ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 2 آذر 1403
جمعه 2 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 30 دي 1399     |     کد : 194761

حجت الاسلام مؤمنی مطرح کرد؛

صبر حضرت زهرا (س) الگویی برای زنان و مردان عالم

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه خطبه فدکیه حضرت زهرا (س) زبان گویای غربت امیرمومنان است، گفت: صبر حضرت زهرا (س) الگویی برای تمام زنان و مردان عالم است.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه خطبه فدکیه حضرت زهرا (س) زبان گویای غربت امیرمومنان است، گفت: صبر حضرت زهرا (س) الگویی برای تمام زنان و مردان عالم است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سیدحسین مؤمنی همزمان با سالروز شهادت جان‌سوز حضرت فاطمه (س) در امامزاده صالح به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: انسان برای سلوک مادی و معنوی باید اهل مراقبه و محاسبه باشد. مراقبه برای آنکه آدمی از سرمایه‌های خدادادی نهایت استفاده و بهره را ببرد و اجازه ندهد سرمایه‌هایی چون سرمایه عمر، توانمندی مالی، جوانی و سلامتی تضییع شود.

استاد حوزه علمیه ادامه داد: انسان عاقل علاوه بر اینکه مراقب سرمایه‌های خدادادی است نسبت به آن سرمایه‌ها نیز محاسبه دارد تا بداند چقدر از این سرمایه‌ها درست استفاده کرده است. طبق صریح روایات؛ اگر کسی اهل محاسبه باشد زیان نمی‌بیند در غیر این صورت زیانکار خواهد بود. انسان با محاسبه اعمال است که می‌فهمد تا چه اندازه در مسیر تبعیت از دستورات الهی گام برداشته است.

وی با بیان اینکه انسان با محاسبه اعمال به دو جایگاه رفیع می‌رسد، ابراز کرد: آدمی به واسطه محاسبه به مقام شکر و استغفار می‌رسد، اگر کسی اهل محاسبه دقیق بود و فهمید که از سرمایه‌های الهی نهایت استفاده را برده وارد وادی شکر می‌شود و چنانچه متوجه شود از این سرمایه‌ها درست بهره نبرده به وادی استغفار وارد می‌شود و توبه می‌کند؛ بنابراین انسان به واسطه محاسبه، شاکر و مستغفر حقیقی می‌شود.

حجت الاسلام مؤمنی با اشاره به اینکه استغفار سبب هموار شدن مسیر می‌شود، گفت: اگر کسی اهل استغفار بود ویرانی‌های مسیر گذشته آباد و ناهمواری‌های آینده برایش هموار می‌شود، حضرت آیت الله جوادی آملی می‌فرمایند: استغفار ترمیم گذشته و ترسیم آینده است. قرآن کریم می‌فرماید انسان به واسطه استغفار می‌تواند شاهد برکت در نسل و برکت در مال و به تبع آن برکت در عمر باشد.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه صنع الهی هرگز قبیح و زشت نیست، ابراز کرد: هر آنچه خداوند برای انسان مقدر بفرماید زیبا است زیرا مقدرات الهی همه نعمت محسوب می‌شود. ابلیس همواره نداشته های انسان را بزرگ و داشته‌های او را بی مقدار به تصویر می‌کشد تا از این طریق انسان نسبت به خداوند سو ظن پیدا کند، برای همین توصیه می‌شود همیشه در سختی‌ها و راحتی‌ها به باری تعالی حسن ظن داشته باشید.

وی با اشاره به اینکه ابلیس با حربه‌های گوناگون از جهات مختلف به انسان حمله می‌کند، گفت: در روایات آمده همه دغدغه شیطان از این حملات آن است که انسان را از وادی شکر خارج کند؛ در اوج گرفتاری اگر انسان صابر و شاکر باشد به راحتی می‌تواند از مشکلات عبور کند. همچنین توصیه شده در ابتلائات اهل دعا باشید تا خداوند متعال دعای شما را مستجاب کند.

حجت الاسلام مؤمنی با بیان اینکه بندگی را باید در سیره اخلاقی و عملی حضرت زهرا (س) فرا گرفت، اظهار داشت: کسی در زمره امت پیامبر خاتم قرار می‌گیرد که به وحدانیت پروردگار، خاتمیت پیامبر اکرم و ولایت امیرمومنان علی (ع) شهادت دهد؛ محبت امام علی (ع) بالاترین نعمت خدا در قلب شیعیان است.

استاد حوزه علمیه در پایان با بیان اینکه خطبه فدکیه حضرت زهرا (س) درباره امام علی (ع) و غربت ایشان بیان شده است، خاطرنشان کرد: حضرت فاطمه (س) با وجود همه ابتلائات و سختی‌ها با حمد و سپاس الهی خطبه فدکیه را آغاز می‌کنند و تا ابد به امت این درس را می‌دهند که مؤمن هرگز نباید از وادی صبر و شکر خارج شود.


نوشته شده در   سه شنبه 30 دي 1399  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode