ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 10 آذر 1403
شنبه 10 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 8 شهريور 1399     |     کد : 193421

چه کنیم تا مجالس عزاداری ماه محرم بار معنوی بیشتری داشته باشد؟

برای بالا بردن بار معنوی جلسات عزاداری ماه محرم باید مسائلی را رعایت کنیم تا از این محافل و مجالس استفاده حداکثری داشته باشیم.

یسنا/آذربایجان شرقی: برای بالا بردن بار معنوی جلسات عزاداری ماه محرم باید مسائلی را رعایت کنیم تا از این محافل و مجالس استفاده حداکثری داشته باشیم.

مجالس عزاداری اهل بیت عصمت و طهارت(ع) همیشه حال و هوای خاصی داشته و حضور در این جلسات و محافل بار معنوی فراوانی برای افراد به ارمغان می آورد. در ماه محرم نیز با توجه به فرارسیدن ایام شهادت سرور و سالار شهیدان امام حسین(ع)، عاشقان حسینی با شور و عشق زاید الوصفی خود را برای برپایی عزای فرزند فاطمه(س) آماده می کنند. اما چه کنیم که بیش از پیش از این محافل مقدس و بی نظیر بیشترین استفاده را برده و به قول هیئتی ها با دست پر از این جلسات بیرون بیاییم.

در این ایام که متاسفانه بلای منحوس کرونا دامن گیر دنیا و کشور ما نیز شده است، نگاه همه به هیئات حسینی است تا اینکه بر جهانیان اثبات شود که شیعه علی بن ابی طالب(ع) نه تنها عزای اباعبدالله الحسین(ع) را تعطیل نمی کند بلکه با رعایت تمامی توصیه های کادر درمان، به  فکر سلامتی خود و جامعه نیز است.

حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر همایونی، کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می کند: ما برای بالا بردن بار معنوی جلسات عزاداری امام حسین(ع) یک وظیفه شرعی داریم و یک وظیفه تکوینی. خداوند متعال یک ویژگی خاص و استثنایی در عزاداری، زیارت و در شخصیت حضرت سیدالشهداء (ع) قرار داده است که در هیچ‌یک از امامان دیگر این ویژگی ها وجود ندارد.

وی ادامه می دهد: مثلاً درمورد تربت این امام که فقط تربت امام حسین(ع) قابل خوردن است و یا در مورد زیارت ایشان سفارش شده‌است که اگر کسی جانش هم به خطر بیفتد بازهم باید به زیارت امام حسین(ع) برود در حالیکه در مورد حج واجب سفارش شده که اگر فرد مستطع هم باشد ولی احساس امنیت جانی نداشته باشد، سفر بر او واجب نیست. اما درمورد زیارت امام حسین(ع) این‌گونه نیست و در زمان متوکل عباسی که زائران امام حسین(ع) کشته می شدند، امام هادی(ع) فرموده بودند هرکس به زیارت جدم امام حسین(ع) برود و جانش را از دست بدهد مثل اینکه شهید شده است، حتی پیامبر گرامی اسلام(ص) به عایشه فرموده است که هر کس با امنیت به زیارت فرزندم حسین(ع) برود خداوند متعال ثواب هفت حج مرا به او می‌دهد، اما اگر با ترس به زیارت فرزندم حسین(ع) برود و جانش در خطر باشد 70 ثواب حج مرا به او می‌دهند و اگر در این راه کشته شود او را شهید حساب می کنند.

اهمیت رعایت ابتدایی ترین مسائل شرعی در مجالس عزاداری

وی با بیان اینکه اوج معنویت عزاداری سیدالشهدا(ع) در اختیار ما نیست و ابعاد معنوی این مجالس را خداوند متعال تعیین می کند، اضافه می کند: ما باید ابتدایی‌ترین اصول و مبانی برپایی مجلس امام حسین(ع) را رعایت کنیم و امکان ندارد که این اصول ابتدایی را رعایت نکنیم و انتظار داشته باشیم که مجالس امام حسین (ع)حال‌وهوای معنوی داشته باشد.

این کارشناس مذهبی در ادامه با انتقاد از برخی روحانیون که برای پاسخگویی به برخی شبهات ورود پیدا نمی کنند، می افزاید: سوالی مطرح می شود که آیا شرکت در مجالس عزاداری امام حسین(ع) جزو احکام تعبدی است؟ یا خیر. اگر اینگونه باشد پس همانند مسائل شرعی باید به مراجع تقلید رجوع کنیم که چگونه می شود امر واجب « لاضرر و لاضرار » تحت الشعاع استحباب زیارت امام حسین(ع) قرار می گیرد. اینجا باید از برخی دوستان و هم لباس های خود گلایه کنم که چرا به این مسائل و شبهات ورود پیدا نمی کنند. این شبهات مسائلی هستند که افراد متخصص و اهل علم باید این مسائل را و شبهات را تبیین کنند. همچنین من از بیانات امام صادق (ع) به صوفیان که فرموده بودند: «کسی که مبتدی ترین احکام شرعی اسلام را رعایت نکند نمی‌تواند ادعا داشته باشد که به خدا می‌رسد» استفاده کرده و عرض می کنم کسانی که ابتدایی‌ترین مسائل را در مجالس حسینی رعایت نکنند ممکن نیست به امام حسین(ع) برسند، لذا در مجالس حسینی که حتی ابتدایی‌ترین مسائل شرعی نیز رعایت نشود نمی‌توانیم آثاری از معنویت داشته باشید.

تقوا و تواضع راز ماندگاری و تاثیر نفس حاج فیروز زیرک کار بود

وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه راز ماندگاری نام و یاد مداحان و ذاکران بزرگی چون حاج فیروز زیرک کار چیست؟، می گوید: مرحوم حاج فیروز زیرک کار نه‌تنها برای مداحان بلکه برای تمامی مسلمانان و شیعیان یک درس و یک نماد بود و اولین و مهم‌ترین ویژگی‌ فخرالذاکرین، تواضع ایشان بود و همیشه خودش را در این آستان می‌شکست و در نهایت تا این حد جایگاهش بلند و رفیع شد. خداوند متعال می‌فرمایند :«هرکس در مقابل من خودش را بشکند آن‌چنان بلندش می‌کنم که مردم در مقابل او خم شوند» .

وی در توضیح روحیه متواضانه مرحوم فخرالذاکرین ادامه می دهد: مرحوم آقای سعادت پرور از زبان علامه طباطبایی سه شرح در مورد حدیثی از امام حسین (ع) که فرموده اند «أَنَا قَتِیلُ الْعَبْرَةِ لَا یَذْکُرُنِی مُؤْمِنٌ إلا استعبر»،گفته است و در یکی از این شرح ها  نوشته است که امام حسین(ع) به این منظور این حدیث را فرموده اند که کسانی که می‌خواهند به خداوند نزدیک شوند می توانند با اشک چشم در راه امام(ع) ، خود را به خداوند نزدیک کنند و امام صادق(ع) نیز فرموده اند یکی از آثار گریه بر امام حسین(ع) از بین بردن قساوت قلب است و ازبین رفتن قساوت قلب منجر به تواضع می شود، لذا مرحوم زیرک کار نیز انسان متواضعی بود و یکی از کارهایی که همواره انجام می‌داد این بود که بدون استثنا در تمامی مجالس بعد از تمامی مداحان، روضه می‌خواند و این‌طور نبود که خودش اول بخواند آن‌قدر تواضع داشت که تمامی مداحان می‌خواندند و بعد از همه این مرحوم روضه اش را شروع می کرد.

مداحان باید نسبت به رعایت مسائل شرعی حساسیت داشته باشند

حجت الاسلام همایونی، تعهد و عامل بودن به مسائل شرعی را از دیگر ویژگی های یک مداح خوب عنوان کرده و متذکر می شود: مداحانی چون مرحوم حاج فیروز زیرک کار ، حاج غلامرضا شیعه خلّص و سایر مداحانی امثال این مرحومان، افرادی بودند که حساسیت زیادی به رعایت مسائل شرعی، توجه به حلال و حرام، خواندن نماز، گرفتن روزه و ... داشتند، بطوریکه نماز جعفر طیار و سجده های طولانی مرحوم حاج فیروز زیرک کار مشهور عام و خاص بود و این مداحان مسائل شرعی را شدیداً رعایت می‌کردند و اهل عبادت بودند اما متأسفانه اکنون در بعضی از هیئت‌ها شاهد هستیم که در موقع اذان همچنان به عزاداری ادامه می‌دهند و توجهی به نماز نمی شود.

وی در مورد دقت مداحان به نوع شعر انتخاب شده نیز می گوید: متاسفانه برخی از مداحان می خواهند به هرقیمت که شده مستمع را بگریانند اما اشعاری که مرحوم حاج فیروز زیرک کار می‌خواند، همگی نوعی تبلیغ کرامت انسانی و اسلامی بود  و او هر شعری را نمی‌خواند  و اشعاری را می‌خواند که برای مستمعین درس زندگی و درس کرامت باشد و موقع خواندن روضه نیز هر شعری را نمی‌خواند و هر حرفی را نمی‌زد و اینطور نبود که به هر قیمت مستمعین را به گریه بیندازد و حتی بعضی از مسائلی را که در مورد آن اطلاعی نداشت از علما می‌پرسید و صحت آن را مطلع می شد.

توصیف فخرالذاکرین توسط آیت الله بهجت(ره)

وی به توصیف مرحوم آیت الله بهجت از فخرالذاکرین نیز اشاره کرده و می افزاید:در یکی از مجالس عزاداری ایام 28 صفر در مشهد مقدس که خود من نیز در آن  جلسه بودم حاج فیروز را به آن مجلس آوردند و وقتی که وارد جلسه می شد، مرحوم آیت الله بهجت در حال ترک جلسه بودند ولی وقتی که حاج فیروز را دیدند دوباره برگشتند و به روضه ایشان گوش دادند و زمانی که بعد از اتمام روضه، حاج فیروز دست آیت الله بهجت را بوسید، آیت الله بهجت خطاب به مرحوم زیرک کار گفتند :«خداوند را شکر کنید که هیچ‌وقت این نعمت ولایت را از شما نگیرد» و ما می‌دانیم که آیت الله بهجت این حرف را به هر کسی نمی‌گوید و این نعمت از الطاف خفیه الهی به مرحوم حاج فیروز زیرک کار بود.

حجت الاسلام همایونی در پایان صحبت های خود در خصوص رعایت مسائل بهداشتی توسط عزادارن حسینی در ایام کرونایی نیز می گوید: در مورد بحث رعایت مسائل بهداشتی در مجالس عزاداری این نکته را عرض کنم که علاوه مسائلی که مراجع تقلید و پزشکان گفته‌اند به این حدیث از امام صادق (ع) اشاره می‌کنم که فرمودند «شیعیان ما باید مایه زینت ما باشند نه مایه ننگ و شرم ما» لذا ما  نباید کاری کنیم که مایه ننگ و شرم دستگاه امام حسین(ع) شویم و کاری انجام ندهیم که وجهه مجالس عزاداری امام حسین(ع) زیر سوال رود.

سیاوش پورصمدی، مداح اهل بیت(ع) نیز در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با اهمیت ماه محرم اظهار می‌کند: ماه محرم ماه عزا و ماتم حضرت سیدالشهدا(ع) و ماه پیروزی خون بر شمشیر است و با گذشت چندین قرن از نهضت عاشورا تاکنون حقانیت سیدالشهدا(ع) به جهانیان اثبات شده و هر روز مانند ستاره‌ای درخشان به همه دنیا نشان داده می شود و حتی دانشمندان و محققان غیرمسلمان نیز مطالعه کرده و به این نتیجه رسیده اند که سیدالشهدا (ع) یک هدف بزرگ داشت و آن هم اصلاح جامعه بود.

وی با بیان اینکه عزاداری در ماه محرم نه‌تنها سفارش‌شده اهل‌بیت عصمت طهارت(ع) بلکه سفارش شده پروردگار عالم است، ادامه می دهد: خداوند و تمامی فرشتگان، ملائک، انبیا، اولیا و اوصیا همگی عزادار اباعبدالله الحسین(ع) هستند، برای هیچ کدام از چهارده معصوم (ع) روز اربعین گرفته نشده است حتی برای پیامبر رحمت للعالمین (ص) و امیرالمؤمنین علی (ع) نیز روز اربعین گرفته نشده است .

اصلاح جامعه یکی از اهداف قیام امام حسین(ع) بود

وی با تاکید بر اینکه هرکس در مسیر ولایت امیرالمؤمنین (ع) و نهضت حضرت سیدالشهدا(ع) قدم بردارد و ثابت قدم باشد، موفق است و به انحراف کشیده نمی‌شود، اضافه می کند: امام حسین(ع) با نهضتش دنیا را حیران کرد، سامان‌دهی و اصلاح جامعه یکی از اهداف مهم اباعبدالله‌الحسین(ع) است و هرکس اهداف قیام امام حسین(ع) را مطالعه کند، به یقین نه‌تنها شیفته اهل‌بیت(ع) بلکه پیرو مسیر ولایی آقا سیدالشهدا(ع) می شود و در جهت اصلاح خانواده خود و حتی جامعه و مردم قدم برخواهد داشت.

این مداح پیشکسوت اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در رابطه با ویژگی های مجالس عزای امام حسین(ع) و عزاداران این مجالس نیز خاطرنشان می کند: کسانی که به آستان مقدس حضرت سیدالشهدا(ع) قدم می‌گذارند باید از هر جهت الگو باشند و اگر جوانان خودشان با این آستان عجین کنند، بدانند که موفق می‌شوند و می‌توانند برای نسل‌های آینده الگو و سر قافله باشند. هیأتی ها باید حرمت‌ها را حفظ کنند، چون که مجالس اباعبدالله الحسین(ع) همانند بهشت است و همواره سفارش شده است که با وضو و حضور قلب وارد این محافل شویم و با هدف خاصی پای به این مجالس بگذاریم و تنها در نشستن و برخاستن عادی خلاصه نشود.

اول احترام به والدین، سپس عرض ارادت به امام حسین(ع)

وی ادامه می دهد: فردی که وارد هیأت می شود باید چیزی را اخذ کند . چیزی شامل ادب، معرفت، احقاق حقانیت، حفظ حرمت حفظ شئونات اسلامی، الگو بودن در جامعه و مهم تر از همه احترام به والدین که اگر رضایت والدین نباشد، نشستن در مجالس اهل‌بیت ارزشی ندارد و ابتدا باید احترام به والدین بجا آورده شود سپس به محضر امام حسین(ع) عرض ارادت شود.

پورصمدی در رابطه با ویژگی های یک مداح خوب بیان می کند: راه رفتن، حرف زدن، نشستن، برخاستن و کلاً تمامی حرکات یک مداح زیر ذره‌بین خداوند ناظر، اهل‌بیت(ع) و حتی جامعه حسینی است و لذا توصیه‌ام به مداحان جوان این است که آینده به شرطی متعلق به آنها است که از رفتار و منش اساتید گذشته الگوبرداری کنند. اساتیدی مانند مرحومان حاج حمید طهبازنیا، حاج غلامرضا شیعه خلص، حاج اسماعیل وثاقی، حاج فیروز زیرک کار، حاج مجید شیراز باف، حاج علی‌اکبر مارالانی، حاج حمید مغربی و ... که واقعا افسوس می خوریم که دیگر این اساتید در بین ما نیستند چون که ما همه این عزیزان را از نزدیک دیده‌ایم.

زنده نگه داشتن یاد و نام مداحان و پیرغلامان فقید

وی ادامه می دهد: من خدا را شکر می‌کنم که هیچ‌گاه بدون استاد و مربی نبوده‌ام و از حضور این اساتید و نفس گرم‌شان استفاده کرده‌ام و در مسیر ماندگار بودن قدم برداشته‌ام و از مداحان جوان تقاضا دارم که از اساتید فعلی نیز از جمله آقایان حاج ایرج قاسمی، حاج هدایت اوجانی، حاج ابوالفضل مصطفایی، حاج مقصود پور رادی، حاج بیوک آسایش، حاج مهدی خادم آذریان، حاج عظیم شیرازه باف و ... که قدم به عرصه پیشکسوتی گذاشته اند، استفاده کنند.

وی با تاکید بر زنده نگه داشتن نام و یاد مداحان و پیرغلامان در گذشته توسط مداحان جوان، اظهار می کند: چه ایرادی دارد هر شب جمعه به مزار مداحان و پیرغلامان فقید برویم و با قرائت فاتحه روزهایی را که در کنارشان بودیم، تداعی کنیم چون که همه مستمعین و مردم با صدا و نفس های گرم این عزیزان ازدست‌رفته در هیئات حسینی، مساجد، حسینیه‌ها، بازار، تکیه‌ها و مجامع به عالم دیگری رفته‌اند و باید از این‌ها یاد کنیم.

در ایام کرونایی نیز باید در همه جا پرچم عزای امام حسین(ع) به اهتزاز در بیاید

این مداح اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در خصوص شیوع بیماری کرونا نیز می گوید: متاسفانه همه ما در این ایام کرونایی ناراحت هستیم چون که ماه محرم ماه شور و عشق است و اگر این محرم را از نیز ما بگیرند، دیگر چیزی نداریم و ما بدون اهل‌بیت (ع) می‌میریم و زندگی بدون آنها ارزشی ندارد. اما با توجه بحران کرونا که در همه دنیا وجود دارد و متأسفانه کشور امام زمانی ما را نیز رخنه کرده است، از خداوند می‌خواهیم بحق سیدالشهدا(ع) این بحران را از ایران و کل کشورها رفع کند تا ما بتوانیم برای اهل‌بیت(ع) عرض ارادت کنیم . ما باید در سطح شهر در تکیه‌ها، بازارها، در حسینیه‌ها و مساجد و حتی خانه هایمان پرچم سیدالشهدا(ع)را به اهتزاز  دربیاوریم.

وی با تاکید بر رعایت تمامی دستورات و توصیه های ستاد ملی مبارزه با کرونا و رعایت پروتکل های بهداشتی در مراسم عزادرای ماه محرم، ادامه می دهد: باید پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنیم و مسئولین هیئات حسینی باید درایت به خرج داده و با رعایت این مسائل عزای امام حسین(ع) را نیز برپا کنند و به هیچ عنوان تعطیل نکرده و برای سیدالشهدا عزاداری کنند.

هیأتی ها و حسینی ها به زحمات کادر درمان ارزش قائل می شوند

وی با انتقاد از کسانی که برخلاف توصیه مسئولین در این ایام  اقدام به مسافرت می کنند، یادآور می شود: کسانی که راهی شمال می شوند و  در جاده ها ترافیک ایجاد کرده و به افزایش این بیماری دامن می زنند، اصلا به توصیه های مسئولین توجه نمی کنند ولی ما حسینی و هیأتی هستیم و به زحمات مسئولین وزارت بهداشت و کادر درمان احترام می‌گذاریم و ارزش آن‌ها را می‌دانیم و از خداوند می‌خواهیم برای همه ما دلی سوخته و چشمی پر از اشک عنایت فرماید تا بتوانیم در مجالس اهل بیت حضور داشته باشیم و در شأن اهل‌بیت عزاداری کنیم.

پورصمدی در پایان با اشاره به اینکه می توان با فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل های بهداشتی، هیأت ها را نیز برگزار کرد، می گوید: به همه جوانان توصیه می‌کنم در ایام جوانی در بارگاه حضرت سیدالشهدا(ع) خدمت کنند چون که اهل‌بیت(ع) به وجود این جوانان عشق می‌ورزند وچه خوب است که انسان در ایام جوانی در این دربار نوکری کند و حسینی و ولایی باشد و حتی در این ایام نیز می توان عزای امام حسین(ع) را با رعایت شرایط موجود برپا کرد.

یععقوب حقیقت پور، از مداحان اهل بیت(ع) نیز نیز به خبرنگار ایسنا می گوید: بعضی از مداحان ایام قدیم نمونه بارز و مظهر تقوا و ایمان بودند. من خودم از مرحوم آقای حسینی (سعدی زمان) شنیدم که در مورد دو نفر از مداحان آن زمان بنام های مرحوم طاهایی و روفه گر  گفته بود که در تقوا و اخلاص، مداحانی چون این دو را ندیدم.

مداح نباید از روضه خوانی کسب درآمد کند

وی ادامه می دهد: مداح اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) باید برای خود شغل داشته باشد و کار کند نه این‌که کل سال را منتظر بماند تا محرم و صفر برسد و از روضه‌خوانی پول کسب کند حال اگر میزبان جلسه از مداحی خوشش آمد و برای مادح صله ای داد، مشکلی نیست اما ما حق نداریم امام حسین(ع) را با پول معامله کنیم. سیدالشهدا(ع) و فرزندانش در روز عاشورا شهید نشدند که ما بعد از 14 قرن خون آن‌ها را با پول معامله کنیم. لذا به مداحان جوان توصیه می‌کنم که حتماً برای خود شغل داشته باشند و به مداحی به عنوان یک شغل برای کسب درآمد نگاه نکنند.

این مداح پیشکسوت با تاکید براینکه یک ذاکر آل الله (ع) باید نسبت به رعایت حلال و حرام و رعایت مسائل شرعی به مراتب بیشتر از افراد معمولی حساسیت داشته باشد، می افزاید: مرحوم آقای حاج حسن جهازچی که یکی از مداحان باتقوا و با اخلاص بود همواره سفارش می کرد که انسان نباید هر غذایی را بخورد و در خصوص حلال و حرام بودن آن طعام مطمئن باشد.

داشتن تقوا و رعایت حلال و حرام

وی ادامه می دهد: من مداحانی را می‌شناسم که صدای خوبی هم دارند اما مداحان باید علاوه بر این‌که نسبت به تقویت صدای خود تلاش می کنند، باید به مسائل اخلاقی، رفتاری و رعایت تقوا نیز توجه داشته باشند و ظاهری آراسته داشته باشند.

وی حاج فیروز زیرک کار را نمونه بارز یک مداح با تقوا عنوان کرده و ادامه می دهد: این تقوا، صداقت و پاکی حاج فیروز زیرک کار است که او را فخرالذاکرین و نفسش را پاک کرده است. من متاسفانه نتوانستم به مراسم تشییع پیکر این مرحوم بیایم ولی خدا را شاهد می‌گیرم که روز قبل از رحلتش او را در خواب دیدم و با او صحبت کردم. حاج فیروز نماد بارز تقوا و اخلاص بود و مداحان جوان باید این اسوه تقوا را برای خود الگو قرار دهند.

قدر زحمات کادر درمان را بدانیم

حقیقت پور در پایان در خصوص رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز می گوید: موضوع اصلی این است که باید به دستورات ستاد ملی مبارزه با کرونا توجه کرده و قدر زحمات کادر درمان را بدانیم و با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک سلامتی خود و هم نوعان مان را تضمین کنیم و با رعایت این مسائل می توانیم در مراسم عزاداری امام حسین(ع) نیز شرکت کنیم. امیدواریم که هرچه زودتر این بلای منحوس دفع شود و همه ما سالم و سرزنده به عزاداری آقا سیدالشهدا(ع) ادامه دهیم.

علی رنگ آور، دیگر مداح اهل بیت عصمت و طهارت نیز به خبرنگار ایسنا می گوید: اگر در احوالات بزرگان عرصه مداحی مانند مرحوم حاج حسن جهازچی نگاه کنیم، می‌بینیم که با وجود داشتن برخی مشکلات مالی هرگز حاضر نشدند در ازای مداحی پولی دریافت کنند و همواره با وضو و حضور قلب وارد مجالس حسینی می شدند و ما نیز باید در طول هفته مواظب رفتار و اعمال خود بوده و از غیبت،تهمت، افترا و دروغ بپرهیزیم و با حضور قلب وارد محافل امام حسین(ع) شویم که رعایت کردن این مسائل باعث ایجاد نوعی صفای باطن در دل مداح شده و باعث تاثیرگذاری نفس مداح بر مستمعین می شود.

وی ادامه می دهد: علاوه بر این موضوعات، باید در جامعه امروزی کاری نکنیم که حرف مان با عمل مان یکی نباشد. به طور مثال وقتی یک مداح در مورد حجاب شعر می خواند، اگر خانواده خودش در رعایت حجاب کاهلی کند، بدون تردید حرف و نفس این مداح در مخاطب هیچ تاثیری نخواهد داشت.

با رعایت مسائل شرعی و داشتن تقوا می توان محبوب القلوب مردم شد

وی با بیان اینکه باید با رعایت تقوا و مسائل شرعی سعی کنیم در مسیر محبوب القلوب بودن در جامعه حرکت کنیم، می افزاید: مداحان فقید مانند مرحوم حاج فیروز زیرک کار و حاج اسماعیل وثاقی و امثالهم چه کار کرده‌اند که این چنین ماندگار مانده‌اند؟ آن‌ها حلال و حرام را رعایت می‌کردند و تقوا و اخلاص داشتند و سعی می کردند در زندگی روزمره خود مسائل شرعی را رعایت کنند و مداحانی که درحال حاضر در قید حیات هستند مانند حاج بیوک آقا آسایش و حاج هدایت اوجانی و ... با رعایت تقوا و داشتن اخلاص و مراقبت از اعمال و رفتارشان، خود را به جایگاهی رسانده‌اند که مردم آن‌ها را نماد دین و متدین بودن می دانند و با دیدن آنها حال و هوای معنوی به مردم دست می دهد.

این مداح اهل بیت عصمت و طهارت در رابطه با راه های جذب جوانان به مجالس عزاداری امام حسین (ع) نیز می گوید: وقتی که یک مداح روابط اجتماعی خوبی با جوانان برقرار کند و با آغوش باز از آنان استقبال کند، قطعا جوانان نیز علاقمند می شوند تا به هیئات حسینی جذب شوند همچنین می توان با حفظ سبک های مداحی سنتی از سبک های جدید نیز بهره برد و از این طریق نیز جوانان را به محافل و مجالس حسینی جذب کرد و در کنار جذب جوانان شرط اصلی این است که بعد از اتمام هیئت ببینیم چه چیزی عایدمان شده است و آیا حال و هوای ما بعد از خروج از هیئت معنوی شده است یا نه.

وی در رابطه شیوع بیماری کرونا و برگزاری هیئت در این ایام نیز متذکر می شود: می‌توانیم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی و با زدن ماسک و رعایت سایر مسائل، مراسمات عزاداری را برگزار و به محضر امام حسین(ع) عرض ادب کنیم. من موافق واژه تعطیلی نیستم و نباید از این عنوان استفاده کنیم و باتوجه به این‌که اعتقاد ما بر این است که حضرت زهرا(س) عنایت ویژه‌ای به عزاداران فرزندشان امام حسین(ع) دارند، می توانیم با توکل به خدا و رعایت مسایل بهداشتی عزای امام حسین(ع) را برپا کنیم. 

رنگ آور در پایان با بیان اینکه اعتقاد ما این است که برای حضور در مجالس عزاداری اهل بیت عصمت و طهارت(ع) باید از طرف ائمه عنایت شود، اظهار می کند: هر کسی نمی‌تواند وارد این مجالس شود و زیارت ائمه نیز اینگونه است و کسی که شاید به لحاظ مالی مشکلی ندارد اما نمی‌تواند یک‌بارهم به زیارت عتبات عالیات نائل شود و من فکر می کنم امام حسین(ع) از این طریق ما را امتحان می کند و ما در معرض امتحان هستیم و امیدوارم خداوند به ما نعمت اشک ریختن در این آستان را عنایت کند چون گریه نماد تضرع در درگاه الهی است و ما می خواهیم با گریه در این آستان خودمان را کوچک کنیم تا بلکه اندکی از دریای رحمت الهی نصیب مان شود.


نوشته شده در   شنبه 8 شهريور 1399  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode