جام جم آنلاين: مشاور مدير كل دفتر سلامت خانواده و جمعيت وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي گفت: چاقي بايد از دوران نوزادي و شيرخوارگي كنترل شود.
ناصر كلانتري در گفتگو با ايرنا افزود: 40 درصد نوزادان چاق در نوجواني نيز چاق باقي مي مانند و 60 تا 80 درصد افرادي كه در نوجواني چاق بوده اند در بزرگسالي نيز چاق هستند بنابراين براي پيشگيري از چاقي بايد از دوران نوزادي به آن توجه كرد.
دبير انجمن علمي تغذيه با شير مادر افزود: نوزاداني كه از شيرخشك تغذيه مي كنند، بيشتر چاق مي شوند و برخي از مادران كه به اين خاصيت شيرخشك پي برده اند و چاقي را نوعي مزيت مي دانند، به رغم توصيه پزشكان براي تغذيه كودك خود از شيرخشك استفاده مي كنند.
كلانتري گفت: چاقي در دوران كودكي (به ويژه سنين بين سه تا هفت سالگي)، دوران نوجواني و دوران بزرگسالي مشاهده مي شود و هر سه مورد اين مقاطع، تحت تاثير تغذيه شير مادر اتفاق مي افتد.
وي افزود: شير مادر سرشار از آب، املاح، پروتئين، ويتامين ها و چربي كمي است اما در انتهاي شيردهي مادر به كودك كه به نام شير پسين شناخته مي شود، ميزان چربي ناگهان افزايش مي يابد.
مشاور مدير كل دفتر سلامت خانواده وزارت بهداشت خاطرنشان كرد: اين چربي بالا ، اشتهاي كودك را كم و از پرخوري و چاقي او جلوگيري مي كند و در حقيقت، غريزه مكيدن توسط افزايش ناگهاني چربي بالا كنترل مي شود.
كلانتري گفت: ميزان كلسترول در شيرمادر بسيار بالا است بطوريكه تعجب كارشناسان را برانگيخته اما همين كلسترول بالا موجب بيشتر شدن چرخه سوخت و ساز كلسترول در بدن شيرخوار مي شود و از چاقي او جلوگيري مي كند.