ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 5 دي 1404
جمعه 5 دي 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 9 شهريور 1390     |     کد : 24736

بستني گياهي با طعم بستني واقعي

اگر دليل مشكل در هضم لاكتوز، ناچاريد شير و ساير لبنيات از جمله بستني را از برنامه غذايي روزمره خود حذف كنيد،‌ توليد بستني گياهي با همان طعم و پروتئين‌هاي مفيد بستني واقعي،‌ برايتان خبر خوبي است!


اگر دليل مشكل در هضم لاكتوز، ناچاريد شير و ساير لبنيات از جمله بستني را از برنامه غذايي روزمره خود حذف كنيد،‌ توليد بستني گياهي با همان طعم و پروتئين‌هاي مفيد بستني واقعي،‌ برايتان خبر خوبي است!

بهنوش خرم‌روز: نوشيدن شير و مصرف ساير مواد لبني براي شما راحت است؟ يا اينكه به دليل مشكلات گوارشي ناشي از لاكتوز آن ناچاريد شير و ساير محصولات لبني را از برنامه غذايي روزمره خود كنار بگذاريد؟ يكي از محصولات لبني مورد علاقه بسياري از مردم،‌ بستني است، ‌آن هم با طعم‌هاي متنوع! اما افرادي كه نمي‌توانند محصولات لبني مصرف كنند، در بسياري از موارد ناچار مي‌شوند از خير خوردن بستني بگذرند!

خبر خوب اين كه به گزارش ديسكاوري،‌ محققين موفق شده‌اند نوعي بستني جديد توليد كنند كه تماما از مواد گياهي توليد مي‌شود و فاقد لاكتوز است.

در واقع از مدت‌ها قبل تلاش مي‌شد از سويا براي توليد بستني‌هاي گياهي استفاده شود،‌ اما بستني سويا مزه بستني واقعي را ندارد و به گفته خيلي‌ها،‌ حس بستني را در دهان ايجاد نمي‌كند.

اين‌بار محققين موسسه مهندسي فرآوري و بسته‌بندي فرانهوفر در آلمان، تصميم گرفتند از گياه ديگري به نام لوپين استفاده كنند. پروتئين‌هاي لوپين و سويا با هم متفاوتند. به گفته محققين، دانه‌هاي لوپين، پروتئين‌هاي باكيفيتي توليد مي‌كنند كه با پروتئين‌هاي شير كاملا قابل مقايسه است و لوپين را در مقايسه با سويا در جايگاه برتري قرار مي‌دهد. از سوي ديگر،‌ بستني به دست آمده از لوپين در دهان، همان حس بستني به دست آمده از شير را دارد.

در نهايت اين محققين به دستورالعملي براي توليد بستني از دانه‌هاي لوپين رسيدند و آن را در اختيار يك شركت قرار دادند تا بستني لوپيني به نام لوپينيز توليد كند. به علاوه لوپينيز را در طعم‌هاي مختلف مانند شكلات،‌ وانيل، گيلاس و توت‌فرنگي هم توليد كردند و در حال حاضر اين بستني گياهي در برخي از فروشگاه‌هاي اروپا به فروش مي‌رسد. قيمت آن هم 4 دلار براي نيم ليتر است.

شايد برايتان جالب باشد بدانيد حدود 60 درصد از مردم سراسر دنيا نمي‌توانند محصولات لبني را به راحتي مصرف كنند. بدن اين افراد فاقد ژني است كه باعث توليد آنزيم لاكتاز مي‌شود. آنزيم لاكتاز براي شكستن لاكتوز موجود در محصولات لبني در سيستم گوارش ضروري است. شايد به نظر يك مشكل برسد،‌ اما وقتي با ساير موجودات مقايسه كنيم، مي‌بينيم كه در واقع اين افراد طبيعي هستند! توانايي هضم شير در ساير پستانداران بعد از دوران شيرخوارگي از بين مي‌رود و فقط در انسان،‌ توانايي هضم شير بعد از شيرخوارگي باقي مي‌ماند. مطالعه‌اي وجود دارد كه ادعا مي‌كند اين توانايي از حدود 7500 سال پيش در بشر به وجود آمده است.

البته ناتواني در هضم لاكتوز، كشنده يا خطرناك نيست،‌ اما روي زندگي روزمره افراد و به خصوص برنامه غذايي آن‌ها تاثير مي‌گذارد. افرادي كه نمي‌توانند لاكتوز را هضم كنند،‌ اغلب با مصرف محصولات لبني دچار دل‌درد، نفخ يا ساير مشكلات گوارشي مي‌شوند و به همين دليل هم بيشتر محصولات لبني را از برنامه غذايي خود حذف مي‌كنند. آ‌ن‌ها بايد موادي چون ويتامين دي را از مكمل‌هاي غذايي بگيرند.


نوشته شده در   چهارشنبه 9 شهريور 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode