ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 9 آذر 1403
جمعه 9 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 9 بهمن 1389     |     کد : 14669

سايه سنگين تورم بر نشست مجمع جهاني اقتصاد در داووس

اظهارات كارشناسان و مقامات سياسي شركت‌كننده در نشست مجمع جهاني اقتصاد نشان مي‌دهد تورم و افزايش قيمت مواد غذايي به نگراني عمومي مهمي در جهان تبديل شده است.

 اظهارات كارشناسان و مقامات سياسي شركت‌كننده در نشست مجمع جهاني اقتصاد نشان مي‌دهد تورم و افزايش قيمت مواد غذايي به نگراني عمومي مهمي در جهان تبديل شده است.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روزنامه تايمز هند عواملي مثل افزايش قيمت جهاني مواد غذايي و در نتيجه گسترش تنشهاي اجتماعي موجب نگراني اقتصاددانان بين المللي و سران كشورهاي شركت كننده در نشست مجمع جهاني اقتصاد در داووس سوييس شده است.
افزايش تورم به خصوص در كشورهاي نوظهور و در حال توسعه نگران كننده است . نوريل روبيني استاد دانشگاه نيويورك آمريكا در اين باره تاكيد كرد افزايش تورم موجب كاهش درآمد واقعي مردم مي شود و اين مساله موجب بروز مشكلات اقتصادي و سياسي و اجتماعي زيادي خواهد شد . افزايش قيمت مواد غذايي به يك مشكل بزرگ سياسي و اجتماعي تبديل شده است .
دنيس نالي رييس موسسه تحقيقاتي پرايس واتر هاوس كوپرز نيز تاكيد كرد كشورهاي در حال توسعه و نوظهور در حالي با افزايش چشمگير رشد اقتصادي روبرو هستند كه نبايد نرخ تورم را فراموش كنند . افزايش تورم خطر و دشمن شماره يك رشد و رونق اقتصادي جهان در شرايط كنوني است .
بر اساس اين گزارش افزايش 15.5 درصدي قيمت مواد غذايي در هند موجب افزايش انتقادات عمومي در دولت دهلي نو شده است . بيش از 47 درصد افزايش تورم در هند مربوط به افزايش قيمت مواد غذايي است . افزايش قيمت زمين و هزينه نيروي كار مهمترين عامل افزايش تورم در هند اعلام شده است .
بانك مركزي هند قصد دارد نرخ بهره بانكي اين كشور را 25 واحد افزايش دهد تا از افزايش مجدد نرخ تورم جلوگيري كند . كارشناسان اقتصادي نسبت به تكرار تجربه تلخ سال هاي 2007 و 2008 و افزايش شديد قيمت مواد غذايي در جهان هشدار مي دهند .
بنا به گزارش سازمان جهاني غذا وابسته به سازمان ملل متحد قيمت مواد غذايي در جهان طي ماه گذشته به طور بي سابقه اي به بالاترين سطح رسيد و از سطوحي كه عامل شورش هاي سال ٢٠٠٨ بود نيز فراتر رفت.
بنا به گزارش اين سازمان اين افزايش قيمت عامل ناآرامي هاي اعتراضي گسترده اي در خاورميانه و شمال آفريقا بوده اند .
در گزارش جديد سازمان جهاني خواروبار و كشاورزي سازمان ملل نيز تاكيد شده است تلاش ها براي پايان دادن به گرسنگي در سراسر جهان چندان ثمربخش نبوده اند و كوتاهي در اتخاذ اقدام عملي در مورد تثبيت قيمت مواد غذايي طي چهل سال آينده، شرايط را وخيم تر خواهد كرد .



نوشته شده در   شنبه 9 بهمن 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode