ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 7 دي 1403
جمعه 7 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 31 ارديبهشت 1403     |     کد : 203719

یک سیاره فراخورشیدی به اندازه زمین کشف شد

این سیاره احتمالا به صورت جزر و مدی قفل شده است، به این معنی که یک طرف آن همیشه رو به خورشید است در حالی که طرف دیگر در تاریکی قرار دارد.

این سیاره احتمالا به صورت جزر و مدی قفل شده است، به این معنی که یک طرف آن همیشه رو به خورشید است در حالی که طرف دیگر در تاریکی قرار دارد.

به گزارش ایسنا، یک گروه بین‌المللی از ستاره‌شناسان، سیاره فراخورشیدی SPECULOOS-۳ b و ستاره کوتوله قرمز فوق‌العاده سرد آن را در فاصله ۵۵ سال نوری از زمین کشف کردند.

به نقل از استرونومی، این سیاره فراخورشیدی تازه کشف شده به رغم داشتن اندازه‌ای مشابه زمین، به شدت با سیاره ما تفاوت دارد. این جهان مورد حمله سطوح بالایی از تشعشعات خورشیدی قرار گرفته و احتمالا بدون جو باقی مانده است. این سیاره فراخورشیدی تنها در عرض ۱۷ ساعت یک دور در مدار ستاره خود می‌چرخد. و این سیاره احتمالا به صورت جزر و مدی قفل شده است به این معنی که یک طرف آن همیشه رو به خورشید است در حالی که طرف دیگر در تاریکی مانده است.

ستاره کوتوله سرخ آن نیز بسیار متفاوت از خورشید خودمان است. ستاره SPECULOOS-۳ با اندازه‌ای مشابه سیاره مشتری، ۲۶۲۷ درجه سانتیگراد دما دارد و چندین هزار درجه سردتر از خورشید و همچنین بسیار کم نورتر از آن است.

کشف این سیاره فراخورشیدی توسط پروژه SPECULOOS مستقر در بلژیک انجام شد که شبکه‌ای بین‌المللی از تلسکوپ‌ها است که در جستجوی ستاره‌های کم نور در کهکشان ما و سیارات سنگی که به دور آنها می چرخند، هستند. هدف این پروژه شناسایی ده‌ها منظومه سیاره‌ای و کوتوله‌های قرمز به امید یافتن سیارات فراخورشیدی قابل سکونت و نشانه‌های حیات است.

داده‌های مربوط به کشف سیاره فراخورشیدی SPECULOOS-۳ b می‌تواند منجر به تحقیقات بیشتر با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب شود. ترکیب سیاره‌ای و مکان آن باید در تحقیقات بیشتر بررسی شود.

استیو بی هاول(Steve B. Howell)، یکی از کاشفان این سیاره در مرکز تحقیقات ایمز ناسا می‌گوید: ما در مطالعه سیاراتی که به دور ستارگان دیگر می‌چرخند، پیشرفت‌های بزرگی داشته‌ایم. اکنون به مرحله‌ای رسیده‌ایم که می‌توانیم سیارات فراخورشیدی به اندازه زمین را به طور دقیق شناسایی و مطالعه کنیم. گام بعدی تعیین این است که آیا هر یک از آنها قابل سکونت هستند یا خیر.


نوشته شده در   دوشنبه 31 ارديبهشت 1403  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode