ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۴
دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۴
 
  جستجو در سایت
 
 
اوقات شرعی تبریز
۳:۱۰ مانده تا غروب خورشید   
۰۴:۰۶:۳۲اذان صبح
۰۵:۴۲:۳۳طلوع خورشید
۱۲:۲۹:۲۰اذان ظهر
۱۹:۱۳:۵۶غروب خورشید
۱۹:۳۴:۰۸اذان مغرب
اوقات به افق :
اوقات با اختلاف ۲± دقیقه
   
 
تاریخ : پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۹     |     کد : ۱۹۴۸۳۵

با بزرگان علم و ادب

«بنده»، صاحب دیوان رسائل

به دنبال انتشار سلسه مطالبی در خصوص بزرگان علم و ادب و سیاست آذربایجان امروز به زندگی بنده، صاحب دیوان رسائل می پردازیم.

نصر: به دنبال انتشار سلسه مطالبی در خصوص بزرگان علم و ادب و سیاست آذربایجان امروز به زندگی بنده، صاحب دیوان رسائل می پردازیم.

نامش میرزا محمد رضی خلف الصدق میرزا شفیع سرخابی تبریزی است که وزیر مملکت آذربایجان و مستوفی دیوان نادرشاه بوده، صاحب دیوان رسائل است.
جناب میرزا رضی ادیبی سریع الخیال و دبیری عدیم المثال و و بدیع المقال بوده، در زبان های پارسی و عربی و ترکی انشاء می کرد و شعر می گفت و خط شکسته شیوه ای آورده بود که به آن ملاحت و شیرینی هیچ کس ننوشته است و خط نستعلیق را از میرعماد و میرزا صالح تتبع کرده و پایه خطش کمتر از ایشان نیست؛ از جمله چون فتحعلی شاه بر تخت سلطنت نشست میرزای مشارالیه منظور نظر وی شده و به امر وی به تألیف تاریخ زینت التواریخ از کیومرث تا عهد خود مأمور شده و کتاب را باتمام رسانید.
وی وقایع جنگ فرانسه و اتریش و روس را از زبان های اروپایی به ترکی و فارسی ترجمه و به چاپ رسانیده است.
از نوشته های معروف و مشهور او نامه مفصلی است که از قول فتحعلی شاه به ناپلئون اول نگاشته و این جمله از آنجاست: چون اکنون میان این دو پادشاه روزافزون یگانگی و همخانگی است سزا و شایسته است که چند تن از مردان نوآموز گردافکن روانه ایران ساخته شود تا ایرانیان نیز هر یک از آن کارهای نو که مایه بردن گرد از دشمن تندرو است،بیاموزند و در دم تنک جنگ خرمن باخگر کینه بسوزند.


نوشته شده در   پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۹  توسط   کاربر ۱   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode
 
بارگذاری ...