ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 27 اسفند 1403
دوشنبه 27 اسفند 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 25 بهمن 1403     |     کد : 205680

در گفت‌وگو با ایکنا مطرح شد

تربیت نسل مهدوی ضرورت دینی و نیاز اجتماعی است

یک کارشناس حوزه مهدویت در همدان به چگونگی تربیت یک نسل مهدوی در جامعه پرداخت و گفت: تربیت نسل مهدوی یک ضرورت بوده و حتی یک نیاز اجتماعی است...

 یک کارشناس حوزه مهدویت در همدان به چگونگی تربیت یک نسل مهدوی در جامعه پرداخت و گفت: تربیت نسل مهدوی یک ضرورت بوده و حتی یک نیاز اجتماعی است برای اینکه فرزندان با چالش‌های نسل حاضر بتوانند مبارزه کنند والدین باید تا جایی که می‌توانند در این نوع تربیت تلاش کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین حامد بوستانچی کارشناس حوزه مهدویت در همدانپدر و مادر در خانواده، مهم‌ترین مربیان فرزندان هستند؛ مسلماً زمانی که والدین به‌عنوان مربی بخواهند فرزندان خود را به‌عنوان یک منتظر حقیقی تربیت کنند، ابتدا لازم است شخص پدر و مادر براساس شاخص‌های مهدوی تربیت شده باشند. چراکه فرزندان جلوه عملی رفتار، گفتار و کردار والدین را الگو قرار می‌دهند؛ از این‌رو مربی در فرهنگ اسلامى، یک رکن اصلی در شیوه تربیت اسلامی است و «والدین و مربیان» می‌توانند با شناخت مهارت‌های تربیت مهدوی و تلاش برای پرورش آن، زمینه‌ساز تربیت منتظران حقیقی باشند. به منظور «بررسی مفهوم تربیت نسل مهدوی و چگونگی پیاده‌سازی آن»، خبرنگار ایکنا از همدان، با حجت‌الاسلام والمسلمین حامد بوستانچی، کارشناس حوزه مهدویت در همدان، گفت‌وگویی کرده است که مشروح آن را در زیر می‌خوانیم:
ایکنا _ لطفاً مفهوم تربیت نسل مهدوی را تبیین بفرمائید.

اگر بخواهیم یک نسل مهدوی فعال و نه منفعل را داشته باشیم، باید در تربیت کودکان هدف اصلی را آماده‌سازی انسان‌هایی بدانیم که از منظر اعتقادی، اخلاقی، اجتماعی و علمی آمادگی زندگی در یک عصر طلایی و یا یک مدینه فاضله به اسم عصر ظهور را داشته باشند و تحقق یک جامعه مهدوی را در وجود خود شکل داده باشند.

تحقق عواملی مانند ایمان به غیب، تقوا، صبر و آمادگی برای ظهور و استقامت ورزی در وجود این افراد شکل گرفته باشد تا بتوانند از این ملاک‌های شکل گرفته اهداف الهی و عدالت جهانی را محقق کنند.
ایکنا _ مؤلفه‌های تربیت نسل مهدوی از دیدگاه شما چیست؟

مؤلفه‌های بسیاری برای مبحث تربیت نسل مهدوی وجود دارد اما آنچه که مهم‌تر از سایر مؤلفه‌هاست، تقویت روحیه انتظار است. ما باید امیدواری و تلاش برای زمینه‌سازی ظهور را در وجود خود نهادینه کنیم و آن را از طریق رفتارها و اقدامات عملی‌تر پیاده کنیم. در این مبحث هر چقدر اقدامات عملی‌تر باشد بهتر است.

آمادگی علمی و عملی دومین مؤلفه مهم تربیت نسل مهدوی است به این مفهوم که حل مسائل براساس آموزه‌های مهدوی را به کودکانمان آموزش دهیم. آموزش مهارت‌های زندگی برای آنها داشته باشیم و تفکرات انتقادی نسبت به فضای حاکم بر جامعه مانند انتقاد به فضای لیبرال داشته باشند و پذیرای جامعه‌ای باشند که خداباور باشد.

جامعه‌پذیری مهدوی، اخلاق و ارزش‌های اسلامی، یعنی بتوانیم صداقت، عدالت طلبی، احترام به حقوق دیگران را در بچه‌ها ایجاد کنیم، جامعه‌پذیری مهدوی را در بچه‌ها ایجاد کنیم و از طریق خانواده، مدرسه و جامعه مؤلفه‌هایی مانند خانواده مهدوی، مدرسه مهدوی، نسل مهدوی و جامعه مهدوی را ایجاد کنیم که می‌تواند جزء مؤلفه‌های تربیت نسل مهدوی باشد.
ایکنا _ ضرورت و هدف از تربیت نسل مهدوی چیست؟

از مهم‌ترین مسائل یک جامعه اسلامی ظهور است، تا زمانی که نسل مهدوی شکل نگیرد این مهم تحقق نخواهد یافت به عبارتی تربیت این نسل از شرایط ظهور است. تکامل فردی و اجتماعی افراد نیز دومین هدف از اهداف تربیت نسل مهدوی است. تربیت مهدوی موجب می‌شود تکامل فردی اتفاق بیافتد و از منظر عقلی و اخلاقی افراد تکامل پیدا کنند. به عبارتی وقتی یک فرد و یا افرادی در جامعه تکامل پیدا می‌کنند این موجب تکامل اجتماع نیز خواهد شد.

مقابله با جنگ نرم دشمنان یکی دیگر از اهداف تربیت نسل مهدوی است، دشمنان اسلام ابزارهایی را به کار می‌برند مانند رسانه‌ها که سعی می‌کنند از طریق این ابزارها بنیان خانواده را تضعیف کنند این کمک می‌کند که ما با تربیت یک نسل مهدوی با این جنگ نرم مقابله کنیم و اجازه ندهیم که تضعیف بنیان خانواده شکل بگیرد.
ایکنا _ مادران در تربیت نسل مهدوی چه جایگاهی دارند؟

ایجاد محیط عاطفی برای فرزندان از طریق مادر شکل می‌گیرد بنابراین مادران نقش بسیار اساسی در تربیت نسل مهدوی دارند، می‌توانند پایه‌های تربیت مهدوی را در وجود آنها شکل دهند و موجب شوند که احترام به خانواده و محبت و احترام به امام معصوم شکل بگیرد و به تبع آن بسیاری از چالش‌هایی که به علت مقدس ندانستن خانواده و به ویژه خانواده مهدوی در ذهن بچه ها شکل می‌گیرد جلوگیری شود.

الگوسازی از سوی مادران بسیار مهم است به عنوان نمونه فرزندان در زمینه انتظار و آمادگی اگر الگوهایشان الگوهایی باشد که مادران به آنها ارائه می‌کنند، به عبارتی مادر یک الگوی عملی برای آنها باشد، نقش مادر در اینجا بسیار پررنگ‌تر خواهد بود. ارزش‌هایی که برای یک مادر مهدوی مهم است، این ارزش‌ها در خواندن قصه‌های مهدوی، بردن کودکان به مراسم مذهبی و به‌ویژه محافلی که منصوب به امام زمان(عج) است، این موارد بسیار در تربیت آنها تأثیرگذار است.
ایکنا _ راهکارهای شکل‌گیری نسل مهدوی از دیدگاه شما چیست؟

یکی از این راهکارها ایجاد فضای مهدوی در منازل است، باید تلاش کنیم منازل خود را به یک فضای معنوی و امام زمانی تبدیل کنیم حال می‌تواند این فضا به صورت عکس نوشته باشد و یا خواندن دعای عهد، دعای ندبه و ... باشد. خواندن قصه‌ها و کتاب‌های مرتبط با مهدویت و بردن بچه‌ها به فضاهای معنوی از جمله این راهکارها است.

مشارکت در مراسم مذهبی بسیار تأثیرگذار است، وقتی بچه‌ها در این شور و شوق مهدویت قرار می‌گیرند مهارت‌های زندگی بر مبنای آموزه‌های مهدوی و تفکر خلاق در آنها شکل می‌گیرد.

این تفکر خلاق هم با اخلاق باوری مهدویت شکل می‌گیرد. همراهی پدر و مادر با کودکان در این مبحث بسیار مهم است. پدر و مادر در این مراسم باید با بچه‌ها شرکت کنند و با کودکان خود همراهی کنند.

تربیت نسل مهدوی یک ضرورت دینی است و حتی یک نیاز اجتماعی است برای اینکه با چالش‌های نسل حاضر فرزندان ما بتوانند مبارزه کنند والدین باید تا جایی که می‌توانند در این نوع تربیت تلاش کنند تا بچه‌ها آمادگی لازم برای همراهی امام زمان(عج) خود را داشته باشند.


نوشته شده در   پنجشنبه 25 بهمن 1403  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
 
Refresh
SecurityCode