ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 22 دي 1403
شنبه 22 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 17 خرداد 1390     |     کد : 20622

آلمان : در راه وداع با انرژي اتمي

دولت آلمان قوانین لازم برای طرح خروج از انرژی اتمی را تصویب کرد و با این اقدام راه را برای بررسی آن در مجلس گشود؛ قوانینی که به موجب آن‌ها راکتورهای اتمی تا سال 2022 برای همیشه خاموش خواهند شد.

جام جم آنلاين: دولت آلمان قوانین لازم برای طرح خروج از انرژی اتمی را تصویب کرد و با این اقدام راه را برای بررسی آن در مجلس گشود؛ قوانینی که به موجب آن‌ها راکتورهای اتمی تا سال 2022 برای همیشه خاموش خواهند شد.
به گزارش دويچه وله، كنار گذاشتن انرژی اتمی به یک باره عملی نیست. دولت آلمان قوانینی را تصویب کرده تا گام‌های لازم در این زمینه اجرایی شوند و در فاصله هفت سال، یعنی 2015 تا 2022 به نتیجه نهایی برسند.

انرژی‌های جایگزین و تجدیدپذیر

خارج کردن انرژی اتمی از چرخه تولید برق کار ساده‌ای نیست. پرسش مهم در این مسیر یافتن منابعی برای تامین انرژی است تا به جامعه و اقتصاد آلمان صدمات جدی وارد نیاید. در آلمان دیرزمانی است که انرژی‌های جایگزین به شدت مورد توجه قرار گرفته‌اند. سال‌هاست که پژوهش‌هایی در ‌آلمان شروع شده و پس از فاجعه فوکوشیما در راس برنامه‌های کشور آلمان در اقتصاد و سیاست قرار گرفته است.

آلمان در فناوری انرژی‌های جایگزین و تجدیدپذیر کشوری پیشروست و به خاموش کردن نیروگاه‌های اتمی نه تنها به عنوان اقدامی ضروری به منظور حفظ امنیت مردم، که راهی برای رشد و شکوفایی بیشتر اقتصادی نیز می‌اندیشد. تکنولوژی پیشرفته به آلمان اجازه استفاده از انرژی‌های جایگزین برای تامین برق لازم را می‌دهد. برقی که از انرژی بادی در شمال ‌آلمان به دست می‌‌آید باید به جنوب آن منتقل شود، جایی که در سال‌های آینده بیشترین نیروگاه های اتمی از رده خارج خواهند شد.

در کنار یافتن راه‌هایی برای تامین انرژی یک نکته نیز بسیار مهم است: تشویق مردم به صرفه‌جویی در برق و کلا انواع انرژی‌ها. اگر چه ‌آلمانی‌های در مقایسه با مردم دیگر کشورها در این زمینه خیلی صرفه‌جو هستند ولی بازهم بر این امر اصرار و برایش تلاش می‌شود. تلاشی که به طور مثال فقط به افزایش قیمت برق محدود نمی‌شود و نوسازی بخشی از صنعت ساختمان سازی را نیز دربر می‌گیرد؛ ساختمان‌هایی که در آن‌ها فناوری لازم برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی به کار گرفته شده است. بناهایی که حائق‌های عالی دارند و در آن‌ها به روشن کردن دائمی دستگاه تهویه برای گرما یا سرما نیازی نیست. دولت از کسانی که خانه‌هایشان را با این فناوری مجهز می‌کنند و بناهایی که با نسب تجهیزات لازم به صرفه‌جویی در مصرف انرژی کمک می‌کنند، حمایت می‌کند.

هرچه سریع‌تر، بهتر

در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه 6 و 7 ژوئن نمایندگان احزاب مختلف همراه با وزرای اقتصاد ایالت‌های مختلف گرد می‌آیند تا درباره چگونگی اجرایی کردن برنامه تحول در تولید انرژی مشورت کنند. موضوع نشست سرعت بخشیدن به این برنامه است. قرار است به راه‌هایی اندیشه شود که خروج از انرژی اتمی را مثلا به جای 5 سال، به تنها دوسال تقلیل دهد.

برنامه دولت برای خاموشی نیروگاه‌های اتمی با موافقت احزاب مختلف آلمان روبرو شده است. حزب سبزهای آلمان می‌خواهد جزییات این برنامه را به دقت بررسی و دنبال کند. این حزب که پیشتاز خروج از تولید هسته‌ای است، می‌گوید که مهم‌تر از هر چیز تعیین زمانبندی مشخص و گام‌هایی معینی است که باید در این راه برداشته شود.

حزب سوسیال دمکرات هم از خانم آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان خواسته است جزییات این کار را روشن کند. قرار است بحث در پارلمان آلمان درباره تغییر قوانین هسته‌ای به پایان و به تصویب نهایی رسد تا هرچه سریع‌تر به اجرا درآید.


نوشته شده در   سه شنبه 17 خرداد 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode