نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تأکید بر اینکه بقیع گنجینه بزرگ و میراث ماندگار جهان اسلام است، به معرفی تعدادی از بانوان مدفون در این قبرستان که الگوی ارزشمندی برای همه ما هستند، پرداخت.
حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نوابدر آستانه اعزام اولین گروه از زائران عمرهگزار به سرزمین وحی و در روزهای مصادف با سالروز تخریب قبرستان بقیع، حجتالاسلام سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در گفتوگو با ایکنا به تشریح جایگاه مهم این قبرستان در تاریخ اسلام پرداخت و گفت: بقیع یکی از بینظیرترین مکانهای اسلام است که مورد توجه همه مسلمانان از گذشته تاکنون قرار داشته است.
وی بقیع را گنجینه بزرگ و میراث ماندگار جهان اسلام تشریح کرد و گفت: در تاریخ بشریت و جهان اسلام هیچ جایی را مانند بقیع نداریم که تا این حد دارای اهمیت باشد به همین دلیل زائران خانه خدا و افرادی که برای زیارت مرقد مطهر پیامبر(ص) به مدینه منوره میروند بعد از نماز ظهر به صورت گسترده در بقیع حضور پیدا کرده و خدمت ائمه معصومین(ع) و سایر مدفونین در این قبرستان عرض سلام و ادب میکنند.
حجتالاسلام نواب تاریخچه بقیع، توجه پیامبر(ص) به بقیع، منزلت و جایگاه بقیع، اتفاقاتی که در طول تاریخ در آن رخ داده است و ... را از مواردی عنوان کرد که این قبرستان را در تاریخ اسلام مهم کرده است و گفت: در بقیع دهها هزار نفر از غیر معصومین از جمله همسران و فرزندان ائمه(ع)، همسران، فرزندان و عمههای پیامبر(ص)، شهدای احد، اصحاب پیامبر(ص) و ... مدفون هستند و در ذره ذره خاک بقیع پیکر مؤمن یا مؤمنهای است که در این سرزمین دفن شده است.
وی با اشاره به اینکه بانوان بزرگی از جهان اسلام در این قبرستان به خاک سپرده شدهاند، گفت: در کنار قبور معصومین(ع) قبر حضرت فاطمه بنت اسد قرار دارد. هر کدام از بزرگانی که در بقیع دفن هستند اگر در سرزمین دیگری از جهان اسلام دفن بودند، مقبره آنها مورد توجه همه بود و به عنوان الگو و چراغ راه مطرح میشدند. نقل شده است که وقتی حضرت فاطمه بنت اسد از دنیا رفت، پیامبر در لباس خودشان این بانوی بزرگوار را کفن کردند و بر ایشان نماز خواندند و ۷۰ تکبیر برای این بانو گفتند و داخل قبر ایشان رفتند و اطراف قبر را با دستان خود اصلاح کردند و از قبر خارج شدند در حالی که اشک میریختند. یکی از اصحاب به پیامبر گفت: یا رسولالله شما برای این بانو کاری انجام دادید که برای هیچ کس انجام ندادهاید. پیامبر فرمود این بانو مادر من بود، بعد از مادری که مرا به دنیا آورد. این بانو برای من مادری کرده است. وقتی غذا میآوردند سعی میکرد به بچههای خود کمتر غذا بدهد ولی مرا سیر میکرد و مرا بر همه بچههای خود برتری میداد. جبرئیل از طرف خدای بزرگ برای من پیام آورد که خداوند هفتاد هزار ملک را موظف کرده است که بر این بانو درود بفرستند و خداوند فرموده این بانو اهل بهشت است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تأکید بر اینکه زندگی فاطمه بنت اسد میتواند برای همه الگو باشد، گفت: ایشان فرزندی مانند حضرت علی(ع) و جعفر بن ابیطالب را تربیت کرده و خود پیامبر نیز در خانه ایشان تربیت و بزرگ شدند.
وی ادامه داد: عمههای پیامبر(ص) نیز در این قبرستان به خاک سپرده شدهاند. صفیه مادر زبیر و عمه پیامبر است و شخصیتی است که وقتی برخی از تروریستهای یهودی به سمت خانه ایشان رفته بودند، ایشان خودش چوب دستی به دست گرفت و تروریست یهودی را از بین برد و وقتی در جنگ احد کنار پیکر مثله شده برادر قرار گرفت، به راه پیامبر اعتقاد و ایمان داشت و سعی کرد پیامبر را راضی کند نه اینکه به دنبال خواستههای خود باشد.
حجتالاسلام نواب افزود: عاتکه عمه دیگر پیامبر(ص) نیز در بقیع دفن است، همچنین مادر حضرت ابوالفضل که همسر امام علی(ع) هستند، در آنجا دفن هستند. این بانوی بزرگوار در فصاحت، شجاعت و تربیت الگویی تمام معنا هستند. ایشان بعد از شهادت چهار فرزندش در کربلا، به بقیع میرفتند و در آنجا صورت چهار قبر را میکشیدند و نوحهسرایی میکردند. نوحهسرایی ایشان برای شهدای کربلا به گونهای بود که برخی از بنی امیه وقتی وی را میدیدند از حالت این مادر به گریه میافتادند؛ چنین شخصیتهای بزرگی در بقیع دفن هستند.
وی حلیمه سعدیه دایه پیامبر(ص) را از دیگر بانوان دفن شده در بقیع معرفی کرد و گفت: در احوالات این بانو نگاه کنید و ببینید چقدر مکرمه و خادمه پیامبر و مورد احترام رسولالله(ص) بود و پیامبر همیشه به دایه خودشان ادای دین میکردند. حتی نقل شده که در غزوه حُنین اموال برادران و خواهران رضاعی پیامبر که فرزندان حلیمه بودند را پیامبر به احترام دایه خودشان به آنها بخشید.