پيامبر اسلام(ص)، آخرين سفير هدايت و سرچشمه علوم و معارف الهی، برای گسترش مبانی اسلام، در برابر انديشهها و باورهای نادرست و ويرانگر بسيار كوشيدند و بر همين اساس در آغاز پيدايش اسلام، تمام كردار و گفتار روشنفكرانه آن حضرت مورد توجه ويژه مسلمانان قرار گرفت؛ هريك از گروندگان به دين اسلام بر آن بودند تا با پيروی از آموزههای ايشان گرايش خود را به اسلام نشان دهند و با دستورات دينی آشنا شود.
در زمان حضور آن حضرت، صحابه با مراجعه مستقيم به ايشان از مشكلات خود گره میگشودند، كه بیشك پس از رحلت آن حضرت تمام كردار و رفتار ايشان، به عنوان سنت نبوی، يكی از منابع احكام اسلامی بود و تمام فرق و مذاهب اسلامی به آن عمل میكردند. و در اين ميان احاديث و روايات بخش مهمی از سنت پيامبر(ص) را تشكيل میدهند.
تدوين و نگارش كتابهای روايی از سوی دانشمندان اسلامی، نمايانگر اهميت و جايگاه بلند سخنان رسول اكرم(ص) در ميان مسلمانان است، زيرا از نظر اعتقادی، همچنان كه شخصيت رسول اكرم(ص) نزد مسمانان تأييد شده است و هيچگونه خطا و اشتباهی در آن نيابيده است.
اين نوشتار با نگرش موضوعی به سخنان ارشادگرانه رسول اكرم(ص)، بخشی از آن رهبر آسمانی درباره آينده امت اسلامی را به نگرش در آورده است، ابتدا به طرح مسئله، سپس روايت نگرانی پيامبر(ص) و بعد از آن به شواهدی از تحقق آن نگرانهها پرداخته شده است.
اين كتاب در 13 بخش ذيل تدوين شده است: نگرانی رهبری پس از خود، نگرانی از تفرقه و كشتار ميان امت اسلامی، نگرانی از عملكرد حاكمان گمراه، نگرانی از آينده اهل بيت(ع)، نگرانی از منافقان، نگرانی از پيدايش انحرافات دينی، نگرانی از هوا پرستی امت، نگرانی سوء استفاده از قرآن، نگرانی از رياكاران، دنياگرايی امت اسلامی، نگرانی از خانوانده، نگرانی از خانواده، نگرانی از ضعف اراده و كسالت روحی، نگرانی از انكار تقدير و تصديق نجوم.
لازم به ذكر است كه كتاب « نگرانیهای پيامبر» به همت انتشارات «دليل ما» در زمستان سال جاری در 3000 نسخه و 2300 تومان منتشر و روانه بازار شد.