تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) گفت: سفر کریمه اهل بیت(ع) به سمت ایران و ورود ایشان به شهرها به ویژه قم بسیار حساب شده بود تا رسالتی بزرگ را به انجام برسانند.
خبرگزاری مهر، گروه استانها - سمانه سادات فقیه سبزواری: قال ابن الرضا(ع) «مَنْ زَارَ قَبْرَ عَمَّتِی بِقُمَّ فَلَهُ الْجَنَّةُ» کسی که قبر عمّهام را در قم زیارت کند، بهشت برایش واجب است.
حضرت معصومه(س) در اول ذی القعده سال ۱۷۳ هجری قمری در خانه امام هفتم شیعیان حضرت موسی بن جعفر(ع) و مادرشان حضرت نجمه در مدینه چشم به جهان گشود، آن حضرت تا سن ۶ سالگی در مدینه در محضر پدر بزرگوارش امام هفتم بودند که یکی از کرامات و فضایل حضرت معصومه(س) در همین سن خردسالی روی داد.
این بانو سـرچشمه فضائل و کمالات معنـوی و روحانی است چرا که بنت رسول الله، بنت ولی الله، اخت ولی الله و عمه ولی الله است و از فیض امامان معصومی همچون موسی بن جعفر و علی بـن موسی الرضا(ع) بهرهمند شده است بزرگانی که در تعالی روح و تکامل درجات علمـی و عملـی زبانزد عام و خاص بودند. ایشان القاب مختلفی از جمله عالمه، عابده، طاهره دارد و به علت پاکی و طهارت نفس به او طاهره میگفتند.
در باره لقب عالمه و عارفه ایشان در فرازی از زیارتنامه غیر معروف او چنین میخوانیم: سلام بر توای فاطمه دختر موسی بن جعفر و حجت و امین از جانب موسی بن جعفر(ع) و در بخش دیگر باز میخوانیم: سلام بر توای بانوی پسندیده نیک سرشت، ای بانوی رشد یافته، پاک طینت، پاک روش، شایسته و پسندیده.
سفر حضرت معصومه(س) به ایران برکات فراوانی داشته است
آیت الله سید محمد سعیدی، امام جمعه قم و تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) در گفتوگو با خبرنگار مهر، ضمن عرض تسلیت رحلت شهادت گونه حضرت معصومه(س) اظهار کرد: ایامی که در آن قرار داریم منسوب به حضرت فاطمه معصومه(س) است، چند روز پیش شاهد جشن ورود این به بانوی بزرگوار به قم بودیم.
وی افزود: ورود حضرت فاطمه معصومه(س) به کشور ایران؛ ورودی بسیار با برکت بوده که از ابتدا برای این مردم این سرزمین و جهان اسلام پیامها و درسهایی داشته است.
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) ادامه داد: هرسال مردم قم ورود حضرت معصومه(س) را گرامی میدارند و همانند سالهای دور با شور و عشق و اعتقاد به استقبال آن حضرت میروند.
وی با بیان اینکه دوران زندگی حضرت معصومه(س) همانند مادر گرامیشان حضرت زهرا(س) کوتاه بود، گفت: مدت زمان حضور این بانوی عظیم الشأن در قم تا جایی که مدت اقامت ایشان در اسناد تاریخی ۱۷ روز ذکر شده است و پس از آن رحلت کردند و یا به تعبیری ایشان را مسموم کردند و به شهادت رسیدند.
مدت زمان حضور حضرت معصومه(س) در قم در اسناد تاریخی ۱۷ روز ذکر شده است
آیت الله سعیدی با اشاره به آیهای از سوره لقمان در ارتباط با خبر انسان از آینده زندگیاش گفت: «کسی نمیداند فردا چه چیزی را به دست میآورد و در کدام سرزمین از دنیا میرود.» مقصود این آیه چنین است که انسانها آماده باشند تا هر آنچه که تکلیفشان هست عمل کنند و برای رفتن به سرای آخرت با توشه فراوان عازم شوند.
وی با بیان اینکه آیه ۳۴ سوره لقمان نسبت به برخی از مردم به ویژه اولیاء خدا صدق نمیکند، گفت: امام هشتم(ع) وقتی از مدینه به خراسان میآمدند به خانواده خویش گفتند عزاداری و گریه کنند زیرا که این سفر بازگشتی ندارد. تأمل در این مباحث نشان میدهد که ایشان نسبت به زمان و مکان شهادت خویش خبر داشتند.
زندگی و حیات حضرت معصومه(س) برای خدا بود
امام جمعه قم با اشاره به شأن حضرت معصومه(س) در میان اولیاء خداوند، گفت: یکی از کسانی که پیش از ولادتشان از واقعه وفات ایشان خبر داده شده حضرت معصومه(س) است؛ جدشان امام صادق(ع) زمانی که از حرمهایی تعریف میکردند میفرمایند: خداوند حرمی دارد و آن مکه است. رسول خدا(ص) حرمی دارد و آن مدینه است. آگاه باشید، امیر مؤمنان(ع) حرمی دارد و آن کوفه است. حرم من و فرزندانم بعد از من قم است. این روایت نشان میدهد پیش از اینکه حضرت معصومه(س) متولد شوند، شهر قم به عنوان حرم اهل بیت(س) معروف و موسوم بوده است.
وی اضافه کرد: پس از آنکه حضرت معصومه(س) در قم رحلت کردند و حرمی در این شهر بر مزار شریف ایشان بنا شد، شهر قم حرم در حرم شد که این مسئله نشان از آن دارد کریمه اهل بیت(س) از اولیاء خدا بوده و دارای موقعیت و منزلتی خاص هستند به همین دلیل پیشاپیش از محل دفن ایشان خبر داده شده.
آیت الله سعیدی با عنوان اینکه حضرت معصومه(س) در واقع زندگی و حیاتشان برای خدا بود، تصریح کرد: این بانوی بزرگوار از لحظه تولد وقتی که رشد کردند در مدینه بودند زندگی ایشان یک زندگی مؤمنانه بود و در زمانی که دوران نوجوانی و اوایل جوانی خویش را میگذراندند، پدرشان سالها در زندان به سر میبردند و از زندانی به زندان دیگر میرفتند و پس از شهادت پدر، برادر بزرگوارشان به خراسان تبعید شدند که در این راستا بسیار رنج کشیدند.
وی اضافه کرد: کریمه اهل بیت(س) مدتی پس از تبعید برادر در مدینه بودند و پس از آن برای دیدن برادر و در واقع برای یک رسالت بزرگ به ایران آمدند و ایران برای فرزندان موسی بن جعفر(ع) تبدیل به سرزمین خاطره انگیزی شد، به همین دلیل بسیاری از فرزندان امام موسی بن جعفر(ع) در ایران مدفون هستند و بنا بر سخنان مقام معظم رهبری بقاع متبرک امام زادگان(ع) تبدیل به قطبهای فرهنگی شده است.
طبق روایات حضرت معصومه(س) یکی از برترین فرزندان امام موسی بن جعفر(ع) بوده است
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) افزود: حضرت معصومه(س) زندگی و وفات ایشان به تعبیری مانند حضرت عیسی(ع) که متولد شدند فرمودند: (والسلام علی یوم ولدت و یوم أموت و یوم أبعث حیا) سلام و درود و سلامتی و صحت خداوند بر من هست زمانی که متولد شدم و سلام و درود خدا بر من هست زمانی که از دنیا بروم.
وی ادامه داد: حضرت عیسی(ع) با سختی و رنج به دنیا آمدند و مادرشان مورد جسارت قرار گرفتند از طرف کسانی که فکر میکردند این خانم باید حتماً شوهر داشته باشد تا بتواند فرزنددار شود در حالی که خداوند قادر است بدون داشتن شوهر حضرت مریم(ع) را فرزنددار کند. بنابراین کسی مانند حضرت عیسی(ع) مورد توجه خدا بوده این سلسله در مورد معصومین و سایر اولیاء الله ادامه دارد.
آیت الله سعیدی اضافه کرد: در روایات آمده است بین فرزندان امام موسی بن جعفر(ع) یکی از برترین آنها حضرت معصومه (س) بوده که این عنوان بسیار شاخص است.
وی با اشاره به حرکت دختر موسی بن جعفر(ع) از مدینه به سمت کشور ایران اشاره کرد و گفت: کریمه اهل بیت(ع) با علما، اقوام و محارم به سمت ایران رهسپار شدند، انتخاب حرکت در مسیر و ورود به شهرها به ویژه قم حساب شده بود و در طول مسیر روشنگری میکردند.
حضرت معصومه(س) الگوی مناسبی برای دختران
امام جمعه قم ادامه داد: امروز برای دختران ما این بانوی بزرگوار به عنوان یک الگوی اسوه و تقوا و پاکدامنی محسوب میشود زیرا که هجرت حضرت معصومه(س) برای خدا، تحصیل برای خدا و حتی تعلیم ایشان برای خدا بود.
وی با بیان اینکه دختران باید اگر موقعیتی برایشان پیش آمد که بتوانند ازدواج کنند باید مانند حضرت زهرا(س) و در بهترین سن ازدواج کنند، گفت: زمانی که وقت ازدواج گذشت دیگر زندگی برایشان ارزش چندانی ندارد و اگر شرایط ازدواج مانند حضرت معصومه(س) برایشان فراهم نشد پاکدامنی و عفاف را مانند حضرت معصومه(س) پیشه کنند.
آیت الله سعیدی اضافه کرد: مهمترین درس و پیامی که زندگی حضرت معصومه(س) برای همه به ویژه برای زنان و دختران داشت این است که خوب درس بخوانند و در بعد فرهنگی با پاک دامنی مشکل گشا باشند؛ زیرا هنگامی که پاکی وجود داشته باشد حتی مرگشان نیز برای دیگران مایه درس و پیام میشود.
حضرت فاطمه معصومه(س) ۱۷ روز بیشتر در قم زندگی نکردند ولی بارگاه ایشان نمادی برای ولایت مداری، ترویج فرهنگ دینی و قطب تشیع محسوب میشود هرچند از دیر باز اینجا حوزه علمیه داشته است ولی با وجود حضرت معصومه(س) بستان علوم دینی و معارف اسلامی در این شهر بارور و میوههای آن به تمام جهان صادر شد.