اولين اجلاس سه جانبه وزراي امور خارجه ايران، تركيه و آذربايجان امروز (شنبه) در شهر اروميه برگزار ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از اداره كل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه، روساي جمهور سه كشور ايران، تركيه و آذربايجان يك سال قبل در خصوص برگزاري اين اجلاس سه جانبه توافق كردند و نشست مقدماتي وزراي امور خارجه ايران، تركيه و جمهوري آذربايجان چهار ماه قبل در حاشيه اجلاس اكو در استانبول برگزار شد.
سه كشور با توجه به روابط تاريخي، ريشهدار، ميراث فرهنگي، تمدني و مناسبات همسايگي در زمينههاي اقتصادي، سرمايهگذاري مشترك، امور مرزي، حمل و نقل و ترانزيت و امور فرهنگي همكاريهاي سه جانبه را گسترش خواهند داد.
در اين ارتباط علياكبر صالحي وزير امور خارجه كشورمان روز جمعه وارد شهر اروميه شد و در فرودگاه اين شهر مورد استقبال استاندار و مسئولان آذربايجان غربي و نمايندگان اروميه در مجلس شوراي اسلامي قرار گرفت.
وزير امور خارجه كشورمان در اولين مرحله از سفر خود به اروميه با حجتالاسلام والمسلمين حسني امام جمعه اروميه ديدار و سپس با عزيمت به نقطه صفر مرزي از تاسيسات و امكانات پايانه مرزي سرو واقع در مرز آذربايجان غربي و استان حكاري تركيه بازديد كرد و مسئولان مربوطه پيرامون امكانات، ظرفيتها، آمار و ارقام و خدمات گمركي اين پايانه در جهت رفت و آمد مسافر، صادرات و واردات و ترانزيت كالا توضيحاتي ارائه كردند.
«جلالزاده» استاندار آذربايجان غربي نيز يادآور شد كه اين اولين سفر وزير امور خارجه كشورمان به اين پايانه ميباشد.
صالحي نيز طي سخناني گسترش همكاري با كشورهاي همسايه را از اولويتهاي سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران برشمرد و با اشاره به روابط سياسي خوب كشورمان با همسايگان از جمله تركيه، عراق و جمهوري آذربايجان بر ضرورت استقاده از ظرفيتها و امكانات براي تسهيل رفت و آمدها تأكيد كرد.
رئيس دستگاه ديپلماسي همچنين طي بازديدي از دفتر نمايندگي وزارت امور خارجه در اروميه با توجه به خدمات و فعاليتهاي اين دفتر بر ضرورت تقويت و ارتقاء سطح فعاليتهاي آن با توجه به گسترش مبادلات تجاري و تردد مسافر با همسايگان اين استان تأكيد كرد.