ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 7 دي 1404
يکشنبه 7 دي 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 24 آبان 1396     |     کد : 180968

افزایش دریافت گلوکز؛

ژن مقصر چاقی شناسایی شد

پژوهشگران موفق به شناسایی ژنی شده اند که به احتمال زیاد عامل اساسی چاق شدن انسان ها در اثر افزایش میزان دریافت گلوکز در بدن است.

پژوهشگران موفق به شناسایی ژنی شده اند که به احتمال زیاد عامل اساسی چاق شدن انسان ها در اثر افزایش میزان دریافت گلوکز در بدن است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، همه ما با افرادی مواجه هستیم که علیرغم مصرف مداوم مواد غذایی چاق نمی شوند و در مقابل آنها اشخاصی وجود دارند که با کوچکترین زیاده روی در تغذیه روزانه به سرعت دچار اضافه وزن می شوند.

بررسی که به تازگی در دانشگاه دوک انجام شده ثابت می کند ویژگی های ژنتیکی در این وضعیت دخیل است. به گفته آنان ژنی موسوم به ankyrin-B که بیش از ۳۰ سال قبل کشف شده در تمامی بافت های بدن انسان فعال است می تواند به تسریع روند چاقی کمک کند.

جهش ژنتیکی را می توان به بیماری های گوناگونی در بدن انسان نسبت داد. چند سال قبل نیز ثابت شد جهش ژن ankyrin-B می تواند عامل برخی بی نظمی ها در ضربان قلب انسان باشد. تحقیقات تازه در این زمینه که بر روی موش ها صورت گرفته ثابت می کند علت این بی نظمی تاثیر ژن یادشده در چاقی موش هاست و همین مساله کارکرد قلب را هم دچار مشکل می کند.

ژن ankyrin-B بر روی نوع خاصی از پروتئین موسوم به Glut۴ تاثیر می گذارد که میزان گلوکز وارد شده به سلول های چربی را کنترل می کند. هرگونه تغییر یا دستکاری ankyrin-B باعث ورود سریع گلوکز به سلول های چربی با سرعتی بالاتر از حد عادی وچاق شدن سریع انسان منجر می شود. دانشمندان امیدوارند این یافته های جدید به ابداع روش های جدید درمانی برای مقابله با چاقی بینجامد.

 


نوشته شده در   چهارشنبه 24 آبان 1396  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode