ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 6 دي 1403
پنجشنبه 6 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 10 اسفند 1389     |     کد : 16127

طلسم 8 ساله شكسته مي‌شود؟

شمارش معكوس براي آغاز نهمين دوره رقابت‌هاي ليگ قهرمانان آسيا در حالي شروع شده كه فوتبال كشورمان با 4 نماينده در انديشه شكستن طلسم 8 ساله است.

 جام جم آنلاين: شمارش معكوس براي آغاز نهمين دوره رقابت‌هاي ليگ قهرمانان آسيا در حالي شروع شده كه فوتبال كشورمان با 4 نماينده در انديشه شكستن طلسم 8 ساله است.

در 8 دوره گذشته اين مسابقات 2 نماينده اصفهاني فوتبال كشورمان تا يك قدمي جام قهرماني پيش رفتند اما در گام آخر از رسيدن به اين مهم بازماندند تا با داشتن تجربه نايب قهرماني در اين عرصه امروز تنها اعتماد به نفس بيشتري نسبت به همتايان سرخابي خود داشته باشند، از سوي ديگر پرسپوليس و استقلال براي آغاز راهي كه در طول سال‌هاي اخير در آن ناكام بوده‌اند مثل هميشه بيشتر از هر چيزي به تماشاگران خود تكيه دارند و اميدوارند با اين ابزار كاستي‌هاي ديگر را برابر حريفان قدرتمند آسيايي خود جبران كنند، در آستانه شروع اين مسابقات نگاهي داريم به آنچه كه در ادوار گذشته نمايندگان كشورمان رقم زدند تا امروز كه گفته مي‌شود سپاهان و پرسپوليس به مراتب كار سخت‌تري نسبت به ذوب‌آهن و استقلال دارند.

تحول در مسابقات باشگاهي آسيا

مسابقات باشگاهي در آسيا تا سال 2002 به صورت ديگري برگزار مي‌شد؛ تيم‌ها در قالب 3 تورنمنت جام باشگاه‌ها، جام در جام و سوپر جام باشگاه‌هاي آسيا به رقابت با يكديگر مي‌پرداختند كه سرانجام كميته برگزاري مسابقات باشگاهي در آسيا تصميم گرفت اين مسابقات را ادغام و تحت عنوان ليگ قهرمانان آسيا برگزار كند. AFC به مرور براي تيم‌هاي درجه 3 آسيا هم فكر ديگري كرد و مسابقات جام اتحاديه AFC را راه‌اندازي كرد. در رقابت‌هاي جام باشگاه‌هاي آسيا كه از سال 1967 آغاز شد، تيم فوتبال استقلال تهران از كشورمان با 2 بار قهرماني موفق‌ترين تيم ايراني بود و پاس نيز يك بار موفق به كسب اين عنوان شد، اما تيم‌هاي كره جنوبي با 6 بار قهرماني موفق‌ترين كشور آسيايي در اين رقابت‌ها بودند.

مسابقات جام در جام باشگاه‌هاي آسيا نيز كه با حضور قهرمان جام‌هاي حذفي كشورهاي قاره برگزار مي‌شد، از سال 1990 آغاز شد كه در اولين دوره پرسپوليس تهران از كشورمان عنوان قهرماني را به خود اختصاص داد و بعد از آن ديگر نماينده‌اي از ايران قهرمان نشد و سرانجام با قهرماني الشباب در سال 2001 پرونده اين بازي‌ها نيز بسته شد.

در رقابت‌هاي سوپر جام نيز كه از سال 1995 آغاز شد و بين قهرمان جام باشگاه‌ها و جام در جام برگزار مي‌شد، طبعا نماينده‌اي از كشورمان حضور نداشت.

دوره اول: سرخابي‌هاي ناكام

در اولين دوره رقابت‌هاي ليگ قهرمانان آسيا همه چشم‌ها در ايران به پرسپوليس و استقلال بود، هنوز فضاي فوتبال دوقطبي در كشورمان حاكم بود و پرسپوليس به عنوان قهرمان اولين دوره رقابت‌هاي ليگ برتر و استقلال قهرمان جام حذفي پاي به اين رقابت‌ها گذاشتند و البته خيلي زود طرفدارانشان را نااميد كردند. پرسپوليس بعد از پيروزي بر الطلبه عراق با شكست برابر پاختاكور حذفي زودهنگام داشت و استقلال با هدايت ناصر حجازي بعد از برد مقابل الفيصلي اردن و السد قطر به الهلال باخت و برابر العين هم شكست خورد تا با اين رقابت‌ها خداحافظي كند.

دوره دوم: معرفي اصفهاني‌ها به آسيا

در دومين دوره شكل مسابقات باز هم تغيير كرد. مسابقات با حذف تيم‌هاي درجه 3 در دو مرحله گروهي و حذفي، تقريبا مشابه آنچه الان برگزار مي‌شود، برگزار شد و 4 گروه 4 تيمي در غرب آسيا و 3 گروه 4 تيمي در شرق به رقابت با يكديگر پرداختند. در اين دوره نمايندگان اصفهاني فوتبال ما يعني سپاهان و ذوب‌آهن حاضر بودند. آنها به ترتيب قهرمان ليگ برتر و جام حذفي كشورمان شده بودند كه البته ذوب‌آهن با 2 تساوي برابر ريفاي بحرين و الريان قطر و باخت برابر پاختاكور خيلي زود حذف شد و سپاهان نيز با وجود شروع خوب برابر نفتچي ازبكستان به الاتحاد 4 بر صفر باخت و وداع تلخي با جام داشت.

دوره سوم: صعود پاس به مرحله حذفي

در دوره سوم بالاخره يك تيم از ايران به مرحله حذفي راه يافت. پاس با هدايت دنيزلي در اين رقابت‌ها حاضر شده بود و به عنوان قهرمان ليگ برتر ايران راهي اين مرحله شد و سپاهان قهرمان جام حذفي كه تا روز آخر صدرنشين گروه خودش بود با شكست برابر العين امارات از صعود بازماند و همين العين، پاس را نيز در مرحله حذفي البته با توجه به گلزني در خانه حريف حذف كرد.

دوره چهارم: چهره‌اي تازه از نماينده‌هاي ايران

در دوره چهارم چهره نمايندگان ايراني در اين مسابقات جديد بود. فولادخوزستان، قهرمان ليگ‌برتر و صباباتري قهرمان جام حذفي در اين رقابت‌ها حاضر شدند. فولاد در بازي‌هاي رفت و برگشت در گروه خودش با 4 امتياز چهارم شد و صبا با 10 امتياز و اختلاف 2 امتيازي با الكرامه سوريه در آخرين گام از صعود به مرحله حذفي بازماند.

دوره پنجم: اثبات توانايي‌هاي سپاهان

در دوره پنجم سپاهان خود را به عنوان قطب تازه‌اي از فوتبال در ايران به اثبات رساند.

نكته: سپاهان، ذوب‌آهن پرسپوليس و استقلال امروز و فردا با آغاز مسابقات خود در ليگ قهرمانان آسيا تب فوتبال را دوباره بالا مي‌برند تا شايد با كاميابي در اين رقابت‌ها ناكامي تيم ملي را تا حدي جبران كنند
در اين دوره استقلال خيلي زود حذف شد؛ اما سپاهان كه در مرحله يك‌چهارم نهايي با قرعه‌اي سخت روبه‌رو شده بود، كاوازاكي ژاپن را برد، البته در مجموع بازي رفت و برگشت 2 تيم به تساوي رسيدند و سپاهان با ضربات پنالتي حريفش را از پيش رو برداشت. در نيمه نهايي هم الوحده را برد و به فينال رفت؛ اما در يك قدمي جام در مصاف با اوراواردز ژاپن ناكام ماند و به نايب قهرماني اكتفا كرد؛ اما همين عنوان سبب شد تا به عنوان نخستين تيم از ايران در جام باشگاه‌هاي جهان نيز حاضر شود.

دوره ششم: خداحافظي زودهنگام نايب قهرمان

در دوره ششم اما سپاهان، مدافع عنوان نايب قهرماني حذفي زودهنگام داشت كه اميدواريم اين اتفاق براي ذوب‌آهن كه فصل گذشته نايب قهرمان آسيا شده،‌ در اين فصل رخ ندهد. سايپا ديگر نماينده فوتبال ما بود كه با هدايت دايي تا مرحله حذفي رفت و البته در اين مرحله با جام خداحافظي كرد.

دوره هفتم و هشتم: كار بزرگ ذوب‌آهن

در دوره هفتم سهميه تيم‌هاي باشگاهي ايران افزايش يافت؛ اما اين افزايش تاثيري در كيفيت حضور فوتبال ما نداشت، پرسپوليس و استقلال مثل هميشه و تجارب سال‌هاي قبل ناكام ماندند و سپاهان و صباباتري هم كاري از پيش نبردند؛ اما در دوره هشتم ذوب‌‌آهن با وجود اين كه گفته مي‌شد در گروه مرگ قرار دارد، موفق‌تر از استقلال، مس و سپاهان ظاهر شد و همه حريفان خود را از تا رسيدن به فينال پشت سر گذاشت؛ اما در گام آخر بازي را به سئونگ‌نام كره واگذار كرد؛ اما همين نايب قهرماني هم براي ذوب‌آهني‌ها كه حالا صدرنشين ليگ برتر خودمان هستند، ارزشمند بود.

همه قهرمانان ليگ قهرمانان آسيا

در ليگ قهرمانان آسيا نيز مثل رقابت‌هاي جام باشگاه‌ها كره‌اي‌ها پيشتاز قهرماني هستند. نمايندگان كره جنوبي 3 بار، ژاپني‌ها 2 بار و عربستان نيز 2 بار عنوان قهرماني را به دست آوردند. العين امارات در سال 2003، الاتحاد عربستان در سال 2004 و 2005، هيونداي موتور كره جنوبي در سال 2006، اوراواردز ژاپن در سال 2007، گامبا اوزاكا ژاپن در سال 2008، پوهانگ استيلرز كره جنوبي در سال 2009 و سئونگ‌نام كره جنوبي در سال 2010 جام قهرماني را از آن خود كردند.

دوره نهم: تلاش براي جبران ناكامي تيم ملي

اما ذوب‌آهن، سپاهان اصفهان، پرسپوليس و استقلال تهران، اميدهاي فوتبال ما در دوره نهم هستند تا شايد با موفقيت در اين رقابت‌ها، تلخي ناكامي تيم ملي در جام ملت‌ها را براي علاقه‌مندان به فوتبال از بين ببرند. در اين راه با توجه به گروه‌بندي مسابقات، سپاهان و پرسپوليس كار سخت‌تري نسبت به ذوب‌آهن و استقلال دارند.

سپاهان در گروه A اين مسابقات با الهلال عربستان، الغرافه قطر و الجزيره امارات رقابت مي‌كند. استقلال در گروه B با النصر عربستان، پاختاكور ازبكستان و السد قطر روبه‌رو مي‌شود. در گروه C پرسپوليس بايد با الوحده امارات،‌ الاتحاد عربستان و بنيادكار ازبكستان رقابت كند و ذوب‌آهن اصفهان در گروه D به مصاف الريان قطر، الامارات امارات و الشباب عربستان مي‌رود.استقلال در گام اول سه‌شنبه 10 اسفند در ورزشگاه‌ آزادي ميزبان السد قطر است. سپاهان در همين روز در ورزشگاه ملك فهد عربستان با الهلال روبه‌رو مي‌شود و 11 اسفند پرسپوليس در ورزشگاه پرنس عبدالله عربستان با الاتحاد بازي مي‌كند و ذوب‌آهن در فولادشهر، ميزبان الامارات است.

دومين ديدار اين مسابقات 24 و 25 اسفند برگزار مي‌شود كه سپاهان، استقلال، ذوب‌آهن و پرسپوليس به ترتيب به مصاف الجزيره، النصر، الشباب و الوحده مي‌روند.

سارا احمديان / جام جم


نوشته شده در   سه شنبه 10 اسفند 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode