سومين همايش بينالمللي فرصتهاي سرمايهگذاري استان در حالي طي روزهاي چهارم و پنجم تيرماه در شهر تبريز برگزار مي شود كه نتايج همايشهاي اول و دوم طي چهار سال گذشته زمينه ساز رشد و توسعه استان از طريق جذب سرمايهگذاريهاي داخلي و خارجي در تمام حوزهها و بخشها شده است.
به گزارش ايرنا ، موضوع سرمايهگذاري بخش خصوصي در حوزههاي عمراني، خدماتي، فرهنگي و رفاهي در دهههاي گذشته مورد ترديد برخي مديران سياسي و اجرايي بوده و در اذهان عمومي هم از جايگاه مناسبي برخوردار نبوده است و در سايه وجود سياستها و تفكرات ناصحيح ، شاهد رشد چنداني در جذب سرمايه بخش خصوصي نبوديم، اما با صدور فرمان مقام معظم رهبري و تأكيد ايشان بر لزوم اجراي اصل 44 قانون اساسي و ضرورت خصوصيسازي و واگذاري امور مردم به خود مردم، موضوع سرمايهگذاري به شكلي جديتر در كانون توجه مديران اجرايي قرار گرفت.
بحث سرمايهگذاري به دليل انتفاع دو سويه سرمايه پذير و سرمايهگذار از اين نوع داد و ستد مالي، اقتصادي و عمراني امروز بيش از هر زمان ديگر در بخشهاي مختلف دنبال ميشود و گامهاي بلندي در جهت تحقق اهداف و سياستهاي ابلاغي اصل 44 قانون اساسي از سوي مقام معظم رهبري برداشته شده است.
استقبال سرمايهگذاران از همايش فرصت هاي سرمايه گذاري آذربايجان شرقي ، البته متأثر از شرايط و بسترسازيهاي لازم از سوي مجموعه مديريتي استان در راستاي تسهيل شرايط سرمايهگذاري، امنيت و اعتماد عموم سرمايهگذاران براي حضور در آذربايجان شرقي است.
تداوم همايش بين المللي فرصت هاي سرمايه گذاري آذربايجان شرقي كه با حضور فعالان اقتصادي داخلي و خارجي برگزار مي شود ، علاوه بر توسعه اقتصادي استان به لحاظ شرايط سياسي و جوسازي هاي صورت گرفته عليه ايران هم قابل توجه مي باشد.
دبير ستاد خدمات سرمايه گذاري آذربايجان شرقي تبديل آذربايجان شرقي به كانون ديپلماسي خارجي و سفرهاي مداوم هيات هاي اقتصادي دولتي و خصوصي از كشورهاي مختلف به اين استان را از نتايج دو همايش فرصت هاي سرمايه گذاري دانست و گفت: سال گذشته آذربايجان شرقي جزو سه استان برتر در زمينه جذب سرمايه گذاري خارجي معرفي شد.
رضا حسيني شكل گيري پنجره واحد سرمايه گذاري را هم يكي از دستاوردهاي همايش دوم دانست و گفت: اين طرح با پيگيري مركز خدمات سرمايه گذاري به طرحي ملي براي كاهش روند انجام امور سرمايه گذاري و بهبود فضاي كسب و كار تبديل شده است.
وي يادآور شد: طراحي و تدوين سيستم پنجره واحد الكترونيكي به استان آذربايجان شرقي محول و مقرر شده است تاپايان تيرماه سالجاري به صورت آزمايشي ابتدا در اين استان و سپس در ديگر استان ها نصب ومورد استفاده قرارگيرد.
حسيني ،ميثاق نامه حمايت از سرمايه گذاري خارجي استان آْذربايجان شرقي كه با تدبير استاندار و همراهي مسوولان تهيه شد را عاملي براي رشد سرمايه گذاري عنوان كرد و گفت: اين ميثاق نامه هم به عنوان الگويي براي ديگر استانها تبديل شده است.
وي تهيه كتاب راهنماي سرمايه گذاري در آذربايجان شرقي به زبان فارسي ، كتاب توانمندي هاي سرمايه گذاري استان به زبان فارسي و انگليسي ، كتاب طرح هاي ارائه شده در همايش ، بروشور مشوق هاي سرمايه گذاري در استان به زبان فارسي و انگليسي را از اقدامات صورت گرفته در مركز خدمات سرمايه گذاري استان برشمرد.
وي گفت: آيين نامه حمايت از سرمايه گذاران خارجي هم به 10 زبان ترجمه و براي همايش سوم آماده شده است.
دبير ستاد خدمات سرمايه گذاري آذربايجان شرقي با اعلام اينكه نزديك به 400 ميهمان خارجي از 37 كشور جهان در سومين همايش فرصت هاي سرمايه گذاري آذربايجان شرقي حضور خواهند داشت ، گفت: 737 بسته سرمايه گذاري به ارزش 304 هزار و 755 ميليارد ريال در قالب طرح 'يونيدو ' براي ارايه به سرمايه گذاران در اين همايش تهيه و تنظيم شده است.
سومين همايش بين المللي فرصت هاي سرمايه گذاري آذربايجان شرقي چهار و پنجم تيرماه جاري در هفت پانل صنعت و معدن، امور زيربنايي و انرژي، كشاورزي و صنايع تبديلي، مناطق آزاد و ويژه اقتصادي ، توسعه و عمران شهري، گردشگري و نيز خدمات بازرگاني، بهداشت و درمان در تبريز برگزار مي شود.
در اين همايش تعدادي از مسوولين كشوري از جمله معاون اول رييس جمهور ، معاون پارلماني رييس جمهور ، وزير بازرگاني و وزير امور اقتصاد و دارايي سخنراني خواهند كرد.