جام جم آنلاين: استفاده گسترده انسانها از اينترنت كاركردهاي مغز انسان ها و نحوه تفكر آنها را تغيير داده و اين مسأله اي است كه از سوي دانشمندان قطعي اعلام شده است.
به گزارش فارس، موتورهاي جستجو و پايگاههاي داده تاثير شگرفي بر نحوه به يادآوردن اطلاعات از سوي انسان ها گذاشته اند.
گروهي از محققان به رهبري «بستي اسپرو» استاد روانشناسي دانشگاه كلمبيا تحقيقات مفصلي در اين زمينه انجام داده اند و از اين مساله كه مردم امروزي به شيوه يك رايانه اطلاعات را بازيابي كرده و به خاطر مي آورند تعجب كرده اند. گروه ياد شده چهار آزمايش مختلف را انجام داده اند .
اين آزمايشات به طور كلي ثابت مي كند اگر كاربران قبلاً در محيط آنلاين توانسته باشند اطلاعاتي را به سادگي بيابند و پيدا كنند، حفظ كردن و به خاطر سپردن آنها برايشان ساده تر است و اگر قبلاً در محيط آنلاين در مورد موضوعي تحقيق نكرده باشند يا دركي از موضوعي نداشته باشند حفظ آن اطلاعات برايشان بسيار دشوار خواهد بود.
همچنين مردم امروزي اگر بتوانند مرجعي براي اطلاعات مورد نظرشان در اينترنت پيدا كنند زحمت حفظ كردن آنها را به خودشان نمي دهند و اين نوع اطلاعات را به سرعت از حافظه شان پاك مي كنند.در مقابل اگر به دست آوردن اطلاعاتي با استفاده از موتور جستجوها دشوار باشد مردم تمايل بيشتري به حفظ كردن آنها از خود نشان مي دهند.
در واقع مردم امروزي به جاي افزايش دانش خود بيشتر تلاش مي كنند اين مساله را به خاطر بسپرند كه اطلاعات مورد نظرشان را از كجا و چه منبعي مي توانند پيدا كنند. كارشناسان اميدوارند اين يافته ها به ارتقاء روش هاي آموزشي كمك كند.