جام جم آنلاين: تیمی بین الملی از محققان برای اولین بار توانستند ژنوم گیاه سیب زمینی را رمزگشایی کنند، موفقیتی که می تواند در بهبود کیفیت یکی از اصلی ترین محصولات کشاورزی جهان تاثیر بالقوه ای داشته باشد.
به گزارش مهر، محققان موسسه «جیمز هاتن» می گویند به زودی امکان تولید انواع مختلفی از سیب زمینی با سرعتی بسیار بالا به وجود خواهد آمد.
ژنوم یک موجود نقشه ای از محل قرار گیری تمامی ژنهای آن موجود است. هر ژن جنبه های مختلفی از چگونگی رشد و بزرگ شدن یک ارگانیزم را به عهده دارد و تغییرات کوچک در این ترکیب و ساختار می تواند منجر به ایجاد گونه های جدید و متنوع شود. هر جانداری دارای توالی DNA نسبتا متفاوتی از جانداری دیگر است.
به گفته محققان، رمزگشایی از ژنوم سیب زمینی می تواند امکان پرورش انواع جدیدی از این گیاه با مواد مغذی بیشتر و پایداری بالاتر در برابر آفتها و بیماری ها را برای کشاورزان به وجود آورد.
آنها همچنین امیدوارند با استفاده از این دستاورد جدید بتوانند در مهار بحران گرسنگی که بخشی از جهان را به خود درگیر کرده تاثیر گذار باشند.
با این همه این مطالعه هنوز کامل نشده است زیرا تحلیل و بررسی توالی این گیاه به چندین سال دیگر زمان نیاز دارد و از اکنون تا زمانی که بتوان گونه بهبود یافته سیب زمینی را پرورش داد 10 سال فاصله وجود دارد.
محققان با یافتن جایگاه ژن هایی که کنترل میزان محصولات، نشاسته و طعم این گیاه را به عهده دارند باید بتوانند با سرعت محصول بهبود یافته سیب زمینی را به طعم و رنگی متنوع ارائه کنند.
سیب زمینی چهارمین محصول اصلی کشاورزی در جهان به شمار می رود و سالانه 330 میلیون تن از این گیاه در جهان تولید می شود.