پنجمين جشنواره منطقهاي گلمحمدي دامنههاي سهند در «گنبرف» اسكو از توابع آذربايجانشرقي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز به نقل از روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي آذربايجانشرقي، شاعرمصطفي رحماندوست، نويسنده و مترجم كتابهاي كودك و نوجوان در اين جشنواره گفت: در شعر و ادب پارسي بيش تر از ديگر سرزمينها سخن از گل به ميان آمده است.
وي گفت: گل در مرز و بوم ايران سابقهاي بس دراز دارد و اگر ميبينيم كه در شعر و ادب پارسي بيشتر از ديگر سرزمينها سخن از گل ميرود، براي آن است كه مردم اين سرزمين از دورانهاي كهن به گل عشق ميورزيدهاند و ايران زمين مهد پرورش گل بوده است.
رحماندوست با اشاره به اينكه در ميان گلها، گل سرخ و گل محمدي بيشتر مورد توجه ايرانيان بوده، افزود: هنوز بوتههاي وحشي اين گل در گوشه و كنار روستاهاي ايران به فراواني ديده ميشود.
اين مسئول كه از بودن در كنار برگزار كنندگان جشن گل محمدي ابراز خوشحالي و شعف كرده و در حالي كه به زبان تركي آذري مطالبي را ايراد ميكرد، افزود: اميدوارم برگزاري اين گونه جشنوارهها بتواند در افزايش دوستيها و پيوندهاي ايرانيان نقش موثر خويش را ايفا كند.
در پايان اين مراسم ضمن رونمايي از تمبر يادبود پنجمين جشنواره گل محمدي توسط اين شاعر پرآوازه كشورمان، از فعالان عرصه توليد گلمحمدي تجليل شد.
محصول عمده گل محمدي، گلاب، اسانس و گلبرگ خشك است كه از آنها در صنايع دارويي، عطرسازي، فرآوردههاي بهداشتي و آرايشي و صنايع غذايي استفاده ميشود.
مصارف دارويي آن بيشتر در درمان دردهاي رماتيسمي، قلبي، تقويت اعصاب و معده و رفع بعضي از سردردها بوده و در تهيه شربت مربا و در صنايع شيرينيسازي و تهيه بستني نيز استفاده ميشود.
دم كرده گلبرگهاي خشك شده آن اثر درماني براي تقويت اعصاب، برطرف كردن بيماريهاي گلو و دهان است.
سالانه گلاب و اسانس ايران به كشورهاي حوزه خليج فارس و كشورهاي اروپايي از جمله فرانسه و انگلستان صادر ميشود.