ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 2 دي 1403
يکشنبه 2 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 25 آبان 1387     |     کد : 1476

درد گردن و سوزش بين دو كتف از علائم ديسك گردن است

يك متخصص و جراح مغز و اعصاب، درد گردن، سوزش بين دو كتف و احساس كاهش قدرت دستها را از علائم ديسك گردن عنوان و توصيه كرد: كاربران كامپيوتر و افرادي با مشاغلي كه سرشان در يك وضعيت قرار دارد با انجام ورزشهاي ايزومتريك گردن از بروز ديسك گردن جلوگيري كنند.

دكتر تورج يزدي در گفت‌وگو با ایسنا اظهار كرد: ديسك گردن يك غضروف بين معضلي دو مهره مجاور گردن را شامل مي‌شود.

وي ادامه داد: در اثر فشارهاي مكانيكي و حركات ايجاد شده،‌ به تدريج ديسك‌هاي گردن دچار تغييراتي شده كه از حالت نرمال خود خارج و در نهايت سبب بيرون زدگي ديسك مي‌شود.

وي با اشاره به علائم ديسكهاي گردن تصريح كرد: يك دسته از علائم شامل علائم ناشي از فشار بر روي ريشه‌هاي عصبي و دوم فشار بر روي نخاع مي‌باشد.

دكتر يزدي خاطرنشان كرد: علائم فشار بر روي ريشه‌هاي عصبي گردن انتشار يابنده بوده و از گردن و شانه به سمت اندامهاي فوقاني منتشر مي‌شود.

وي يادآور شد: بيمار غير از درد احساس بي حسي يا خواب رفتگي در دست دارد و برخي بيماران دچار احساس كاهش قدرت دستها مي‌شوند و از سوي ديگر، بعضي بيمار در اولين بار متوجه اختلال در حركات ظريف دستها هنگام نوشتن مي‌شوند.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد در ادامه به ايسنا گفت: آسيبي كه با فشار بر روي نخاع بروز مي‌كند، جدي بوده و اين بيماران با كاهش قدرت اندام فوقاني مراجعه مي‌كنند. همچنين ممكن است به تدريج اختلال در راه رفتن و حركات پاها ايجاد شود.

وي افزود: از آنجا كه برخي بيماران به علائمي مثل فشار بر روي دست چپ مبتلا مي‌شوند لذا تشخيص بيماري قلبي عروقي براي آنان داده مي‌شود كه بايد مراقبت باشند.

دكتر يزدي، درد ناحيه گردن، سپس سر، شانه‌ها و بين دو كتف را از ديگر علائم ديسك گردن نام برد و گفت: براي برخي بيماران حركات گردن بخصوص خم شدن گردن و حركت سر به عقب بسيار دردناك است و همچنين بعضي بيماران هنگام خم كردن سر به جلو احساس برق گرفتگي در تمام ستون فقرات مي كنند.

اين متخصص مغز و اعصاب توصيه كرد:‌ در بيماراني كه دچار علائم ناشي از فشار بر روي ريشه عصبي مي‌شوند در مرحله اول درمانهاي طبي شامل استفاده از گردن بند داروهاي ضد التهابي و سرانجام ورزش‌هاي گردن توصيه مي‌شود.

وي با بيان اين مطلب كه اكثر بيماراني كه دردهاي ناشي از فشار عصبي دارند با اين درمانها بهبود مي‌يابند، افزود: ولي بيماران مقاوم به اين درمانها نيازمند اعمال جراحي هستند و در مقابل بيماران داراي علائم فشار بر روي نخاع بدون قيد و شرط نيازمند عمل جراحي هستند كه عمل جراحي سبب تخليه و كاهش فشار بر روي عصب مي‌شود.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد خاطرنشان كرد: درمان ديسك گردن به دو تكنيك عمل جراحي از جلو پشت گردن صورت مي گيرد كه معمولا براساس وضعيت ديسك و تجربه و راحتي دست پزشك جراح انجام مي‌شود.

وي كاربران كامپيوتر، حسابداران، خياطان و آرايشگران و افرد كه امور دفتري دارند را از افراد مستعد به ديسك هاي گردن دانست و گفت: از آنجا كه ديسكهاي گردن در اين افراد شايع‌تر است لذا اين افراد بايد ورزشهاي گردن بويژه ورزشهاي ايزومتريك به طور مرتب و روزانه انجام دهند تا عضلات گردن و شانه آنها تقويت شوند و از برند ديسك گردن جلوگيري شود.

اين متخصص و جراح مغز و اعصاب در پايان خطاب به افراد شاغل كه معمولا در اكثر مواقع سرشان در يك وضعيت قرار دارد، توصيه كرد: اين افراد در مراحل اوليه قبل از ايجاد علائم و درد در ناحيه گردن و سوزش ناحيه بين دو كتف بايد ورزش كنند

سلامت نيوز 


نوشته شده در   شنبه 25 آبان 1387  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode