عضو هیات علمی وزارت بهداشت، با هشدار نسبت به عوارض تهیه و عرضه ساندویچها در زیرپلهایها با مواد بیکیفیت و غیربهداشتی، گفت:« با توجه به علاقهای که فرزندان به این موادغذایی دارند، والدین خود بهترین و با کیفیتترین سوسیس و کالباسها را خریداری نمایند و با سبزیجات تازه و ضدعفونیشده آنها را در اختیار فرزندان خود قرار دهند.»
دکتر ربابه شیخ الاسلام در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز درباره مصرف سوسیس و کالباس ها اظهار داشت:« توصیه همه متخصصین سلامت تغذیه این است که مصرف سوسیس و کالباس ها محدودتر شود، اما به دلیل اینکه کودکان و نوجوانان به این مواد علاقه بسیاری دارند ممکن است که به دور از چشم خانواده خود سوسیس و کالباسها را از ساندویچیهایی تهیه کنند که مواد بیکیفیت و فاقد پروانه بهداشت را با قیمت پایین عرضه میکنند.»
این متخصص اپیدمیولوژی تغذیه افزود:« در این مغازهها همچنین ممکن است موادی که داخل ساندویچها در کنار سوسیس و کالباسها عرضه می شود مثل کاهو ضدعفونی نشده باشد، بنابراین بهتر است پدران و مادران خودشان محصولات کارخانه های معتبر را هر چند با قیمت بالاتر تهیه کنند و همراه با سبزیجات ضدعفونی شده مثل کاهو و سالادها، حداکثر ماهی 1تا 2 بار در اختیار فرزندان خود قرار دهند.»
وی درباره محصولات بی کیفیت و ارزان قیمتی که در کارگاههای زیرپلهای تولید میشوند گفت:«امیدواریم اداره نظارت بر مواد غذایی و پایش مواد غذایی در کشور به وظیفه خود عمل کرده و نظارت دقیق بر غذاهای صنعتی داشته باشند تا مردم با اطمینان و بدون نگرانی این مواد غذایی را تهیه کنند.»
شیخ الاسلام تصریح کرد:« پیام من به وزارت بهداشت و اداره نظارت بر مواد غذایی این است که هر گاه خبری در رابطه با یک نوع ماده غذایی منتشر میشود مسئولین به این خبرها عکس العمل نشان داده و صحت آن را بررسی کرده و در صورت واقعیت داشتن خبر آن را پیگیری کنند و به مردم اطمینان دهند که مشکل بوجود آمده حل شده تا مردم بدون تشویش مواد غذایی خود را تهیه کنند و همچنین محصولات معتبر و یا مواد غذایی غیر بهداشتی را معرفی کنند تا مصرف کننده بداند از محصولات چه کارخانهای میتواند استفاده کند.»
مدیر موسسه تغذیه سلامت و توسعه در رابطه با سوسیس و کالباسهای تهیه شده از خمیر مرغ عنوان کرد:« اگر در تهیه خمیر مرغ نظارت کامل وجود داشته باشد تا کارخانهها در تهیه این خمیرها تخلف نکرده و خمیر مرغ را بدون چربی و امعاء و احشاء مرغ تولید کنند ما از تهیه سوسیس و کالباس ها از خمیر مرغ استقبال می کنیم چرا که استفاده هر چه بیشتر از گوشت سفید به جای گوشت قرمز توصیه میشود.»
وی خاطر نشان کرد:« تولید کنندگان هم وظیفه دارند که محصولی را که تولید میکنند به صورت واضح مواد تشکیل دهنده محصول را بر روی کالای خود درج کنند.»