ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۴
چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۴
 
  جستجو در سایت
 
 
اوقات شرعی تبریز
۱:۱۱ مانده تا اذان ظهر   
۰۴:۰۰:۱۴اذان صبح
۰۵:۳۸:۱۱طلوع خورشید
۱۲:۳۰:۲۰اذان ظهر
۱۹:۲۰:۱۹غروب خورشید
۱۹:۴۰:۴۶اذان مغرب
اوقات به افق :
اوقات با اختلاف ۲± دقیقه
   
 
تاریخ : شنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۰     |     کد : ۱۹۸۶۶

باربروس اسپانيا را از الجزيره بيرون راند

۴۸۲سال پيش در روز ۲۱ مه سال ۱۵۲۹ ميلادي خيرالدين باربروس با يك سپاه از يني چري هاي عثماني قلعه مستحكم اسپانيايي‌ها مشهور به پنون كه در مقابل شهر الجزيره سربرافراشته بود را تصرف كرد.

جام جم آنلاين: ۴۸۲سال پيش در روز ۲۱ مه سال ۱۵۲۹ ميلادي خيرالدين باربروس با يك سپاه از يني چري هاي عثماني قلعه مستحكم اسپانيايي‌ها مشهور به پنون كه در مقابل شهر الجزيره سربرافراشته بود را تصرف كرد.
باربروس پس از تصرف قلعه حاكم اسپانيايي آن را كشت و خود ارباب قدرتمند شهر الجزيره و نواحي پيراموني آن شد.

از آن زمان تا هنگام اشغال الجزاير توسط فرانسوي ها ، باربروس و بازماندگانش با كشتي هاي تندرو حاكم مطلق العنان سواحل آفريقاي شمالي شدند.

سلطان سليم اول ، سلطان عثماني به اين دريانورد جسور ماموريت تصرف سواحل آفريقاي شمالي را مي دهد.

باربروس با ۲۰۰۰ يني چري و كشتي هاي قدرتمند عثماني ابتدا تونس را تصرف مي كند و در همان دوران اسپانيايي ها به فكر تصرف سواحل آفريقاي شمالي افتاده بودند.

آنها شهر الجزيره را تصرف كردند و پادشاه الجزاير از اين شهر فرار كرد تا به دست اسپانيايي ها نيافتد.

سپس براي حفظ شهر الجزيره قلعه مستحكم پنون را براي مراقبت از شهر و سواحل آن بنا كردند.

تا اينكه باربروس و يني چري هايش متوجه شهر الجزيره شدند.

آنها سپاهيان شارل كن امپراتور اسپانيا را در پاي ديوارهاي شهر الجزيره به سختي شكست دادند و اندكي بعد به قلعه مستحكم پنون حمله كردند.

به اين ترتيب ، در روز ۲۱ مه سال ۱۵۲۹ ميلادي خيرالدين باربروس دريانورد عثماني با يك سپاه از يني چري ها پس از شكست سپاهيان اسپانيايي قلعه مستحكم پنون را تصرف كردند و اسپانيايي ها را از شهر الجزيره و سواحل افريقاي شمالي بيرون راندند.

اما حدود ۳۰۰ سال بعد اين نوبت فرانسه بود كه به بهانه هاي واهي به الجزاير حمله كرده و مدت بيش از يك قرن اين كشور را به مستعمره اش تبديل كند.


نوشته شده در   شنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۰  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode
 
بارگذاری ...