علی رغم اختلافاتی که میان اعضای شرکت کننده در این نشست حاشیه رودخانه تایمز لندن درباره نحوه حل و مقابله با بحران اقتصادی جهان وجود داشت ، 20 عضو حاضر در این نشست تصمیم به کمک هزار میلیارد دلاری به اقتصاد جهان گرفتند.
به گزارش «تابناک»، رهبران بزرگترین اقتصادهای جهان برای مقابله با بحران مالی جهانی به توافقی دست یافته اند که آنها را موظف به اجرای برنامه هایی با نزدیک به هزار میلیارد دلار هزینه کنند.
این اقدام گروه 20 که به گفته گوردون براون نخست وزیر انگلستان و میزبان این نشست اقتصادی "بزرگترین محرک اقتصادی در تاریخ" نامیده شده، کشورهای عضو گروه بیست متعهد شده اند تا پایان سال آینده در مجموع به میزان پنج هزار میلیارد دلار برای به گردش درآوردن چرخ اقتصاد خود هزینه کنند.
در همین رابطه نیز يك تريليون دلار (748 ميليارد يورو) براي صندوق بينالمللي پول و بانك جهاني اختصاص داده شد. "استفن تيمز "، يكي از مقامات وزارت خزانهداري دولت انگليس گفت كه گروه 20 وجوه صندوق بينالمللي پول را تا 750 ميليارد دلار افزايش خواهد داد.
بنابر این گزارش، در این نشست اعضا تصمیم به تشدید مقابله با فرارهای مالیاتی و مبارزه با مفاسد اقتصادی جهان در سطح گسترده گرفته و همچنین این اعضا تا 100 میلیارد دلار کمک مالی در اختیار کشورهای فقیرتر جهان قرار خواهند داد.
اجلاس گروه بیست در شرایطی انجام شد که آلمان و فرانسه، به ویژه انگلیس و آمریکا را تهدید کرده بودند که در صورت بی توجهی به لزوم تغییر مقررات مراودات مالی جهانی، اجلاس را ترک خواهند کرد که این موضوع تا پیش از پایان اجلاس رخ نداد.
نیکولا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه پس از اجلاس گفت توافق به دست آمده "بیش از حد امید و انتظار ما بوده است" و آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نیز گفت موازینی که مورد توافق قرار گرفت بنیاد بازارهای مالی جهان را شفاف تر می سازد و موافقت به دست امده را "مصالحه ای تقریبا تاریخی" خواند.
گفتنی است، این نشست 20 کشور اقتصادی با انتقاد سایر کشورهای جهان انجام شد و حتی بسیاری از مردم انگلستان نیز دست به راهپیمایی و اعتراضات گسترده در خیابان های لندن زدند که در برخی قسمت ها این اعتراض ها به خشونت کشیده شد.a