مختار قهرمانی است که همیشه از همه جلوتر است و حتی میتواند حاکم نیرنگ باز و حیلهگری همچون عبدالله بن زبیر را هم فریب دهد.
خبرآنلاین نوشت: فیلمنامه سریال مختارنامه سرشار از ایدههای جالب و عجیب و غریبی بود که هنگام مطالعه آن ذهن بازیگران و عوامل را درگیر میکرد. بازیگرها از این صحنههای جالب خوششان میآمد اما عوامل اجرایی کار از خودشان سوال میکردند: «چی تو ذهن کارگردانه؟ چطور باید این صحنه رو خلق کرد؟»
به نوشته رضا استادی مدیر روابط عمومی سریال مختارنامه از این دست صحنهها در مختار کم نبوده و نیست. صحنه کابوس مختار که در آن مارهای دوزخی به دنبال او میافتند، مجازات قاتلان دشت کربلا، سوزاندن هاشمیان در آتش، غرق شدن دارالاماره کوفه در خون، تخت پرنده عبدالله بن زبیر و...، برخی از این صحنهها است که در قسمتهای گذشته بیننده آن بودید.
اما برخی از این صحنهها با وجود سادگی ظاهری آن، چند گروه را برای مدتی طولانی درگیر خود میکرد. یکی از این صحنههای به ظاهر ساده اما سخت مربوط به قسمت شانزدهم سریال است. جایی که مختار ثقفی ، پیش از آنکه نقشه آل زبیر برای قتل او به نتیجه برسد، از مکه فرار میکند و با ساختن 5 مختار قلابی، دست آل زبیر را در پوست گردو میگذارد.
مختار قهرمانی است که همیشه از همه جلوتر است و حتی میتواند حاکم نیرنگ باز و حیلهگری همچون عبدالله بن زبیر را هم فریب دهد.
به همین دلیل پیش از آنکه عبدالله بن زبیر نقشه دستگیری او را بکشد، از مکه فرار کرده و پیش از آنکه بخواهند از مادرش به عنوان طعمهای برای دستگیری او استفاده کنند، مادرش را نیز از طائف کوچ میدهد. حالا او بدلهایی برای خودش ساخته که به شدت شبیه او هستند.
برای فیلمبرداری این صحنه نیاز به 5 بازیگر بود که بتوانند در نقش مختارهای قلابی حضور پیدا کنند. مختار بدلی به نام «عباس اوصانلو» داشت که گهگاه به جای او مقابل دوربین میرفت. اوصانلو از اعضای گروه بدلکاری و از نظر فیزیک بدنی شبیه فریبرز عرب نیا بود. برای یافتن چهار بدل دیگر، گروه کارگردانی با علیرضا فتحی سرپرست گروه بدلکاران تماس گرفت. شاید باور کردنی نباشد که برای همین سکانس ساده از بیش از 30 نفر تست گرفته شد.
این سی نفر افرادی بودند که از نظر جثه و هیکل شبیه فریبرز عرب نیا بودند. پس از آن نوبت به تست گریم این بازیگران رسید تا ببینند گریم مشابه مختار بر چهره آنها می نشیدند یا نه؟! قرار بود چهره این بازیگران از نزدیک هم نشان داده شود که در نهایت تصمیم گرفته شد با نماهای میانی چهره آنها نمایش داده شود.
در نهایت علی نوری زاده، رضا سنگ دوینی، حمید حمیدی، میلاد نیازی فر و عباس اوصلانلو شدند 5 بدل مختار! اما کار مهمتری مانده بود. پس از این مرحله نوبت به دوختن لباس برای این افراد رسید. تمام مراحلی که در مورد دوخت لباس مختارنامه صورت گرفته بود، درخصوص لباس این 5 نفر نیز اتفاق افتاد اما مشکل این بود که این بخش از لباس های مختار، چند سال قبل دوخته شده بود و به همین دلیل نه پارچه آن موجود بود و نه چرمی که در ساخت زره از آن استفاده شده بود. حالا کار جدیدی برای گروه تدارکات ایجاد شده بود و روزهای زیادی، دستیاران تدارکات با چند نمونه پارچه و چرم به بازارهای مختلف مراجعه می کردند تا ببینند آیا می توانند پارچه و چرم مشابه را پیدا کنند یا خیر؟
این تلاش ها که تنها گوشه ای از تلاش های سازندگان سریال مختارنامه است، فقط به این دلیل انجام شد که اصطلاحا «منطق داستان» درست از آب دربیاید و مخاطب باور کند مختار قهرمانی است که می تواند از همه جلو بزند و به همین دلیل شایسته رهبری یک قیام بزرگ است.