شده عمل كنند تا زيان هنگفتي نبينند.
رئيس كل بانك مركزي تصريح كرد: بانك مركزي ميتواند سكه زيادي به بازار عرضه كند، اما هيچگاه بهاي آن كمتر از بازار جهاني نيست.وي گفت: زماني كه قيمت طلا در بازارهاي جهاني به 1900 دلار افزايش مييابد، رشد قيمت سكه در كشور به 550 هزار تومان طبيعي است، اما هنگامي كه قيمت جهاني كاهش مييابد قيمتها در داخل نيز افت ميكند.
رئيس كل بانك مركزي تاكيد كرد:قيمت سكه در ايران به طور دقيق بر اساس نرخ طلا در بازارهاي جهاني و كارمزد ضرب محاسبه ميشود.