«فرانک روبیو» قصد شکستن یک رکورد را نداشت اما دیروز این کار را در «ایستگاه فضایی بینالمللی» انجام داد.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، «فرانک روبیو»(Frank Rubio)، فضانورد ناسا و عضو خدمه ماموریت «اکسپدیشن ۶۹»(Expedition ۶۹)، به نخستین فضانورد آمریکایی تبدیل شد که طولانیترین ماموریت فضایی را در تاریخ آمریکا انجام داده است. او روز ۱۱ سپتامبر ساعت ۱:۳۹ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی، از ۳۵۵ روز و سه ساعت و ۴۵ دقیقه ثبتشده توسط «مارک ونده هی»(Mark Vande Hei) فضانورد ناسا در سال ۲۰۲۲ فراتر رفت.
علاوه بر این، از آنجا که قرار است روبیو تا ۲۷ سپتامبر فرود نیاید، اولین آمریکایی و یکی از هفت نفری است که یک سال یا بیشتر را در فضا سپری میکنند و در نهایت پس از گذراندن ۳۷۱ روز در مدار زمین، به خانه باز میگردند.
روبیو در مصاحبه اخیر خود با برنامه «صبح بخیر آمریکا» گفت: باعث افتخار است که یکی از افرادی در نظر گرفته شوم که قرار است یک سال را در فضا سپری کند. مطمئنا این رکورد به زودی دوباره شکسته خواهد شد.
وی افزود: من فکر میکنم این مدت زمان واقعا قابل توجه است زیرا به ما میآموزد که بدن انسان میتواند تحمل کند، سازگار شود و همان طور که ما آماده میشویم تا به ماه برگردیم و سپس از آنجا به سمت مریخ و سایر قسمتهای منظومه شمسی برویم، واقعا مهم است که یاد بگیریم بدن انسان چگونه سازگاری را میآموزد و چگونه میتوانیم این فرآیند را بهینهسازی کنیم تا بتوانیم عملکرد خود را حین کاوش بیشتر و دورتر از زمین بهبود ببخشیم.
روبیو اولین پرواز خود را به فضا در ۲۱ سپتامبر ۲۰۲۲ انجام داد. روبیو و سایر خدمه شامل «سرگئی پروکوپیف»(Sergey Prokopyev) و «دیمیتری پتلین»(Dmitry Petelin) فضانوردان روسی، سوار بر فضاپیمای «سایوز ام اس-۲۲»(Soyuz MS-۲۲) روسیه به «ایستگاه فضایی بینالمللی»(ISS) رفتند و قرار بود پس از حدود شش ماه به زمین بازگردند.
«فرانک روبیو» رکورد آمریکا را برای یک سال ماندن در فضا شکست
روبیو، پروکوپیف و پتلین در ایستگاه فضایی بینالمللی
در ۱۴ دسامبر زمانی که پروکوپیف و پتلین برای پیادهروی فضایی آماده میشدند، کنترلکنندههای روسی پرواز یک تلهمتری را دریافت کردند که نشان میداد سیستم خنککننده بیرونی فضاپیمای سایوز ام اس-۲۲ در حال از دست دادن فشار است. دوربینهای ایستگاه تأیید کردند که مایع خنککننده آمونیاک از سایوز به فضا نشت میکند.
هنگامی که مشخص شد فضاپیما دیگر برای بازگشت خدمه به زمین امن نیست، سایوز نجات «اماس-۲۳» در ۲۳ فوریه به فضا پرتاب شد و اقامت پروکوپیف، پتلین و روبیو در ایستگاه فضایی بینالمللی شش ماه دیگر تمدید شد.
«وارن هوبرگ»(Warren Hoburg) فضانورد ناسا طی یک نشست مطبوعاتی مداری در سوم سپتامبر پیش از بازگشت به زمین پس از شش ماه گفت: فرانک هنگام پرواز به فضا فکر میکرد شش ماه اینجا خواهد بود اما در قسمتی از ماموریت خود متوجه شد که این ماموریت تمدید شده و به یک سال رسیده است. فرماندهی او در اینجا باورنکردنی بوده است. کار کردن با فرانک فوقالعاده بود و او در حال انجام دادن یک فداکاری بزرگ در مدت طولانی دوری از خانوادهاش است.
ونده هی نیز مانند روبیو نمیدانست که با پرتاب به ایستگاه فضایی، نزدیک به یک سال را در فضا سپری خواهد کرد. ۳۵۵ روز اقامت ونده هی، از ماموریت «اسکات کلی»(Scott Kelly) که از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ طول کشید، پیشی گرفت. ۳۴۰ روز اقامت اسکات کلی از ابتدا برای جمعآوری دادههای فیزیولوژیکی در مورد تأثیرات یک پرواز فضایی طولانیتر بر بدن انسان برنامهریزی شده بود.
«فرانک روبیو» رکورد آمریکا را برای یک سال ماندن در فضا شکست
پیش از روبیو، رکوردداران قبلی طولانیترین ماموریت آمریکا عبارت بودند از مارک ونده هی با ۳۵۵ روز، اسکات کلی با ۳۴۰ روز، کریستینا کخ با ۳۲۸ روز، پگی ویتسون با ۲۸۹ روز و درو مورگان با ۲۷۲ روز.
پروکوپیف و پتلین، ششمین و هفتمین فضانوردان روسی هستند که یک سال را در فضا سپری میکنند و دو نفر اولی هستند که این کار را در ایستگاه فضایی بینالمللی انجام میدهند. فضانوردان دوران شوروی، «سرگئی آودیف»(Sergey Avdeev)، «موسی ماناروف»(Musa Manarov)، «ولادیمیر تیتوف»(Vladimir Titov) و «والری پولیاکوف»(Valery Polyakov) هرکدام بیش از ۳۶۵ روز را در ایستگاه فضایی سابق «میر»(Mir) گذراندند. پلیاکوف که در سال ۲۰۲۲ درگذشت، همچنان رکورد طولانیترین ماموریت فضایی را با ۴۳۷ روز در اختیار دارد.
روبیو که یک جراح سابق پرواز است، گفت که انتظار دارد بازگشتش به خانه یک چالش باشد. وی افزود: پس از حدود شش ماه اقامت در فضا، بیشتر افراد با سیستم دهلیزی و تعادل خود کمی مشکل دارند. بنابراین، بازگشت پس از گذراندن ۱۲ ماه در فضا میتواند یک چالش باشد. ممکن است چند روز طول بکشد که من تا حدودی نرمال شوم اما واقعیت این است که بین دو تا شش ماه توانبخشی واقعا جدی نیاز دارم تا به حالت عادی برگردم و این تنها بخشی از روند عادی شدن است.