"كريس دويل" درگفتوگو با خبرنگار خبرگزاري فارس در لندن درباره وضعيت وخيم و ناگوار نوار غزه گفت: بايد خط قرمزهايي براي اسرائيل مشخص شود و تل آويو به قوانين بينالمللي پايبند باشد.
وي افزود: تمامي جمعيت يك ميليون و پانصد هزار غير نظامي نوار غزه تحت مجازات دسته جمعي قرار گرفتهاند و حق دسترسي به مايحتاج ضروري و اساسي خود نظير مواد غذايي، سوخت و ساير محصولات را ندارند و اين حق از آنها سلب شده است.
دويل در پاسخ به اين پرسش كه علت سكوت جامعه بينالمللي در مقابل وضعيت فاجعه آميز مردم غزه چيست و آيا اين سكوت به معناي جانبداري جامعه جهاني از رژيم صهيونيستي به شمار نميرود،گفت: اكثر ديپلماتها از اسرائيل خواستهاند تا اجازه ورود كالاهاي اساسي و بشردوستانه به نوار غزه را بدهد و درعين حال، از دو طرف درگير در سرزمينهاي اشغالي خواسته شدهاست تا به شرايط آتشبس بازگردند، آتش بسي كه براي چندين ماه برقرار شده بود.
وي گفت: البته بايد بگويم كه در چند ماهي كه آتشبس برقرار شدهبود، نبود پيشرفتي براي بهبود وضعيت اقتصادي و انساني نوار غزه عاملي بود كه اطمينان ساكنين غزه به روند آتشبس را به شدت تضعيف كرد و اگر قرار است تا دوباره آتشبسي بين دوطرف درگير برقرار شود، لازم است كه اقدام گستردهتري براي بهبود شرايط فلسطينيان در نوار غزه اتخاذ شود.
مدير شوراي تفاهم اعراب و انگليس در پاسخ به اين پرسش كه اگر وضعيت مشابه نوار غزه در نقطه ديگري از جهان روي ميداد، رهبران و دولتهاي جهان به شدت آن را محكوم ميكردند اما چرا آنها از جمله انگليس فاجعه انساني در نوار غزه را محكوم نميكنند، گفت: به اعتقاد ما، دولت انگليس بايد همان تقاضاهايي را كه از طرفهاي فلسطيني دارد، از اسرائيل نيز داشته باشد و تل آويو موظف است تا به قوانين بينالمللي پايبند باشد و اسرائيل بايد تحت فشار قرار گيرد تا به كنوانسيون ژنو مصوب سال 1949 پايبند باشد.
وي گفت: البته شاهد چنين مسئلهاي نيستيم و به نظر ميرسد كه به سخنان مسئولان كشورهاي مختلف جهان گوش داده نميشود به گونهاي كه شاهديم، روند شهركسازي در كرانه باختري رود اردن گسترش يافتهاست و حرفي براي توقف شهركسازي زده شدهاست اما عملا هيچ اتفاقي نيفتادهاست و اين روند همچنان ادامه دارد، بنابراين بايد خط قرمزهايي براي اسرائيل تعيين شود و به تل آويو گفته شود كه چنين رفتاري غير قابل قبول است.
دويل در پاسخ به اين سوال كه چرا شاهد پوشش وسيع رسانهاي وضعيت وخيم و فاجعه آميز مردم نوار غزه نيستيم، گفت: بايد پوشش رسانهاي گستردهتري در اين باره وجود داشته باشد، ما خواستار تمركز بيشتري بر روي تأثيرات انساني ناشي از شرايط موجود در نوار غزه هستيم زيرا شرايط اين منطقه هولناك است و با وضعيتي روبرو هستيم كه نهادهاي توزيع كننده مواد غذايي در غزه ناچار به تعليق توزيع مواد غذايي شدهاند و اين چنين شرايطي در واقع يك سياست قرن نوزدهمي است كه در قرن بيست و يكم به اجرا در آمده است.
وي دراشاره به ممانعت رژيم صهيونيستي از ورود خبرنگاران به نوار غزه گفت: يكي از مشكلات موجود، نبود دسترسي خبرنگاران و حتي ديپلماتها به نوار غزه براي پوشش خبري اوضاع اين منطقه و منتقل كردن رويدادها است كه اين مسئله تهيه گزارش دقيق از وقايع و رويدادهاي نوار غزه را دشوارتر و شرايط را براي رسانهها در تهيه گزارش درباره محاصره و اثرات و تبعات منفي ناشي از آن سختتر مي كند.
مدير شوراي تفاهم اعراب و انگليس در پاسخ به سؤالي درباره وضعيت داخلي فلسطين گفت: شكاف و اختلاف عظيمي در سياست فلسطينيان وجود دارد و لازم است تا با توافق سياستي، دولت وحدت ملي را تشكيل دهند زيرا اين شكاف و اختلاف به سود آنها نيست.
دويل در پاسخ به اين پرسش كه به عقيده وي جامعه بينالمللي بايد براي پايان دادن به وضعيت وخيم نوار غزه چه اقدامي را انجام دهد، گفت:
جامعه بينالملل بايد برقراري آتشبس فشار بياورد و اين اطمينان را حاصل كند كه اين آتشبس با يك روند مهم پشتيباني خواهد شد و محاصره غزه نيز برداشته شود.
وي با اشاره به بيانيههاي دولت انگليس درباره مسئله فلسطين و شهركسازي رژيم صهيونيستي دركرانه باختري رود اردن اشاره كرد و گفت:
مايليم تا شاهد رويكرد يكپارچهتر دولت انگليس نه فقط درباره موضوع گسترش شهركها بلكه در ارتباط با ساير موضوعات ديگر نظير مجازات دسته جمعي ساكنين نوار غزه، ساخت ديوار حائل در كرانه باختري و حقوق آوارگان فلسطيني باشيم.