مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به بازنگری اجرای برنامه مکملیاری در شبکههای بهداشتی کشور گفت: اخیرا این برنامه را متناسب با وضعیت تغذیه مردم مورد بازنگری قرار دادیم و برای برخی گروههای سنی پیشنهاد افزودن برخی مکملها ارایه شد.
دکتر احمد اسمعیلزاده در گفتوگو با ایسنا، در خصوص وضعیت مکملیاری کشوری، گفت: این برنامه از گذشته در شبکههای بهداشتی کشور اجرا میشده است و طبق یک دستورالعمل کشوری برای گروههای سنی مختلف، از مکملهای قطره ویتامین A D در نوزادان و همچنین قطره آهن در نوزادان تا مکمل ویتامین D، مکمل کلسیم، مکمل اسید فولیک در زنان باردار و... اجرایی است.
پیشنهاد ارائه مکملهای بیشتر در برخی گروههای سنی
وی افزود: اخیرا در دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت این برنامه را متناسب با وضعیت تغذیه مردم مورد بازنگری قرار دادیم چنانچه برای برخی گروههای سنی پیشنهاد افزودن برخی مکملها را داشتیم.
بازنگری اجرای برنامه مکملیاری در شبکههای بهداشتی
وی درباره جزئیات بازنگری در اجرای برنامه مکملیاری در شبکههای بهداشتی، بیان کرد: این اتفاق طی یک سال اخیر انجام شده است؛ پیش از این خدمات به این صورت بود که برای برخی گروههای سنی در برنامه مکملیاری کشوری هیچگونه ارائه مکملی پیشبینی نشده بود؛ به عنوان مثال برای گروه سنی ۲ تا ۵ سال در برنامه ملی مکملیاری چیزی پیشبینی نشده بود و با توجه به کمبود ویتامین D و بحث تقویت سیستم ایمنی و کمبود آهن در این گروه سنی، پیشنهاد دادیم که برای این گروه سنی مکمل یاری ویتامین D، آهن و استفاده از مگادوزهای ویتامین A برای بالابردن سیستم ایمنی انجام شود که این برنامه تا حد زیادی پیشرفت داشته است و طی مدت آتی اجرایی خواهد شد.
محدودیت منابع در گسترش برنامه مکملیاری
وی با اشاره به مشکل محدودیت منابع در بخش مکملیاری، توضیح داد: متاسفانه این مشکل اجازه نمیدهد برنامه ۱۰۰ درصد با قوت انجام شود هرچند که برنامه مکملیاری در اکثر دانشگاههای علوم پزشکی کشور با پوشش بالای ۵۰ درصد درحال انجام است اما، انتظار داریم سازمان برنامه و بودجه در قالب برنامههای متعدد در این بخش یاری رسانی کند که بتوانیم برنامه مکملیاری را با قدرت بیشتری نسبت به سالیان قبل انجام دهیم.
اهمیت آموزش در رفع کمبود مواد مغذی
او با تاکید بر اینکه مکملیاری یک استراتژی کوتاهمدت برای برطرف کردن کمبودهای مواد مغذی در جامعه است، تصریح کرد: اگر بخواهیم کمبود مواد مغذی در بین افراد جامعه را برطرف کنیم باید حتما آموزش تغذیه و سبک زندگی سالم را در جامعه تقویت کنیم و به سراغ غنیسازی مواد غذایی برویم که خوشبختانه غنیسازی آرد با آهن و اسیدفولیک از سالیان قبل شروع شده است و ادامه دارد؛ البته به دنبال این هستیم که پس از سالیان متمادی که از اجرای این برنامه گذشته است، یک بازنگری در اجرای برنامه انجام دهیم تا اگر تغییراتی در اجرای برنامه لازم است آنها را لحاظ کنیم.