جام جم آنلاين: معاون دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت گفت: در طول سفرهاي نوروزي که معمولا سبزي و سالاد سالم ممکن است در دسترس نباشد مي توان از گوجه فرنگي و خيار در کنار غذاها استفاده کرد.
دکتر زهرا عبداللهي در گفتگو با مهر اظهار داشت: معمولا در ايام نوروز و در هنگام سفرهاي نوروزي مصرف سبزيها که از گروههاي غذاي اصلي هستند کمتر مي شود.
وي افزود: سبزيها به علت داشتن ويتامين ها، مواد معدني، آنتي اکسيدانها و فيبرها نقش مهمي در پيشگيري و درمان انواع سرطانها، بيماريهاي قلبي عروقي، سکته مغزي، پوکي استخوان، ديابت نوع 2 و چاقي دارند.
اين کارشناس تغذيه اضافه كرد: سبزيها به دليل داشتن فيبر باعث افزايش حرکات روده مي شوند و بدين ترتيب از يبوست جلوگيري کرده همچنين فيبرها با کاهش فشار درون روده، از بيماريهايي چون هموروئيد و ديورتيکولوز جلوگيري مي کنند.
دكتر عبداللهي با اشاره به اينکه ميوه ها و سبزيها نقش محافظتي مهمي در ابتلا به سرطان کولون و رکتوم دارند، تصريح کرد: در ايام نوروز مصرف غذاهاي چرب و سرخ شده معمولا در ميهمانيها مصرف مي شوند که با مصرف سبزيها و سالاد ميزان جذب چربي غذا کاهش پيدا مي کند.
به گفته وي، املاح معدني مانند کلسيم، منيزيم، فسفر، آهن، روي و سلنيوم از جمله مواد معدني بسيار ارزشمندي است که در سبزيجات يافت مي شوند و تاثير زيادي بر سلامت افراد دارند.
معاون دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت تصريح کرد: در طول سفر هاي نوروزي که معمولا سبزي و سالاد سالم ممکن است در دسترس نباشد مي توان از گوجه فرنگي و خيار در کنار غذاها استفاده کرد.
دكتر عبداللهي به هموطنان توصيه کرد: در ايام نوروز براي جلوگيري از افزايش وزن و چاقي مصرف روزانه سه چهار واحد از گروه سبزيها را فراموش نکنند زيرا مي توانند از ابتلا به انواع بيماريها جلوگيري کنند.