عظمتهای رزمندگان در دفاع مقدس بايد در كلام راويان به نحوی گفته شود كه نسل جديد خود در اين مناطق آن عظمتها را حس كند و نقش زينبی راويان مهمترين عنصر است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) يكی از كارهايی كه چند سالی است در حوزه دفاع مقدس انجام میشود حضور راويان دفاع مقدس با هدف انتقال مفاهيم و معارف اين دوره پرافتخار به نسلهای بعدی است تا اين گنج معنوی برای هميشه باقی بماند.
در وصيتنامه شهيدان خطاب به همرزمان، مادران، همسران و دوستان خود به نقش زينبی در تبيين آنچه در جبهه اتفاق افتاده است نيز ديده میشود.
در اين زمينه با راويانی كه در مناطق عملياتی جنوب به روشن ساختن ذهن جوانان با اين مناطق و اتفاقاتی كه در دوران دفاع مقدس اتفاق افتاده در زمينه نقش راويان در سالهای پس از جنگ گفتوگو كرديم.
علی سميعی كه خود در جنگ حضور داشته و هفت سال در نقش راوی در اكثر مناطق جنوب حضور داشته است در اين زمينه میگويد: انتقال فرهنگ عظيم هشت سال دفاع مقدس به نسل جديد در صورتی ميسر میشود كه با كادرسازی و تربيت نيروهای كارآمد و مجرب در اين زمينه ارزشهای دفاع مقدس را آشكار كنيم.
وی در ادامه بيان كرد: روايت و بيان ارزشهای دفاع مقدس در حضور دانشجويان موجب مصون ماندن آن از تحريف و جلوگيری از مكتوم ماندن میشود و جوانانی كه آن دوران را درك نكردهاند به عمق تلاشهای رزمندگان ما پی خواهند برد.
سرهنگ يوسفی كه خود از رزمندگان دفاع مقدس است و امروز در صحنه ديگری در نقش راوی دفاع مقدس در منطقه اروندرود حماسههای رزمندگان را به نسل جديد منتقل میكند، گفت: با توجه به اشتياق روزافزون جوانان برای ديدن اين مناطق ضروری است، در نحوه ارائه خاطرات و گفتنیهای جنگ دقت كافی صورت بگيرد و شيوههای جذاب و نو در اين امر استفاده شود.
وی خاطرنشان كرد: اين حماسهها در ابتدا بايد از زبان حماسه آفرينهای دفاع مقدس صورت گيرد و سپس با آموزش كسانی كه اطلاعات زيادی در مورد مناطق جنگی دارند به سمتی برويم كه اين مناطق برای ملت ايران نماد ايثار و شهامت فرزندان آنها برای هميشه باقی بماند.
يوسفی با اشاره به شبهات دشمنان در اذهان نسل جديد در مورد واقعيات جنگ تصريح كرد: بهترين مكانی كه میتواند جنگ را به درستی نشان دهد اين مناطق هستند و با بيان واقعيات از زبان راويان و پرسش و پاسخ و برگزاری كارگاه، جوانان پرسشهای خود را مطرح میكنند. مطمئنا حقانيت ما در دفاع هشت ساله برای جوانان به اثبات میرسد و تا به امروز اشتياق نسل جديد نشان از علاقه آنها به بيان واقعيات جنگ از زبان راويان بوده است.
عبدالله عبداللهی راوی ارتش كه در منطقه شلمچه سالها است به روايت جنگ میپردازد به آسيبهايی كه متوجه روايتگری دفاع مقدس است اشاره و عنوان كرد: خلاء نقشههای علياتها در مناطق جنگی مانع انتقال درست سخنان راويان به زائران اين مناطق میشود و غفلت از آموزش راويان آينده و عدم ثبت و ضبط آنچه امروز از زبان رزمندگان دفاع مقدس روايت میشود، خسران بزرگی به كارنامه دفاع مقدس است.
يوسفی: |
بهترين مكانی كه میتواند جنگ را به درستی نشان دهد اين مناطق هستند و با بيان واقعيات از زبان راويان و پرسش و پاسخ و برگزاری كارگاه، جوانان پرسشهای خود را مطرح میكنند |
عباسی راوی ديگری كه در منطقه شلمچه اين منطقه را برای مردم تشريح میكرد در اين زمينه گفت: نقش روايتگری مسئوليت سنگينی است و مقام معظم رهبری بر انتقال صحيح رويدادهای دفاع مقدس تاكيد داشتهاند كه اين اهميت روايتگری را میرساند.
وی خاطرنشان كرد: عظمتهای رزمندگان در دفاع مقدس بايد در كلام راويان به نحوی گفته شود كه نسل جديد خود در اين مناطق آن عظمتها را حس كند و نقش زينبی راويان مهمترين عنصر است.
يكی ديگر از راويان دفاع مقدس در منطقه فكه به نقش مطبوعات اشاره و تصريح كرد: در كنار وظيفه راويان، خبرگزاریها، مطبوعات و صدا وسيما نيز بايد در انعكاس خبری خود تنها به توصيف اين مناطق نپردازند و جنبه علمی نيز لحاظ شود و اين ويژگی بايد در راويان هم مورد توجه قرار گيرد.
سردار جهرودی كه خود راوی جنگ است نيز گفت: راويان بايد ابعاد معنوی رزمندگان را نشان دهند و بگويند آنها ابتدا بر نفس خود غلبه میكردند و سپس وارد معركه جنگ میشدند و اشكها و نالههای شبانه آنها در اين مناطق را برای زائرين بازگو كنند.