در اغلب مواقع و نه در همه موارد میگرن، سردرد ناتوانکننده تلقی میشود.
به گزارش ایسنا، این عارضه یک بیماری پیچیده و زیست شناختی با مولفههای ژنتیکی قوی است. در حقیقت حدود ۷۰ درصد کودکان و نوجوانانی که به میگرن مبتلا میشوند حداقل یکی از والدین آنان دچار این بیماری هستند که گاهی اوقات نهفته است.
بیماری میگرن اغلب تشخیص داده نمیشود و بیمار تحت درمان قرار نمیگیرد زیرا مبتلایان به این بیماری تصور میکنند که تنها دچار سردردهای معمول هستند. این موضوع به طور ویژه برای کودکان صادق است و به رغم اینکه تقریباً ۱۰ درصد از کودکان و نوجوانان دچار بیماری میگرن هستند، والدین و پزشکان معمولا بیماری را در کودکان و نوجوانان تشخیص نمیدهند.
از آنجا که بیماری میگرن در کودکان به آسانی تشخیص داده نمیشود ضروری است که والدین در مورد نشانهها و علائم آن آگاهی داشته باشند. میگرن معمولاً سه مرحله یا فاز دارد: علائم اولیه بیماری- پیش از شروع سردرد، سردرد و علائم پس از بیماری.
برای کاهشِ نیاز کودک به مصرف دارو، آگاهی ازعوامل تاثیرگذار در شروع حمله میگرنی اهمیت دارد
اولین فاز علائمی است که نشان میدهد سردرد در حال شروع شدن است. از جمله علائم آن در کودکان میتوان به حالت تهوع و استفراغ، خستگی شدید، خمیازه کشیدن و حساسیت به نور یا صدا اشاره کرد.
سردرد، دومین فاز در حمله میگرنی است، اگرچه برخی از علائم اولیه بیماری همچون حساسیت به نور و صدا و حالت تهوع ادامه دارد. سردرد میگرنی میتواند خفیف باشد اما برای بسیاری از کودکان ناتوان کننده است که در نهایت به تشخیص بیماری منجر میشود.
مرحله پس از بیماری نیز مرحلهای از حمله میگرنی است که پس از آن اتفاق میافتد و سردرد فروکش میکند و می تواند چند ساعت، یک روز یا بیشتر طول بکشد.
برای کودکان و نوجوانان علائم این مرحله شامل خستگی، احساس تنبلی و گیجی است.
درمان میگرن در کودکان
احتمال ابتلا به میگرن در دختران و پسران وجود دارد. در پسران سردردهای میگرنی پیش از سن بلوغ بیشتر شایع است اما دختران پس از سن بلوغ بیشتر درگیر این بیماری میشوند که شاید به دلیل هورمونهای مرتبط با دوران قاعدگی باشد که بر شروع بیماری تاثیر می گذارند.
از آنجا که بیماری میگرن در کودکان به آسانی تشخیص داده نمیشود ضروری است که والدین در مورد نشانهها و علائم آن آگاهی داشته باشند
درصورتیکه والدین احتمال میدهند فرزندشان به بیماری میگرن مبتلا هستند لازم است در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنند.
میگرن هم به لحاظ جسمی و هم به لحاظ روانی فرد را ناتوان میسازد و به همین دلیل دریافت خدمات درمانی مناسب برای آنکه کودک بتواند با این بیماری مقابله کند، ضروری است.
گزینههای درمانی مختلفی وجود دارد که انتخاب آن به تشخیص پزشک و شدت حمله میگرنی بستگی دارد.
برخی از کودکان به داروهای بدون نسخه واکنش مثبت نشان میدهند اما بسیاری از آنان لازم است داروهایی که مخصوص بیماری میگرن است دریافت کنند.
عوامل محرک در شروع میگرن
به گزارش یو اس نیوز، برای کاهشِ نیاز کودک به مصرف دارو، آگاهی ازعوامل تاثیرگذار در شروع حمله میگرنی اهمیت دارد.
این عامل شروع کننده میتواند هر چیزی باشد که موجب میشود حمله میگرنی آغاز شود. از جمله عواملی که به شروع سردردهای میگرنی در کودکان و نوجوانان منجر میشود شامل موارد زیر است:
- خواب زیاد یا کم
-خوردن برخی از مواد غذایی
- از دست دادن آب بدن
- گرسنگی
- استرس
- مصرف کافئین
- کار زیاد با رایانه و گوشی همراه