ایسنا/آذربایجان شرقی کتاب «کارآفرینی با رویکردی بر فرهنگمشارکت و نوآوری» توسط دکتر ابراهیم ایراننژاد، عضو هیات علمی پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی و فرزاد حاجی غفوری، تالیف و توسط انتشارات پژوهشی دانشگاه به چاپ رسید.
در مقدمه این کتاب آمده است: سازمانهای عصر حاضر با تحولات و تهدیدات گسترده بینالمللی روبرو هستند. تضمین و تداوم حیات و بقاء سازمانها نیازمند راه حلها و روشهای جدید مقابله با مشکلات است که به نوآوری و ابداع، خلق محصولات، فرآیندها و روش های جدید بستگی زیادی دارد.
کارآفرینان بهعنوان موتور حرکت توسعه اقتصادی محسوب میشوند در واقع کارآفرین عامل اصلی، ایجاد خلاقیت و نوآوری است. امروزه در هزاره سوم میلادی، فرآیند تغییر و تحول مستمر و پرشتاب از عمده ترین جریانهای حاکم بر حیات بشری و از مهمترین مشخصات بارز آن به شمار میرود و فرآیند کارآفرینی و خلاقیت که اساس و بسترساز تغییر و تحول و دگرگونی است. در این خصوص نقش بسیار بنیادین و تعیینکننده ایفا میکند. افراد، سازمانها و جوامعی که نتوانند خود را با این تحولات پرشتاب همگام کنند، دچار حالت ایستایی و توقف و سکون شده، بی شک در آینده حضور فعالی نخواهند داشت و سرانجام دچار اضمحلال میشوند.
در این میان افرادی هستند که در این دریایی پرتلاطم انقلاب های پی درپی بر روی موجها سوار بوده و در زمانی که همگان بر نابسامانی، تناقض و عدم تعادل اذعان دارند، آنها به دنبال به دست آوردن فرصتی هستند تا بتوانند با ارائه محصول و یا خدمت جدیدی به جامعه، تعادل را برقرار کرده و اوضاع را سامان بخشد و ارزشی از خود بر جای گذارند.
امروزه کارآفرین بودن مثل سوارشدن بر یک قطار هوایی است. یک مسیر پرشیب پر از بالا و پایین و لحظاتی از ترشح شدید آدرنالین، احساس بی پناهی، گمگشتگی و گهگاه همراه با این حس که درست به همانجایی که کار را شروع کردهاید دوباره بازگشته اید. اگر تجربه شما از کارآفرین بودن لحظاتی از آسیب پذیری، شک، گناه، ترس و اضطراب را در خود دارد، خبر خوب برای شما این است که در مسیر درستی هستید. با توجه به ویژگیهای کارآفرینان که شامل توفیق طلبی، مرکز کنترل، ریسکپذیری، نیاز به استقلال، خلاقیت و تحمل ابهام است ما در این کتاب به توضیح سرفصلهایی با عنوان اصول کارآفرینی و ویژگیهای آن؛ خلاقیت و نوآوری؛ مدیریت کسبوکارهای کوچک و در نهایت طرح تجاری میپردازیم.
کتاب «کارآفرینی با رویکردی بر فرهنگمشارکت و نوآوری» دارای چهار فصل و در قالب 155 صفحه تنظیم شده است.