ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 3 مرداد 1403
چهارشنبه 3 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 28 تير 1390     |     کد : 22608

بهترين منابع غذايي مناسب براي كم خوني

كم‌ خوني حالتي است كه در آن تعداد يا اندازه گلبول‌هاي قرمز و يا مقدار هموگلوبين موجود در خون كاهش يافته و فرآيند تبادل اكسيژن و دي‌اكسيد كربن بين خون و سلول‌هاي بدن دچار اختلال مي‌شود.

كم‌ خوني حالتي است كه در آن تعداد يا اندازه گلبول‌هاي قرمز و يا مقدار هموگلوبين موجود در خون كاهش يافته و فرآيند تبادل اكسيژن و دي‌اكسيد كربن بين خون و سلول‌هاي بدن دچار اختلال مي‌شود.

از مهم‌ترين ريزمغذي‌ها جهت خون‌سازي كه كمبود آنها موجب بروز كم‌ خوني مي‌شود مي‌توان به آهن، ويتامين ب12 و اسيد فوليك اشاره كرد.

از سوي ديگر، فقر آهن يكي از شايع‌ترين اختلالات تغذيه‌اي در كشورهاي در حال توسعه و مهم‌ترين علت كم ‌خوني تغذيه‌اي در كودكان و زنان در سنين باروري است كه با ايجاد گلبول‌هاي قرمز كوچك و كاهش مقدار هموگلوبين سبب كاهش توان جسمي و رواني فرد و حتي افزايش ميزان مرگ و مير و ابتلا به بيماري‌ها مي‌شود.

سايت اينترنتي مدگورو در مقاله‌اي فهرست مواد غذايي و منابع اصلي حاوي آهن و نيز منابعي كه جذب آهن را افزايش مي‌دهند،‌ منتشر كرده است.

در اين مقاله آمده است مواد غذايي شامل جگر، گوشت قرمز، ماهي، زرده تخم‌مرغ، سبزيجات داراي برگ‌هاي سبز تيره و پهن مثل اسفناج، حبوبات و ميوه‌هاي خشك مخصوصا برگه زردآلو و دانه‌هاي روغني بهترين منابع خوراكي حاوي آهن هستند.

به علاوه منابع غذايي حاوي ويتامين ث،‌ اسيد سيتريك و اسيد اسكوربيك مانند آب‌ پرتقال، انبه و طالبي، منابع حاوي اسيد ماليك و اسيد تارتاريك مثل هويج و سيب‌زميني و محصولات تخميري مثل سس سويا عوامل افزايش دهنده جذب آهن در بدن هستند.


نوشته شده در   سه شنبه 28 تير 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode