ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 7 دي 1403
جمعه 7 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 6 شهريور 1398     |     کد : 189084

فناوری‌های دیجیتال ذهن شما را نمی‌خورد

آیا فناوری ها موجب بروز بیماری‌های روانی می‌شود؟

پژوهش‌های جدید محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان می‌دهد مدت‌زمان استفاده از تلفن همراه و بروز اختلالات روانی هیچ ارتباطی با یکدیگر نداشته و این موضوع با باور عمومی بسیاری از مردم که استفاده زیاد از تلفن همراه را نوعی عارضه روانی می‌دانند، در تناقض است.

سلامت نیوز: پژوهش‌های جدید محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان می‌دهد مدت‌زمان استفاده از تلفن همراه و بروز اختلالات روانی هیچ ارتباطی با یکدیگر نداشته و این موضوع با باور عمومی بسیاری از مردم که استفاده زیاد از تلفن همراه را نوعی عارضه روانی می‌دانند، در تناقض است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سیناپرس، نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد سپری کردن زمان زیادی با تلفن‌های هوشمند، ارتباطی با بروز مشکلات سلامت روانی ندارد. در این مطالعات، نوع استفاده و رابطه نوجوانان و جوانان با تلفن‌های هوشمند آن‌ها ردیابی شد و دانشمندان تلاش کردند تا این موضوع را آزمایش کنند که آیا سپری کردن وقت بیشتر با تلفن‌های همراه و استفاده از فناوری دیجیتال با پیامدهای بهداشت روانی بدتری مرتبط است؟ درنتیجه محققان شواهد اندکی در مورد ارتباط طولی یا روزانه بین استفاده از فناوری دیجیتال و سلامت روان نوجوانان یافتند.

پروفسور کاندیس اودگرز (Candice Odgers) استاد علوم روان‌شناسی دانشگاه کالیفرنیا در این رابطه اعلام کرد: «احتمالاً زمان آن فرارسیده که بزرگ‌سالان از بحث در مورد اینکه تلفن‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی برای سلامت روان نوجوانان خوب یا بد هستند، دست برداشته و راه‌های حمایت از آن‌ها را در زندگی آنلاین و آفلاین شروع کنند.»

زمان آن فرارسیده که بزرگ‌سالان از بحث در مورد اینکه تلفن‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی برای سلامت روان نوجوانان خوب یا بد هستند، دست برداشته و راه‌های حمایت از آن‌ها را در زندگی آنلاین و آفلاین شروع کنند.

در مرحله نخست این مطالعه، بیش از 2 هزار جوان موردبررسی قرارگرفته و سپس جمعیتی 400 نفری به‌عنوان نمونه در نظر گرفته‌شده و این موضوع به مدت دو هفته تحت نظر قرارگرفته شد که آن‌ها در طول روز به مدت چند بار و هر بار چه مدت‌زمانی را از تلفن همراه خود استفاده می‌کنند.

افراد موردبررسی قرارگرفته در این مطالعه بین 10 تا 15 سال سن داشته و جمعیت متنوعی ازنظر اقتصادی و نژادی جوانان را شامل می‌شدند. این افراد در مدارس کارولینای شمالی تحصیل می‌کردند.

میشلین جنسن (Michaeline Jensen) استادیار دانشگاه کارولینای شمالی و از اعضای این تیم تحقیقاتی درباره یافته‌های به‌دست‌آمده از این پژوهش گفت: «برخلاف تصور رایج و عمومی مبنی بر اینکه تلفن‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی به‌ سلامت روان نوجوانان آسیب می‌رسانند، نتایج به‌دست‌آمده از پژوهش‌های جدید؛ از این ایده که مدت‌زمان صرف شده برای استفاده از تلفن همراه با افزایش خطر ابتلا به مشکلات روحی و روانی ارتباط مستقیمی ندارد.»

در این مطالعات، محققان روزانه سه بار علائم سلامت روان را نوجوانان را بررسی کرده و میزان استفاده آن‌ها از فناوری نیز بررسی می‌شد.

سؤالات مطرح‌شده توسط پژوهشگران، این بود كه آیا جوانانی كه مدت‌زمان بیشتری را با فناوری‌های دیجیتالی مشغول بودند، خطر بیشتری برای بروز علائم اختلال در سلامت روانی را تجربه می‌کنند یا خیر؟ آیا روزهایی كه نوجوانان با هر دلیلی وقت بیشتری را صرف استفاده از فن‌آوری دیجیتال می‌کنند، با افزایش بروز اختلالات روانی همراه است یا خیر؟

درنتیجه این مطالعات مشخص شد که ارتباطی بین استفاده از تلفن همراه و فناوری‌های مشابه و بروز اختلالات روانی وجود ندارد.

شرح کامل این پژوهش و یافته‌های به‌دست‌آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی علوم روان‌شناسی بالینی (Clinical Psychological Science journal) منتشرشده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

 


نوشته شده در   چهارشنبه 6 شهريور 1398  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode