جام جم آنلاين: افرادي كه به موزه و كنسرت رفته يا آثار هنري مي آفرينند يا ساز موسيقي مي زنند از زندگي خود رضايت بيشتري داشته و سلامت بيشتري دارند و تحصيلات و ثروت تأثيري بر اين احساس در آنان ندارد.
به گزارش فارس، بر اساس تحقيقات جديد منتشر شده در مجله اتحاديه پزشكي بريتانيا البته اين ارتباط ميان فرهنگ و احساس خوب در زندگي در هر دو جنس مشابه نيست.
براي مردان فعاليت هاي انفعالي مانند رفتن به موزه يا كنسرت همراه با بهبود سلامت و ايجاد احساس خوب است و براي زنان فعاليتهاي مولد مانند نواختن ساز موسيقي و ايجاد يك اثر هنري اين احساس را ايجاد مي كند.
به نوشته خبرگزاري فرانسه رياست اين تيم تحقيقاتي بر عهده كونارد سايپرس از دانشگاه علوم و تكنولوژي نروژ بود كه با جمع آوري اطلاعات از 50797 نفر بزرگسالي كه در اين كشور زندگي مي كنند انجام شد.
از اين افراد سئوالهاي دقيقي در مورد فعاليتهاي سرگرمي و عادات و ديدگاهشان نسبت به سلامت شخصي آنها، رضايتمندي از زندگي و سطح استرس و افسردگي سئوال شده بود.
بر اساس اين گزارش نتايج كاملا روشن و غيرمنتظره بود به طوريكه ارتباط قوي را ميان فعاليتهاي فرهنگي و خوشحالي اثبات مي كرد تنها با اين تفاوت كه مردان از ديدن اين فعاليتهاي لذت بيشتري مي بردند و زنان از انجام اين فعاليتها.
نكته جالب ديگر اينكه ثروت و تحصيلات هيچ تفاوتي را در اين راه ايجاد نكرده بود. نتايج نشان مي دهد استفاده از فعاليتهاي فرهنگي در بهبود سلامت و بهداشت موثر است.
اما اين سئوال هنوز باقي است كه علت چيست؟ آيا علت سلامت و بهداشت بهتر مردم اين است كه آنها فرهنگي هستند و يا به اين دليل به دنبال فرهنگ مي روند كه احساس خوبي از بودن با آن دارند؟