ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 30 آذر 1404
يکشنبه 30 آذر 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 19 تير 1390     |     کد : 22147

دستگيري صدها معترض در مالزي

در پی ناآرامی‌های اخیر در مالزی روز شنبه 9 ژوئيه در تظاهراتی که پلیس ممنوع اعلام کرده بود صدها شهروند معترض و شماری از رهبران تشکل‌های مخالف دولت بازداشت شدند. معترضان خواهان انتخابات آزاد و سالم هستند.

 
جام جم آنلاين: در پی ناآرامی‌های اخیر در مالزی روز شنبه 9 ژوئيه در تظاهراتی که پلیس ممنوع اعلام کرده بود صدها شهروند معترض و شماری از رهبران تشکل‌های مخالف دولت بازداشت شدند. معترضان خواهان انتخابات آزاد و سالم هستند.
به گزارش دويچه وله، از حدود دو هفته پیش که تشکل‌های مخالف دولت مالزی مردم را دعوت به برگزاری یک تظاهرات مسالمت‌آمیز کردند موج گسترده‌ احضار و بازداشت مخالفان آغاز شد. جبهه‌ ائتلافی "برسیح" که ده‌ها تشکل غیردولتی عضو آن هستند سازمانده اصلی تظاهرات محسوب می‌شود.

تظاهرات برای انتخابات آزاد و سالم

جبهه‌ ائتلافی خواستار تغییرات بنیادین در قانون انتخابات و شفاف‌سازی روند رای گیری در مالزی هستند. این درخواست مورد حمایت بزرگترین حزب‌های مخالف دولت نیز قرار گرفته است. پلیس معترضان را متهم می‌کند که قصد ایجاد آشوب دارند و درخواست "انتخابات آزاد و سالم" بهانه‌ای برای سرنگونی حکومت پادشاهی در مالزی است.

دولت مالزی از روزها پیش تهدید کرده بود که با تمام امکاناتش جلوی تجمع‌های اعتراضی در پایتخت این کشور، کوالالامپور را خواهد گرفت. در روزهای گذشته صدها نفر از فعالان و شماری از اعضای ارشد تشکل‌های مخالف دولت بازداشت شده‌اند. نیروهای انتظامی از نخستین ساعت‌های بامداد شنبه 8 ژوئيه تمام راه‌های اصلی رسیدن به مرکز کوالالامپور را بستند و در نقاط حساس شهر مستقر شدند.

درخواست دیدار مخالفان با پادشاه

معترضان پیشتر به دلیل مخالفت میزان زین‌العابدین، پادشاه مالزی با تجمع‌های خیابانی‌، اعلام آمادگی کردند تظاهرات مسالمت‌آمیز خود را در "ورزشگاه استقلال" پایتخت برگزار کنند. پلیس با این درخواست نیز به علت نزدیکی ورزشگاه به مرکز شهر موافقت نکرده است. در بیانیه‌ای که به این منظور منتشر شده ایجاد ترافیک شدید و لطمه به کسب و کار و زندگی عادی شهروندان از دلایل اصلی ممنوعیت تظاهرات در ورزشگاه ذکر شده است.

پادشاه مالزی هفته‌ گذشته با انتشار نامه‌ای دعوت به تظاهرات را کار نادرستی خوانده بود که به گمان او ممکن است کشور را به هرج و مرج بکشاند. سران گروه‌های ائتلافی در یک کنفرانس خبری که سه‌شنبه 5 ژوئيه برگزار شد اعلام آمادگی کردند در صورت دیدار با پادشاه دعوت به تظاهرات را پس بگیرند. ظاهرا این دیدار صورت نگرفته و مخالفان دعوت خود را پس نگرفتند.

بازداشت 670 معترض

رئیس پلیس کوالالامپور، داتو عمر سینگ ظهر شنبه 8 ژوئيه اعلام کرد 540 نفر به اتهام تجمع غیرقانونی و شرکت در تظاهرات بدون مجوز بازداشت شده‌اند. خبرگزاری رسمی مالزی تایید کرد که چند نفر از رهبران بزرگترین حزب مخالف دولت نیز در میان بازداشت شدگان هستند. به گزارش منابع خبری شمار بازداشت شدگان تا بعدازظهر به بیش از 670 نفر رسیده است.

به گفته‌ شاهدان عینی نیروهای مسلح پلیس با ماشین‌های آب‌پاش، گاز اشک‌آور و باتوم به تظاهرکنندگان حمله کرده‌اند. سازمان‌دهندگان تظاهرات می‌گویند حدود 20 هزار نفر در این تجمع اعتراضی شرکت کرده‌اند. این بزرگترین تظاهرات مخالفان در پنج سال گذشته است.

واکنش‌های بین‌المللی به سرکوب مخالفان

پلیس در بیانیه‌ای که چند روز پیش منتشر شده بود خطاب به شهروندان یادآوری کرد از شرکت در هرگونه تجمع اعتراضی پرهیز کنند. در این بیانیه مخالفان به برخورد شدید تهدید شده بودند. پلیس در روزهای گذشته صدها نفر از فعالان مخالف را احضار کرده بود.

مالزی تا 1957 میلادی مستعمره‌ بریتانیا بوده و از زمان استقلال یک جبهه‌ ائتلافی دولت این کشور را در دست دارد. نخست‌وزیر کنونی مالزی، نجیب رزاق از سال 2009 میلادی قدرت را در اختیار گرفته و انتخابات آینده اواسط سال 2012 برگزار خواهد شد. مخالفان می‌گویند شرط برگزاری یک انتخابات سالم محدود کردن دخالت دولت در روند رای‌گیری و جلوگیری از تقلب‌های گسترده است. آنها همچنین خواهان دسترسی مخالفان به رسانه‌های ارتباط جمعی کشور هستند.

ظاهرا حکومت مالزی نگران سرایت موج ناآرامی‌ها در کشورهای عربی و شمال آفریقا به این کشور است. برخی از ناظران معتقدند برخورد خشونت آمیز با مخالفان ممکن است جنبش اعتراضی را گسترده‌تر و رادیکال‌تر کند. برخورد خشونت‌آمیز با معترضان در روزهای گذشته با واکنش تند فعالان حقوق بشر و نهادهای بین‌المللی روبرو شده است. کمیسیون عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد با ارسال نامه‌ای به نخست‌وزیر مالزی بازداشت مخالفان و جلوگیری از برگزاری تظاهرات مسالمت‌آمیز را به شدت محکوم کرده است.


نوشته شده در   يکشنبه 19 تير 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode