ایسنا/آذربایجان شرقی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریزگفت: مهمترین ویژگی امام خمینی(ره) اعتقاد به ملت، جمهوریت و اسلامیت بود و اگر کسی به مردم اعتقاد نداشته باشد در واقع برخلاف امام حرکت کرده و نسبتی با انقلاب ندارد.
حجت الاسلام محمد انوری امروز چهارشنبه در مراسم بزرگداشت سی و دومین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) و گرامیداشت یاد و خاطرهی شهدای قیام ۱۵ خرداد که در دانشگاه تبریز و با حضور اعضای هیأت علمی، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد، اظهار کرد: انقلاب اسلامی بزرگترین اثر امام خمینی(ره) در دورهی معاصر است و امام راحل بی نظیرترین رهبر انقلاب در بین سایر انقلاب های دنیا است که در سه مرحله نظریه پردازی، مدیریت میدانی و معماری آینده انقلاب نقش ویژه ای داشتند.
وی ادامه داد: برخی از رهبران انقلاب در دنیا تنها تا مرحلهی نظریه پردازی نقش داشتند و این دیگران بودند که انقلاب را به ثمر رساندند اما امام خمینی(ره) در هر سه محور ذکر شده نقش ویژه ای داشته و انقلاب را بنا نهادند.
وی در خصوص نقش امام راحل در حضور میدانی و همچنین معماری آیندهی انقلاب نیز گفت:همهی طرفداران تفکر امام و انقلاب اسلامی به دلیل حضور امام در وسط میدان، دل در گرو ایشان داشتند و همچنین در بحث معماری آیندهی انقلاب و در ترسیم نظام های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی انقلاب نقش اصلی را داشتند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های آذربایجان شرقی تاکید کرد: امروز بعد از گذشت بیش از ۴۰ سال از انقلاب اسلامی شاهد حضور وفعالیت نهاد هایی در داخل کشور هستیم که در هیچ جای دنیا نظیر این نهاد ها وجود ندارند و اگر امروزه در بعضی از کشور ها فعالیت میکنند، به تبعیت از جمهوری اسلامی ایران است.
وی در تشریح شخصیت فردی امام خمینی(ره) به تعبیر میشل فوکو اشاره کرد و افزود: بنا به تعبیر این فیلسوف، متفکر و تاریخ دان فرانسوی، امام خمینی(ره) دارای شخصیتی ذو ابعاد و منزلتی افسانه ای در میان امت بودند و طبیعتا یک فرد باید دارای ویژگی های خاصی باشد تا بتواند چنین جایگاهی رابدست آورد.
وی ادامه داد: برخی ویژگی های امام خمینی(ره) از زبان شهید مطهری عبارت بود از ایمان کامل به راه، ملت و آنچه که در دلشان بود و همچنین براساس تعابیر سایر متفکران وشاگردان، امام خمینی(ع) دارای ویژگی هایی چون تقوای جامع، توکل، اخلاص، شب زنده داری، توسل به اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، تکلیف گرایی،احساس وظیفه، روحیهی جهادی، بصیرت، شجاعت، نظم، صبر، قدرت تفکر و اندیشه، دور اندیشی و آینده نگری، موقعیت ممتاز علمی بود.
حجت الاسلام انوری در خصوص شخصیت اجتماعی امام خمینی(ره) نیز گفت: بُعد اجتماعی امام به مسالهی جامعیت دین بر میگردد بطوریکه امام معتقد بودند دین آنچنان قدرت و ظرفیت دارد که میتواند به نیازهای فردی، اجتماعی مادی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی بشر پاسخگو باشد ومعتقد بودند سرپرستی امت در عصر غیبت به علمای شجاع، مبارز و جامع الشرایط سپرده شده است و حکومت شعبه ای از حکومت ولایت مطلقه فقیه رسول الله(ص) میدانستند.
وی جامعیت دین و نگاه حداکثری به آن را در گرو تشکیل حکومت اسلامی عنوان کرد و افزود: هیچ راهی برای پیاده کردن دین وجود ندارد مگر تشکیل حکومت اسلامی و امام خمینی(ره) همهی تلاش خود را برای تشکیل حکومت اسلامی در عصر غیبت انجام دادند و طبیعتا موانعی بر سر راه تشکیل این حکومت وجود داشت.
وی در تشریح موانع تشکیل حکومت اسلامی گفت: رژیم طاغوت اولین و در عین حال بزرگترین مانع بود و اولین گام مبارزاتی امام در مقابل این رژیم رقم خورد و بعد از سرنگونی طاغوت، استکبار جهانی دومین مانع تشکیل حکومت اسلامی بود که به دنبال تسلط بر منابع و منافع ها امت ها بود و امام با این تفکر نیز مخالفت کرده و مبارزه جدی خود را آغاز کرد.
مسئول دفتر نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان عدم وابستگی انقلاب اسلامی به بلوک شرق و غرب را یکی از امتیازات این انقلاب برشمرد و خاطرنشان کرد:امروز شاهد هستیم که این مبارزه باعث روشن شدن مرز ما با استکبارجهانی شده است.
وی مبارزهی با رژیم غاصب صهیونیستی را از دیگر مراحل مبارزاتی امام عنوان کرد و گفت: امام خمینی(ره) موضوع فلسطین و رژیم صهیونیستی را از یک مسالهی عربی به یک مسالهی اسلامی تبدیل کرده و با نامگذاری روز قدس باعث شدند تمام عالم اسلام را علیه این رژیم تظاهرات کند و در نتیجه حرکت امام طوری رقم خورد که این موضوع به یک مسالهی بشری تبدیل شده تا جامعهی بشری به مخالفت با رژیم صهیونیستی بپردازد.
وی ادامه داد: مبارزهی دیگر امام با تفکر غرب گرایی و لیبرالیستی بود بطوریکه در مقابل کسانی که دلبستهی غرب بودند، معتقد بودند اسلام نیازی به تفکر غرب ندارد. البته داشتن مراودات با غرب هیچ اشکالی ندارد و کسانی که منتقد قرارداد ایران و چین هستند، باید بدانند که قرارگرفتن ذیل تفکرات یک کشور با مراوده متفاوت است و اگر غرب هم از خوی استکباری خود دست بکشد، میتوانیم مراوده کنیم و "نه شرقی نه غربی" یعنی اینکه اندیشه غرب و شرق به ما مسلط نباشد.
حجت الاسلام انوری گفت: مهمترین ویژگی امام خمینی( ره) اعتقاد به ملت، جمهوریت و اسلامیت بود و به تعبیر شهید مطهری ایران اسلامی به عنوان محتوا و جمهوریت به عنوان فرم و مردم ظرف و اسلام مظروف است.
وی ادامه داد: اگر کسی به مردم اعتقاد نداشته باشد در واقع برخلاف امام حرکت کرده و نسبتی با انقلاب ندارد و اکنون نیز رهبر معظم انقلاب آنچنان به مردم اعقتاد دارند که در انتخابات های گذشته اشاره کردند حتی کسانیکه به انقلاب اسلامی اعتقاد ندارند، بخاطر کشور رای بدهند.
وی با انتقاد ازکسانی که به دلیل عدم احراز صلاحیت افراد خود در مردم شبهه ایجاد میکننند، اظهار کرد: امروز ۶۰ میلیون نفر واجدین رای دادن هستند که از این تعداد ۲۷ میلیون نفر در شهرستان های کوچک، ۱۷ میلیون نفر در روستا ها و ۱۶ مییون در شهرها هستند ولی برخی از احزاب سیاسی میگویند علاقهی جمهوریت به مردم کم شده است اما برخلاف گفته ها، مردم علی رغم مشکلات اقتصادی زیادی که دارند و منتقد هستند، بازهم به ایران اسلامی اعتقاد دارند در پای صندوق رای حاضر خواهند شد.
مسئول دفتر نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان خاطرنشان کرد: در تشییع پیکر شهید سلیمانی دیدیم که همهی مردم با هرنوع تفکری آمده بودند در حالیکه سردارسلیمانی یک فر مانده جبههی مقاومت بود و لذا امروز جمهوری اسلامی با تکیه به ملت در برابر دنیا سینه سپر کرده است.
وی در خاتمه تاکید کرد: انتخابات نقش اساسی در پیشبرد مسائل کشور دارد و باید بجای رقیب گریزی و تخریب همدیگر که برخلاف فرمایشات رهبر معظم انقلاب نیز است،باید زمینه را برای حضور حداکثری مردم در انتخابات فراهم کنیم و با دادن پاسخ های قانع کننده به سوالات مردم کسی راانتخاب کنیم که درد ملت را دانسته و مشکلات آنها را حل کند.