ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 16 ارديبهشت 1405
چهارشنبه 16 ارديبهشت 1405
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 17 فروردين 1405     |     کد : 208823

حجت‌الاسلام عابدی در گفت‌وگو با ایکنا مطرح کرد

اقتصاد مقاومتی بدون وحدت و امنیت ملی به نتیجه نمی‌رسد

یک عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی از مهم‌ترین ابزارهای تاب‌آوری ملی است، گفت:

 یک عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی از مهم‌ترین ابزارهای تاب‌آوری ملی است، گفت: تحقق این الگو در گرو دو رکن اساسی وحدت ملی و امنیت ملی است و در این میان، مردم، مسئولان و رسانه‌ها هر یک نقشی تعیین‌کننده در تقویت انسجام اجتماعی و پایداری اقتصادی دارند.

مصاحبه// لزوم مبارزه جدی با بداخلاقی اقتصادی در سال جدیدحجت‌الاسلام و المسلمین محمد عابدی؛ عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفت‌وگو با ایکنا به مناسبت انتخاب شعار سال گفت: اقتصاد مقاومتی یکی از ابزارهای تاب‌آوری ملی است و ما می‌توانیم با اقتصاد مقاومتی و درون‌زا این تاب‌آوری را افزایش دهیم؛ اقتصاد دو پایه تاب‌آوری دارد که باید آنها را مورد توجه قرار داد؛ وحدت ملی و امنیت ملی. وحدت ملی می‌تواند در عرصه مذاهب و سلایق مختلف سیاسی، قومیت‌ها و اصناف و ... تعریف شود. 

وی افزود: دو گروه نقش اصلی در وحدت ملی دارند؛ اولا مردم که مبعوث شدند برای رهبری ایران در این دوره خاص و دوم مسئولان که به شدت باید از وحدت ملی در عرصه اقوام و مذاهب و اصناف و ... صیانت کنند و البته رکن سوم هم رسانه‌ها هستند که نقش بصیرت‌افزایی دارند. باید چهره‌های رسانه‌ای به میدان بیایند و از ظرفیت آنان استفاده شود. ما نباید چهره‌های رسانه‌ای را فراموش و با آنان قهر کنیم و به هر دلیلی اگر به عرصه نیامده‌اند باید ظرفیت آنان را به میدان بیاوریم. 

عابدی بیان کرد: رسانه‌ها نقش مؤثری در وحدت ملی دارند؛ در این مقطع باید جذب حداکثری صورت بگیرد و از تفرقه به شدت بپرهیزیم؛ برای اینکه این وحدت ملی ایجاد شود تا بتوان اقتصاد مقاومتی را تقویت کنیم. 

وی افزود: پول و سرمایه موجودی فرار است و اگر وحدت ملی نباشد به شدت این سرمایه گریزان خواهد شد، بنابراین وحدت ملی از ارکان مهم برای تقویت اقتصاد مقاومتی و درون‌زا است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، تصریح کرد: نکته دوم امنیت ملی به‌عنوان رکنی برای اقتصاد مقاومتی است و در تأمین امنیت ملی نهادهای حکومتی و مردم باز نقش جدی دارند؛ مخصوصا نقش مردم در این عرصه باید در تولید، حفظ و توسعه امنیت ملی لحاظ شود؛ حتما دقت کنیم نقش ملت نقشی کلیدی است و وقتی مردم وارد عرصه شوند امنیت پایدار ایجاد خواهد شد. 

وی ادامه داد: ۴۷ سال است با بحران‌هایی مواجه هستیم که دشمنان آن را بر ما تحمیل کرده‌اند؛ غربی‌ها برای سقوط ایران بحران‌های فلج کننده اقتصادی ایجاد کرده‌اند و درصدد جدایی مردم از حکومت و از بین بردن تاب‌آوری ملی هستند، لذا توجه به این مسئله یعنی امنیت از اولویت‌های مهم است. 

عابدی اظهار کرد: مردم می‌توانند در برابر جنگ اقتصادی تحمیلی زندگی متعادلی داشته باشند، ثانیا دوره گذر از این بحران با اقتصاد مقاومتی ممکن است و امنیت  در این برهه از زمان، نقش کلیدی دارد. اگر امنیت نباشد خدشه ایجاد می‌شود و اگر اقتصاد ما لطمه ببیند پشتیبانی جنگ هم آسیب خواهد خورد و پشت جبهه دچار تزلزل می‌شود.

وی افزود: بنابراین امنیت ملی باید از طریق دستگاه‌های حاکمیتی و مردم به شدت تقویت شود و اقتصاد مقاومتی در این بستر می‌تواند پیش برود و کشور را در شرایط متعادل نگه دارد.

این پژوهشگر اضافه کرد: نکته دیگر تأکید و تمرکز بر روی اخلاق اقتصاد به خصوص در بخش خصوصی است؛ بحث احتکار و کم‌فروشی، دلال‌بازی و گران‌فروشی و اخبار فساد اقتصادی و رشوه و ... می‌تواند به وضعیت نابسامان اقتصادی دامن بزند و آن را آشفته و خدشه بر امنیت ملی وارد کند، از این‌رو امنیت ملی با اقتصاد هم ارتباط تنگاتنگ دارد. 

وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی در صورت نبود وحدت و امنیت ملی دچار شکست می‌شود و یا به موفقیت کامل نخواهد رسید، اظهار کرد: در سال جدید به هیچ وجه وحدت ملی نباید در هیچ عرصه‌ای اعم از قومیتی و صنفی و مذهبی و ... آسیب ببیند. همه این‌ها مضر است و همه مسئولین و مردم و رسانه‌ها باید اهتمام جدی داشته باشند. 

عابدی در پایان تأکید کرد: دولت باید همه تلاش خود را برای تقویت امنیت ملی و وحدت ملی به کار گیرد و از ایجاد بحران‌ها در این عرصه خودداری شود.  


نوشته شده در   دوشنبه 17 فروردين 1405  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode